Connect with us

Administratie

Andrei Popescu: Bani pentru camarila “altfel” și nepăsare față de drama noastră

Publicat

la

Primăria Constanța a găsit 1,3 milioane de euro pentru luminițele de Crăciun, dar nu și pentru Spitalul de Boli Infecțioase care a ars în 1 octombrie, este concluzia unui comentariu făcut pe Facebook de fostul consilier local Andrei Popescu. Acesta spune că în timp ce orașul va fi inundat de lumină, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase rămâne “inundat” în întuneric. Popescu mai remarcă și faptul că milion de euro pentru beculețele se duce și către una dintre firmele prietenoase cu primarul, anchetă publicată de Ordinea.ro (https://www.ordinea.ro/combinatia-lui-chitac-cine-ia-milionul-de-euro-pentru-iluminatul-festiv-al-constantei-de-sarbatori/)

„Primarul ales de 10% dintre constănțeni, navetistul de Eforie, Vergil Chițac, ne-a informat că, anul acesta, vom avea iluminat festiv în valoare de 1 milion de euro. Frumos, elegant, cât de cât. Personal, nu cred că este greșit ca orașul să îmbrace haine de sărbătoare frumos luminate atunci când se cuvine. Altceva este însă profund greșit. De fapt, două lucruri sunt:

  1. Faptul că acest milion de euro, din banii noștri, se duce și către una dintre firmele prietenoase cu domnul primar, după cum am aflat din presă;
  2. Faptul că în timp ce orașul va fi inundat de lumină, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase rămâne “inundat” în întuneric.

Două fapte care ne vorbesc despre ce înseamnă, în realitate, Constanța Altfel: bani pentru camarilla “altfel” și nepăsare față de drama noastră, a constănțenilor. Revenind la Spital, trebuie știut că, în urmă cu un an de zile, suplimentarea dotării acestuia în plin Val 2 a fost motivația principală a redirecționării fondurilor ce fuseseră destinate iluminatului festiv către achiziția de consumabile și tehnică medicală. Cum și cu ce a fost dotat SCBI am văzut pe 1 octombrie, atunci când secția de Terapie Intensivă a luat foc și 12 constănțeni nevinovați s-au mutat la cele veșnice. Apropo, știe cineva ce anume s-a cumpărat pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din banii ce fuseseră inițial alocați iluminatului festiv în urmă cu un an? Nici eu. Mai departe. Din fatidica zi de 1 octombrie și până pe data de 17 noiembrie, în județul Constanța s-au înregistrat 18.861 de infectări cu virusul Sars-CoV-2 și 717 decese, în timp ce, la nivel național, în același interval de timp, s-au contabilizat 497.855 infectări și 16.832 decese. Un calcul simplu ne arată că rata mortalității în județul Constanța a fost mai mare decât cea la nivel național, 3,80 față de 3,38. De ce? Evident, din motive de Spital închis și lipsă de soluții alternative. Apropo, mai știe cineva, ceva despre acel modular din containere închiriate? Mda, nici eu. Revenind, stimate domnule primar, dacă doriți să faceți un lucru bun, primul din mandatul dumneavoastră, atunci când veți aprinde luminițele pe străzile orașului, aprindeți și lumina din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase!

Dați medicilor oportunitatea de a face ceea ce știu să facă: să salveze vieți!

Dați constănțenilor infectați cu virusul Sars-CoV2 șansa de a fi tratați corespunzător, șansa la viață!

Dați orașului și altceva decât bariere, tarife și taxe mărite!

Dați, domnule primar, și nu mai luați!“, scrie Andrei Popescu.

Amintim că Andrei Popescu a fost consilier local independent în mandatul 2016 – 2020. Totodată, Andrei Popescu e cel care a atacat prin asociația lui, Constanța Ia Atitudine, taxa de liniște și a câștigat procesul.

Amintim, de asemenea, că în 1 octombrie, un incendiu devastator a avut loc la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 7 persoane și-au pierdut viața atunci. La momentul respectiv, Primăria Constanța a fost acuzată că a tăiat finanțarea pentru instalarea unui sistem de detecție a incendiilor.

Sursa foto: facebook.com/pentruconstanta

Comments

comments

Administratie

Eterna poveste a cablurilor de pe stâlpi/copaci. Administrația Chițac spune că vrea să rezolve problema

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța reia vechea problemă a cablurilor atârnate pe stâlpi. Promisiuni că aceste cabluri vor dispărea avem de pe vremea fostului primar Decebal Făgădău. Nu s-a rezolvat. Acum, administrația Chițac vine și ea și ne spune că o să facă și o să dreagă și ea. În acest sens, Primăria ne anunță că reprezentanții ei și operatorii rețelelor de comunicații au avut o primă întâlnire pe acest an pentru a stabili măsurile ce trebuie luate pentru a rezolva problema atât de neplăcută și care trenează de mulți ani a cablurilor atârnate și a colacilor de sârmă agățați pe stâlpi.

„În afara unui aspect neplăcut și dezordonat, aceste cabluri reprezintă un pericol pentru siguranța cetățenilor. Operatorii rețelelor de comunicații trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să  acționeze în următoarele direcții:

– înlăturarea de urgență a surplusurilor de cablu de pe stâlpii de iluminat

– eliberarea urgentă de sarcini a stâlpilor metalici și a celor din fibră pentru a preveni eventualele situații nedorite generate de prăbușirea acestora pe carosabil sau pe partea pietonală

-în intervalul 21.02.2022 – 15.03.2022 trebuie finalizată acțiunea de etichetare și cosmetizare a rețelelor din cartierul Faleză Nord.

De asemenea, un aspect important despre care s-a discutat în cadrul ședinței desfășurate la Primăria Constanța, a fost scurtarea timpilor de intervenție pentru deficiențele care periclitează siguranța circulației auto și pietonale – max 1-3 ore , respectiv 72 de ore pentru cele referitoare la cabluri și cutii de distribuție poziționate necorespunzător pe stâlpii de iluminat și clădiri.“, spune Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va preda la Ministerul Dezvoltării două terenuri pentru construirea de creșe

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Vergil Chițac a convocat Consiliul Local al municipiului, în ședință extraordinară, cu convocare de îndată, miercuri, 19 ianuarie 2022, de ora 10.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

  1. Proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „CNI” – S.A. a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect TIP „Construire creșă mică, str. Tineretului nr. 23, loc. Palazu Mare, municipiul Constanța”;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „CNI” – S.A. a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect TIP „Construire creșă mică, Bd. Aurel Vlaicu, zona Târg Săptămânal, Vama, municipiul Constanța”.

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2 și nr. 5

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Fix ce lipsea Constanței: un grup de lucru pentru… rezolvarea blocajelor din trafic. Autor: viceprimarul Rusu

Publicat

la data de

Scris de

Cum rezolvăm problema blocajelor din traficul rutier? Facem o comisie, un grup de lucru care să vină cu soluții. Pare o copie fidelă a metodei de lucru din Parlament unde problemele se învârt în jurul cozii. Viceprimarul Constanței Ionuț Rusu a anunțat că, pentru găsirea de alternative în vederea fluidizării traficului din Municipiul Constanța, a constituit un grup de lucru, format din „experți în sistematizare rutieră, prin intermediul căruia s-au generat soluții concrete pentru implementarea de măsuri care să răspundă nevoilor cetățenilor.“

„Vom utiliza toate resursele pentru a integra infrastructura rutieră și sistemele de organizare a circulației pentru o mai bună gestionare a fluxurilor de trafic. În zona Delfinariu reproiectarea fluxurilor se realizează pe baza situației reale și se va desfășura în doua etape:

Prima etapă de reorganizare a elementelor de trafic folosind resursele existente a fost implementată prin reconfigurarea accesului la McDrive (situat la intersecția B-dului Mamaia cu Str. Soveja). Următoarea etapă constă în resistematizarea străzii Soveja (intersecție cu B-dul Mamaia), unde se analizează amenajarea unei benzi suplimentare pentru fluidizarea intersecției de la Delfinariu. Prin reconfigurare sistemului de circulație rutieră, vor rezulta două benzi pentru virarea la stânga, o bandă pentru direcția înainte  către str. Zorelelor și o bandă pentru virarea la dreapta pe B-dul Mamaia. De asemenea, spațiul urban va fi redistribuit pe bulevardul Mamaia, între străzile Soveja/Zorelelor și Pescărie prin amenajarea unor zone dedicate tuturor participanților la trafic (bicicliști, pietoni, etc). Pe tronsonul menționat anterior, se va analiza inclusiv crearea de noi locuri de parcare.

Intervențiile punctuale din intersecții sunt coroborate și analizate în paralel cu elementele de smart city care ne vor permite analiza în timp real și sincronizarea mult mai eficientă a traficului din Constanța.“, spune Rusu.

Sursa foto: facebook.com/IonutRusuPNLConstanta

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: