Connect with us

Stiri

Anatoli Karpov, maestru internațional de șah, prezent la Constanța, la Campionatul European de Șah

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi a început Camionatul European Individual Feminin de Șah, eveniment care se desfășoară pentru prima dată la Constanța. Poate știrea nu este importantă pentru foarte mulți cititori, însă marii scriitori ai lumii spuneau despre șah că este o adevărată piatră de încercare a inteligenței. Chiar Gustave Flaubert afirma că jocul de șah este însăși imaginea tacticii militare. „Toţi marii căpitani de oşti au fost şi mari şahişti. Prea serios ca să fie un joc, nu îndeajuns de serios ca să fie o ştiinţă.”  Campionatul este organizat de către  Federația Română de Șah, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și al Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Asociația Litoral-Delta Dunării și va avea loc în intervalul 26 mai-8 iunie la hotelurile Coamndor și Amiral din Mamaia. Evenimentul de deschidere al acestei importante competiții a avut loc în această dimineață, la Muzeul de Istorie din Constanța, în prezența maestrului internațional de șah și fost campion mondial, Anatoli Karpov. La manifestarea extrem de importantă au participat ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, primarul interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, campioana internațională Corina Peptan.  Maestrul Karpov s-a arătat fericit că se află la Constanța, după ce a trecut prin Iași: ”Mă bucur să fiu din nou în România. E prima dată când vizitez și Iașiul și Constanța. Ieri am fost informat despre intențiile de a dezvolta sportul în Constanța”, a spus Karpov. După conferința de deschidere a campionatului, el a participat la o sesiune de autografe și fotografii. La un moment-dat, campionul Karpov a fost întrebat despre cele mai grele meciuri din cariera sa. El a dezvăluit că a fost vorba de Gari Kasparov, cu care ajunsese să petreacă mai mult timp decât cu soția sa: ”Cred că a fost singura situație în care s-au jucat 144 meciuri pentru a câștiga un campionat. Ajunsesem să petrec mai mult timp cu Kasparov decât cu soția mea”, a spus Karpov.

Participantele la campionat sunt din 27 de țări

La acest campionat s-au înscris 117 sportive din 27 de țări, dintre care nu mai puțin de 67 sunt mari maestre internaționale, care sunt și mari favorite. Printre ele nu putem să nu le amintim pe: Stefanova Antoaneta (Bulgaria, campioană mondială 2004-2006, campioană europeană 2002), Ushenina Anna (Ucraina, campioană mondială 2012-2013), Zhukova Natalia (Ucraina, dublă campioană europeană în 2000 și 2015), Atalik Ekaterina (Turcia, campioană europeană în 2006) precum și jucătoarele din Georgia: Javakhisvili Lela, (numărul 2 de start ELO 2493) sau, din Rusia, Pogonina Natalija, (numărul 3 de start ELO 2490, Goryachkina Aleksandra, numărul 6 de start 2485).

Delegația României este formată din 14 jucătoare, printre care se numără și o constănțeancă – Anghel Maria. Competiţia se va desfăşura în cadrul hotelurilor Comandor și Amiral, în fiecare zi de la orele 15.00, în perioada 27 mai 2016 – 8 iunie 2016. Ultima rundă va începe la ora 11:00, iar evenimentul se va încheia la ora 20.00 cu festivitatea de premiere.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: