Connect with us

Politica

Andrei Gerea, interimarul ALDE Constanța: “Vom organiza alegeri pentru conducerea județeană la începutul lui 2018”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Scandalul din interiorul Organizației județene a ALDE Constanța se numește, în opinia președintelui interimar al filialei, Andrei Gerea, reorganizare. Pentru liderul politic de la nivel national faptul că nimeni nu își mai știe locul în partid după atâtea demiteri și înlocuiri înseamnă că “ALDE este un partid serios” pentru care există viitor, un partid în care oamenii vin să se înscrie și care se declară mulțumiți de modul de lucru.

În realitate, când vine vorba despre ALDE nu știi cu cine să vorbești, nu cunoști care, cine, ce funcție mai deține, în condițiile în care Andrei Gerea – cel desemnat să se ocupe de activitatea de la Constanța – nu răspunde la telefon cu săptămânile și, din primăvară, de când a fost numit pe această funcție nu a organizat nicio conferință de presă. Ieri, Gerea ne-a răspuns la telefon și ne-a explicat că filiala este în reorganizare și că se pregătesc alegerile pentru noua conducere, scrutin pe care îl anticipează a se desfășura la începutul anului viitor. Februarie, martie, a fost întrebat Gerea de momentul conferinței de alegeri, iar răspunsul a venit prompt: “Oooo, mai devreme de februarie – martie!”

“Claudiu Ceti se ocupă ce comunicare în ALDE Constanța, el este secretar general, dar nu sunt așa multe informații de transmis în această perioadă. ALDE Constanța este în reorganizare și nu este nicio grabă. În luna decembrie finalizăm organizarea în teritoriu; știu că mai sunt 20 de organizații de constituit și municipiul Constanța, iar alegerile se vor desfășura la începutul anului. Un lucru e cert: avem viitor, oamenii vin să se înscrie în partid”, a declarant Andrei Gerea pentru “Ordinea.ro”.

Întrebat dacă liderul de la nivel național al formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, participă la întâlnirile de lucru ale filialei constănțene a partidului, Gerea ne-a declarant următoarele:

“Nu cred că este cazul ca domnul Tăriceanu să participe la ședințele de lucru de la Constanța (??!!) că are mult prea multe alte lucruri importante de făcut la București. Nu cred că are dumnealui timp pentru Constanța, având atât de multe alte obligații la București și în alte zone ale țării. Noi am făcut la Constanța întâlnire în urmă cu două săptămâni și ne gândim să organizăm o nouă ședință de lucru săptămâna viitoare. Oricum, lucrurile merg foarte bine, echipa se construiește cu tineri dornici de promovare a valorilor românești.”

În aceste condiții, prin luna ianuarie (să ne rugăm să apară toți liderii politici de prin vacanțele de sfârșit și început de an) toți cei cu drept de vot din cadrul ALDE Constanța sunt așteptați să își voteze noua conducere a Organizației Județene. Important de amintit este că și Organizația Municipală funcționeză tot în baza unui interimat și acesta este asigurat, potrivit lui Gerea, de către Dumitru Learciu.

sursa foto: andreigerea.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: