Connect with us

Actual

Amenzi în valoare de 471.000 de lei, aplicate în luna iunie de inspectorii Gărzii de Mediu Constanța

Published

on

În luna iunie a.c., Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat 137 acțiuni de inspecție și control, din care 21 controale planificate și 116 inspecții neplanificate. Activitatea s-a desfășurat cu un număr mediu de 9 comisari, respectiv 4 echipe.

Pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat 31 sancțiuni contravenționale principale (6 avertismente și 25 amenzi în valoare totală de 471.000 lei) și două sancțiuni complementare -suspendare de activitate. Totodată, au fost stabilite măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea legislației de mediu în vigoare.

În cursul lunii iunie s-au realizat 17 controale tematice dispuse de Comisariatul General. Dintre acestea, 11 inspecții s-au efectuat la UAT-uri pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților. UAT-urile verificate de comisari au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

S-au efectuat 48 de acțiuni de inspecție și control privind transferul deșeurilor, la solicitarea Birourilor Vamale de Fontieră Constanța Nord, Constanța Sud, Vama Veche și a Poliției de Frontieră, cu aplicarea Ordinului nr. 831 din 2022 privind stabilirea punctelor de trecere a frontierei de stat pentru transferurile de deșeuri și mărfuri/bunuri second-hand. Pentru întocmirea incorectă a documentelor privind transferul dețeurilor, a fost sancționat un operator economic cu amendă în valoare de 40.000 lei.

Au fost înregistrate 30 de petiții, acordându-se o atenție deosebită soluționării în termen a acestora. Cele mai multe reclamații au avut ca obiect disconfortul olfactiv și poluarea aerului.

Comments

comments