Connect with us

Administratie

Andrei Popescu: Bani pentru camarila “altfel” și nepăsare față de drama noastră

Published

on

Primăria Constanța a găsit 1,3 milioane de euro pentru luminițele de Crăciun, dar nu și pentru Spitalul de Boli Infecțioase care a ars în 1 octombrie, este concluzia unui comentariu făcut pe Facebook de fostul consilier local Andrei Popescu. Acesta spune că în timp ce orașul va fi inundat de lumină, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase rămâne “inundat” în întuneric. Popescu mai remarcă și faptul că milion de euro pentru beculețele se duce și către una dintre firmele prietenoase cu primarul, anchetă publicată de Ordinea.ro (https://www.ordinea.ro/combinatia-lui-chitac-cine-ia-milionul-de-euro-pentru-iluminatul-festiv-al-constantei-de-sarbatori/)

„Primarul ales de 10% dintre constănțeni, navetistul de Eforie, Vergil Chițac, ne-a informat că, anul acesta, vom avea iluminat festiv în valoare de 1 milion de euro. Frumos, elegant, cât de cât. Personal, nu cred că este greșit ca orașul să îmbrace haine de sărbătoare frumos luminate atunci când se cuvine. Altceva este însă profund greșit. De fapt, două lucruri sunt:

  1. Faptul că acest milion de euro, din banii noștri, se duce și către una dintre firmele prietenoase cu domnul primar, după cum am aflat din presă;
  2. Faptul că în timp ce orașul va fi inundat de lumină, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase rămâne “inundat” în întuneric.

Două fapte care ne vorbesc despre ce înseamnă, în realitate, Constanța Altfel: bani pentru camarilla “altfel” și nepăsare față de drama noastră, a constănțenilor. Revenind la Spital, trebuie știut că, în urmă cu un an de zile, suplimentarea dotării acestuia în plin Val 2 a fost motivația principală a redirecționării fondurilor ce fuseseră destinate iluminatului festiv către achiziția de consumabile și tehnică medicală. Cum și cu ce a fost dotat SCBI am văzut pe 1 octombrie, atunci când secția de Terapie Intensivă a luat foc și 12 constănțeni nevinovați s-au mutat la cele veșnice. Apropo, știe cineva ce anume s-a cumpărat pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din banii ce fuseseră inițial alocați iluminatului festiv în urmă cu un an? Nici eu. Mai departe. Din fatidica zi de 1 octombrie și până pe data de 17 noiembrie, în județul Constanța s-au înregistrat 18.861 de infectări cu virusul Sars-CoV-2 și 717 decese, în timp ce, la nivel național, în același interval de timp, s-au contabilizat 497.855 infectări și 16.832 decese. Un calcul simplu ne arată că rata mortalității în județul Constanța a fost mai mare decât cea la nivel național, 3,80 față de 3,38. De ce? Evident, din motive de Spital închis și lipsă de soluții alternative. Apropo, mai știe cineva, ceva despre acel modular din containere închiriate? Mda, nici eu. Revenind, stimate domnule primar, dacă doriți să faceți un lucru bun, primul din mandatul dumneavoastră, atunci când veți aprinde luminițele pe străzile orașului, aprindeți și lumina din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase!

Dați medicilor oportunitatea de a face ceea ce știu să facă: să salveze vieți!

Dați constănțenilor infectați cu virusul Sars-CoV2 șansa de a fi tratați corespunzător, șansa la viață!

Dați orașului și altceva decât bariere, tarife și taxe mărite!

Dați, domnule primar, și nu mai luați!“, scrie Andrei Popescu.

Amintim că Andrei Popescu a fost consilier local independent în mandatul 2016 – 2020. Totodată, Andrei Popescu e cel care a atacat prin asociația lui, Constanța Ia Atitudine, taxa de liniște și a câștigat procesul.

Amintim, de asemenea, că în 1 octombrie, un incendiu devastator a avut loc la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 7 persoane și-au pierdut viața atunci. La momentul respectiv, Primăria Constanța a fost acuzată că a tăiat finanțarea pentru instalarea unui sistem de detecție a incendiilor.

Sursa foto: facebook.com/pentruconstanta

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta