Actual

La sfârșitul săptămânii trecute, 15 constănțeni au ajuns la spital mușcați de căpușe

mai 15, 2018 Maria Ionescu

În intervalul 11.05, ora 08.00 -14.05.2018, ora 08.00, la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța au fost înregistrați 1159 pacienți (290 cu vârste cuprinse între 0-17 ani, restul adulți). În urma investigațiilor de specialitate, din cei 1159 pacienți, au fost internați 263 (cei mai mulți la Pediatrie – 51 și Obstetrică Ginecologie 1 și 2 – 57)

Din totalul prezentărilor, pe COD VERDE au fost repartizați 998 pacienți, în vreme ce pacienții al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care exista un risc de agravare rapidă au fost repartizați pe codurile ROȘU și GALBEN (16 – cod roșu și 90- cod galben). Pe codurile albastru și alb au fost repartizați 40, respectiv 15 pacienți.

Tot în weekend, la UPU au ajuns mai multe persoane care fuseseră înțepate de insecte (căpușe) – 8 copii, 7 adulți.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!