Connect with us

Actual

(FOTO) Primele două săptămâni din SEAS 2022 – un succes fulminant. Urmează încă șase săptămâni de teatru în aer liber

Publicat

la

Primele două săptămâni din cele opt ale Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2022 s-au încheiat cu succes, aducând la teatru în aer liber peste 2.000 de spectatori. Spectacole valoroase ale Naționalului din Craiova („Toc-Toc” de Laurent Baffie), Teatrului Tineretului din Piatra Neamț („O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale) și Teatrului Odeon din București („Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee) au fost reprezentate pe scena Teatrului de Vară Soveja, amintindu-le constănțenilor și turiștilor cât de frumoase sunt serile de vară petrecute în acest spațiu.

În centrul orașului, pe scena montată în Parcul Arheologic, au evoluat trupele Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad (cu spectacolul „Creditul” de Jordi Galceran), Teatrului de Nord Satu Mare, cu spectacolul concert pus la cale de Fără Zahăr („Metamorfoze”), Teatrului de Stat Constanța („Desculț în parc” de Neil Simon și „Maria Tănase. O poveste” de Carmen Lidia Vidu), Teatrului pentru copii și tineret „Luceafărul” din Iași (cu „Stația clovnilor” de Ana Crăciun Lambru), Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești (cu „Piatra din casă” de Vasile Alecsandri) și Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați (cu „Pe aripile cântului”, de Eugen-Dan Drăgoi).

Urmează încă șase săptămâni de spectacole în aer liber. În săptămâna următoare vă invităm încă de miercuri, 20 iulie, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, la una dintre comediile Teatrului de Stat Constanța, „Goi pușcă” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache. Este o ocazie rară de a viziona acest spectacol de succes al teatrului din Constanța, deoarece el este conceput pentru o scenă mare, de care nu vom dispune în stagiunea teatrală 2022 – 2023, sala TSC aflându-se într-un proces de reabilitare, care va mai dura.

Joi, 21 iulie, ora 21:00 – unteatru din București (cea mai prestigioasă companie independentă de teatru din România) prezintă, la Parcul Arheologic, spectacolul „Proof” de David Auburn, în care îi veți putea vedea pe actorii  Marian Râlea, Dana Rogoz, Ionuț Vișan și Florentina Ţilea.

Vineri, 22 iulie, ora 21:00 – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”  din București vine la Teatrul de Vară Soveja cu „Bonjour, bonne nuit, Paris!”, scenariul și regia de Dana Rotaru, un spectacol în care intriga romantică se împletește cu frumoase și nemuritoare șansonete;

Sâmbătă, 23 iulie, ora 21:00 – Teatrul „L.S. Bulandra” din București aduce în Parcul Arheologic unul dintre inimitabilele spectacole muzicale ale Adei Milea, de această dată o interpretare originală a piesei „Furtuna” de William Shakespeare.

Iar duminică, 24 iulie, ora 21:00 – Teatrul Globe din București vine tot în Parcul Arheologic cu o comedie plină de vervă, „Spune-mi ce-ai făcut cu banii” de Vasili Sigarev, cu Anca Sigartău, Claudiu Maier și Bogdan Talașman.

„Vă reamintim că pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, TSC a inițiat o campanie promoțională  EARLY BIRD, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic având tariful redus de 30 lei. Biletele pot fi achiziționate online de pe www.mystage.ro, de la Info Point City Park Mall, de la Sala Studio a Teatrului din str. Ion  Lahovari nr. 2A, și, cu o oră înainte, de la casieriile din locațiile în care sunt programate spectacolele – Teatrul de Vară Soveja sau Parcul Arheologic. SEAS este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța. Partener principal este Primăria Municipiului Constanța. Mulțumim partenerilor noștri – Barrissimo Cocktail Bar, restaurantul Mangia Mangia, restaurantul Bierhaus, Plaja Gaia – care doresc să încurajeze participarea la evenimente culturale, așa încât toți spectatorii noștri beneficiază de reduceri prezentând un bilet la un spectacol din săptămâna respectivă. Mulțumim Florăria Magnolia pentru frumoasele buchete oferite participanților.“, spun organizatorii.

 

Comments

comments

Actual

Un autoturism s-a răsturnat în apropiere de Sinoe. Două persoane, transportate la spital

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 22.15, în județul Constanța a avut loc un grav accident rutier. Un autoturism s-a răsturnat în apropierea localității Sinoe.

Din primele informații, o persoană este încarcerată. La fața locului intervin mai multe echipaje de salvare, respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Midia, precum și un echipaj SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din accidentul rutier au rezultat 2 victime, conștiente, cooperate, ieșite din autoturism până la sosirea echipajelor. Acestea au fost preluate de către un echipaj SMURD B și o ambulanță SAJ.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un microbuz a intrat într-o remorcă încărcată cu baloți, în Ostrov. Două persoane sunt inconștiente

Publicat

la data de

Scris de

Un grav accident rutier s-a produs în această seară, în jurul orei 21.50, în județul Constanța. Un microbuz de călători a intrat într-i remorcă încărcată cu baloți.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, la intrarea în localitatea Ostrov, un microbuz cu 7 persoane a intrat într-o remorcă încarcată cu baloți.

2 persoane sunt inconștiente, restul au coborât din microbuz, conștiente și cooperante.

La fața locului intervine PTS Baneasa, Detașamentul de pompieri de la Cernavodă, cu 1 SMURD B, Detașamentul Medgidia cu 1 ATPVM, precum și Serviciul de Ambulanță, cu 3 ambulanțe tip B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În microbuz se aflau 8 persoane, respectiv 7 pasageri și șoferul. Două victime au fost încarcerate. Una dintre ele,  inconștientă declarată decedată, cealalată conștientă, cooperantă, preluată de ambulanță SAJ.
Restul persoanelor nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Update2: Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 22:00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 3 în localitatea Ostrov.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un microbuz și o remorcă tractată de un tractor.

În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a unui pasager și rănirea ușoară a altuia, ambii aflându-se în microbuz.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei bărbați s-au înecat azi în mare. Unul dintre ei era salvamar

Publicat

la data de

Scris de

Azi, 8 august, în decurs de câteva ore, trei bărbați și-au pierdut viața în mare. Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Suceava, s-a prăpădit în stațiunea Saturn, în jurul orei 9.30. Trei ore mai târziu s-au înecat doi bărbați, în Eforie Nord. Unul dintre ei, în vârstă de 28 de ani era din Ialomița, și s-a aruncat în valuri. Nu a mai reușit să iasă, așa că cel de-al doilea, un salvamar (Sorin Georgian Olariu) în vârstă de 48 de ani, din județul Dâmbovița, i-a sărit în ajutor. Din păcate, amândoi și-au pierdut viața.

Valurile erau foarte mari, curenții extrem de puternici, iar pe plajă era arborat steagul roșu, așa că nimeni nu ar fi trebuit să intre în mare pentru a face baie.

Este foarte important să țineți cont de câteva sfaturi, să nu vă aventurați în mare în special când este arborat steagul roșu și cel portocaliu.

Reprezentanții ISU Constanța au adresat locuitorilor rugămintea de a respecta câteva reguli minime:

  • nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;
  • scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;
  • evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
  • nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: