Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Anchetă disciplinară pentru drogatul de la 2 Mai. Ce riscă Vlad Pascu

Published

on

Vlad Pascu

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a declanşat procedură disciplinară în cazul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, în legătură cu interviul pe care acesta l-a acordat recent. Dacă va fi găst vinovat de încălcarea prevederilor legale, drogatul de la 2 Mai riscă de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, notează news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Nicoleta Baraitaru, a declarat pentru News.ro, că a fost declanşată o procedură disciplinară în ceea ce îl priveşte pe Vlad Pascu.

“Se fac verificări pentru a stabili dacă faţă de acţiunile acesteia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013 (n.r. – privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancţionată disciplinar. În funcţie de rezultatul cercetării se stabileşte vinovăţia sau nevinovăţia şi sancţiunea dacă este cazul. Articolul 82, litera O se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiţii decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestaţii preventivi pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz”, a afirmat Nicoleta Baraitaru.

Articolul invocat se referă la interdicţia privind comunicarea cu exteriorul penitenciarului, în alte condiţii şi prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare.

Baraitaru a afirmat că abaterile sunt constatate de către Comisia de Disciplină şi sunt uşoare, grave şi foarte grave. Astfel, abaterile pot fi sancţionate de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, cum ar fi dreptul la a primi pachet, pe o perioadă de 1-3 luni, mai menționează aceeași sursă.

Advertisement
palaz

Vlad Pascu a acordat recent un interviu din închisoare pentru pagina de socializare a activistului civic Marian Ceauşescu. Pascu este judecat de Judecătoria Mangalia în cazul accidentului de la 2 Mai, din vara anului trecut, când drogat fiind, a intrat cu maşina într-un grup de tineri, iar doi dintre ei au murit.

Vă recomandăm articolul de mai jos pentru a înțelege de unde vine decizia conducerii Penitenciarului Poarta Albă.

Tatăl drogatului de la 2 Mai: “Vlad nu este atât de negru pe cât l-au făcut cei cu televiziunile. Acest copil a fost ca un trofeu”

 

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions