Actual

Angajații de la Penitenciarul Poarta Albă se plâng ministrului Tudorel Toader de lipsa condițiilor de muncă

mai 15, 2018 Mihaela Tîrpan

Sindicaliştii din Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă reclamă lipsa condiţiilor de muncă. Aceștia transmit că, în mod frecvent, agenţii din sectorul operativ fiind schimbaţi din serviciu după 12-13 ore. Și acesta este motivul pentru care, astăzi, i-au adresat un mesaj ministrului Justiției:

”Avem convingerea că interesul dumneavoastră este nu numai în sfera condamnaţilor, ci şi în zona drepturilor angajaţilor. La nivelul Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă există nemulţumiri ale personalului în ceea ce priveşte lipsa condiţiilor de muncă, existând frecvent situaţii în care agenţii din sectorul operativ nu sunt schimbaţi din posturi pe durata a 12-13 ore de serviciu, posturile de pază nu sunt dotate cu sisteme de climatizare, nu există sursă de apă curentă şi nici toalete ecologice”, se arată în mesajul transmis de sindicalişti.

Angajații vorbesc despre ”scăderea dramatică a fondurilor alocate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă” şi-i solicită ministrului Justiţiei sprijinul pentru îndreptarea acestei situaţii.

”Apreciem faptul că pe agenda dumneavoastră de lucru se află şi vizita în judeţul Constanţa, respectiv Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă, ocazie cu care reprezentanţii Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa vă invită la dialog, pentru rezolvarea acestor doleanţe. Avem convingerea că interesul dumneavoastră este nu numai în sfera condamnaţilor, ci şi în zona drepturilor angajaţilor”, se mai arată în mesajul sindicaliştilor.

Comments

comments