Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Anatoli Karpov, maestru internațional de șah, prezent la Constanța, la Campionatul European de Șah

Published

on

Astăzi a început Camionatul European Individual Feminin de Șah, eveniment care se desfășoară pentru prima dată la Constanța. Poate știrea nu este importantă pentru foarte mulți cititori, însă marii scriitori ai lumii spuneau despre șah că este o adevărată piatră de încercare a inteligenței. Chiar Gustave Flaubert afirma că jocul de șah este însăși imaginea tacticii militare. „Toţi marii căpitani de oşti au fost şi mari şahişti. Prea serios ca să fie un joc, nu îndeajuns de serios ca să fie o ştiinţă.”  Campionatul este organizat de către  Federația Română de Șah, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Asociația Litoral-Delta Dunării și va avea loc în intervalul 26 mai-8 iunie la hotelurile Coamndor și Amiral din Mamaia. Evenimentul de deschidere al acestei importante competiții a avut loc în această dimineață, la Muzeul de Istorie din Constanța, în prezența maestrului internațional de șah și fost campion mondial, Anatoli Karpov. La manifestarea extrem de importantă au participat ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, primarul interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, campioana internațională Corina Peptan.  Maestrul Karpov s-a arătat fericit că se află la Constanța, după ce a trecut prin Iași: ”Mă bucur să fiu din nou în România. E prima dată când vizitez și Iașiul și Constanța. Ieri am fost informat despre intențiile de a dezvolta sportul în Constanța”, a spus Karpov. După conferința de deschidere a campionatului, el a participat la o sesiune de autografe și fotografii. La un moment-dat, campionul Karpov a fost întrebat despre cele mai grele meciuri din cariera sa. El a dezvăluit că a fost vorba de Gari Kasparov, cu care ajunsese să petreacă mai mult timp decât cu soția sa: ”Cred că a fost singura situație în care s-au jucat 144 meciuri pentru a câștiga un campionat. Ajunsesem să petrec mai mult timp cu Kasparov decât cu soția mea”, a spus Karpov.

Participantele la campionat sunt din 27 de țări

La acest campionat s-au înscris 117 sportive din 27 de țări, dintre care nu mai puțin de 67 sunt mari maestre internaționale, care sunt și mari favorite. Printre ele nu putem să nu le amintim pe: Stefanova Antoaneta (Bulgaria, campioană mondială 2004-2006, campioană europeană 2002), Ushenina Anna (Ucraina, campioană mondială 2012-2013), Zhukova Natalia (Ucraina, dublă campioană europeană în 2000 și 2015), Atalik Ekaterina (Turcia, campioană europeană în 2006) precum și jucătoarele din Georgia: Javakhisvili Lela, (numărul 2 de start ELO 2493) sau, din Rusia, Pogonina Natalija, (numărul 3 de start ELO 2490, Goryachkina Aleksandra, numărul 6 de start 2485).

Delegația României este formată din 14 jucătoare, printre care se numără și o constănțeancă – Anghel Maria. Competiţia se va desfăşura în cadrul hotelurilor Comandor și Amiral, în fiecare zi de la orele 15.00, în perioada 27 mai 2016 – 8 iunie 2016. Ultima rundă va începe la ora 11:00, iar evenimentul se va încheia la ora 20.00 cu festivitatea de premiere.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions