Connect with us

Actual

Amenzi în valoare de 471.000 de lei, aplicate în luna iunie de inspectorii Gărzii de Mediu Constanța

Published

on

În luna iunie a.c., Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat 137 acțiuni de inspecție și control, din care 21 controale planificate și 116 inspecții neplanificate. Activitatea s-a desfășurat cu un număr mediu de 9 comisari, respectiv 4 echipe.

Pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat 31 sancțiuni contravenționale principale (6 avertismente și 25 amenzi în valoare totală de 471.000 lei) și două sancțiuni complementare -suspendare de activitate. Totodată, au fost stabilite măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea legislației de mediu în vigoare.

În cursul lunii iunie s-au realizat 17 controale tematice dispuse de Comisariatul General. Dintre acestea, 11 inspecții s-au efectuat la UAT-uri pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților. UAT-urile verificate de comisari au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

S-au efectuat 48 de acțiuni de inspecție și control privind transferul deșeurilor, la solicitarea Birourilor Vamale de Fontieră Constanța Nord, Constanța Sud, Vama Veche și a Poliției de Frontieră, cu aplicarea Ordinului nr. 831 din 2022 privind stabilirea punctelor de trecere a frontierei de stat pentru transferurile de deșeuri și mărfuri/bunuri second-hand. Pentru întocmirea incorectă a documentelor privind transferul dețeurilor, a fost sancționat un operator economic cu amendă în valoare de 40.000 lei.

Advertisement

Au fost înregistrate 30 de petiții, acordându-se o atenție deosebită soluționării în termen a acestora. Cele mai multe reclamații au avut ca obiect disconfortul olfactiv și poluarea aerului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement