Connect with us

Stiri

Anatoli Karpov, maestru internațional de șah, prezent la Constanța, la Campionatul European de Șah

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi a început Camionatul European Individual Feminin de Șah, eveniment care se desfășoară pentru prima dată la Constanța. Poate știrea nu este importantă pentru foarte mulți cititori, însă marii scriitori ai lumii spuneau despre șah că este o adevărată piatră de încercare a inteligenței. Chiar Gustave Flaubert afirma că jocul de șah este însăși imaginea tacticii militare. „Toţi marii căpitani de oşti au fost şi mari şahişti. Prea serios ca să fie un joc, nu îndeajuns de serios ca să fie o ştiinţă.”  Campionatul este organizat de către  Federația Română de Șah, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Asociația Litoral-Delta Dunării și va avea loc în intervalul 26 mai-8 iunie la hotelurile Coamndor și Amiral din Mamaia. Evenimentul de deschidere al acestei importante competiții a avut loc în această dimineață, la Muzeul de Istorie din Constanța, în prezența maestrului internațional de șah și fost campion mondial, Anatoli Karpov. La manifestarea extrem de importantă au participat ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, primarul interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, campioana internațională Corina Peptan.  Maestrul Karpov s-a arătat fericit că se află la Constanța, după ce a trecut prin Iași: ”Mă bucur să fiu din nou în România. E prima dată când vizitez și Iașiul și Constanța. Ieri am fost informat despre intențiile de a dezvolta sportul în Constanța”, a spus Karpov. După conferința de deschidere a campionatului, el a participat la o sesiune de autografe și fotografii. La un moment-dat, campionul Karpov a fost întrebat despre cele mai grele meciuri din cariera sa. El a dezvăluit că a fost vorba de Gari Kasparov, cu care ajunsese să petreacă mai mult timp decât cu soția sa: ”Cred că a fost singura situație în care s-au jucat 144 meciuri pentru a câștiga un campionat. Ajunsesem să petrec mai mult timp cu Kasparov decât cu soția mea”, a spus Karpov.

Participantele la campionat sunt din 27 de țări

La acest campionat s-au înscris 117 sportive din 27 de țări, dintre care nu mai puțin de 67 sunt mari maestre internaționale, care sunt și mari favorite. Printre ele nu putem să nu le amintim pe: Stefanova Antoaneta (Bulgaria, campioană mondială 2004-2006, campioană europeană 2002), Ushenina Anna (Ucraina, campioană mondială 2012-2013), Zhukova Natalia (Ucraina, dublă campioană europeană în 2000 și 2015), Atalik Ekaterina (Turcia, campioană europeană în 2006) precum și jucătoarele din Georgia: Javakhisvili Lela, (numărul 2 de start ELO 2493) sau, din Rusia, Pogonina Natalija, (numărul 3 de start ELO 2490, Goryachkina Aleksandra, numărul 6 de start 2485).

Delegația României este formată din 14 jucătoare, printre care se numără și o constănțeancă – Anghel Maria. Competiţia se va desfăşura în cadrul hotelurilor Comandor și Amiral, în fiecare zi de la orele 15.00, în perioada 27 mai 2016 – 8 iunie 2016. Ultima rundă va începe la ora 11:00, iar evenimentul se va încheia la ora 20.00 cu festivitatea de premiere.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: