Connect with us

Actual

ANOFM: Aproape 27.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național. 605 sunt în Constanța!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Aproape 27.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național, cele mai multe fiind în Capitală și în județele Prahova, Arad, Sibiu și Timiș, în timp ce în Caraș-Severin, Bacău, Botoșani, giurgiu, Vrancea și Mehedinți sunt cele mai puține locuri de muncă libere, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Dintre cele 26.990 de locuri de muncă disponibile la nivel național, 8.014 sunt în București, 2.331 sunt în Prahova, 1.826 sunt în Arad, 1.447 sunt în Timiș, 733 sunt în Iași, 613 sunt în Ilfov, 311 sunt în Dolj, 605 sunt în Constanța, 527 sunt în Hunedoara, 523 sunt în Vâlcea, 488 sunt în Argeș, 469 sunt în Alba, 451 sunt în Buzău, 410 sunt în Cluj, 404 sunt în Neamț, 388 sunt în Harghita, 377 sunt în Vaslui, 352 sunt în Brașov, 349 sunt în Mureș, 343 sunt în Olt, 332 sunt în Maramureș, 327 sunt în Bihor, 306 sunt în Gorj, 296 sunt în Brăila, 288 sunt în Satu Mare, 284 sunt în Bistrița-Năsăud, 273 sunt în Sălaj, 253 sunt în Dâmbovița, 223 sunt în Galați, 220 sunt în Teleorman, 196 sunt în Călărași, 166 sunt în Tulcea, 146 sunt în Ialomița, 124 sunt în Covasna, 105 sunt în Suceava, 95 sunt în Mehedinți, 90 sunt în Vrancea, 80 sunt în Giurgiu, 68 sunt în Botoșani, 67 sunt în Bacău, 33 sunt în Caraș-Severin.

La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.591), agent de securitate (1.367), lucrător comercial (1.308), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.147), confecționer-asamblor articole din textile (853), manipulant mărfuri (650), vânzător (644), montator subansamble (581), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide (578), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (571).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro. Oferta locurilor de muncă se actualizează în timp real şi poate fi vizualizată pe site-ul www.card-profesional.ro.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează, ca în fiecare an, la nivel naţional, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în data de 20 aprilie 2018.

Evenimentul se va desfăşura la nivelul celor 41 de agenţii judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, sau celor care doresc să se orienteze/reorienteze profesional.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate pentru toţi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă, să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung, transmite conducerea ANOFM prin intermediul unui comunicat de presă.

Comments

comments

Actual

BEC a respins cererea MAI: Votul NU se prelungește după ora 21:00!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Solicitarea Ministerului Afacerilor Interne de prelungire a votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege a fost respinsă de Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central s-a întrunit duminică într-o nouă şedinţă la ora 18,00, pe ordinea de zi aflându-se mai multe solicitări de la partide sau asociaţii legate de procesul electoral.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, duminică, Biroului Electoral Central o solicitare prin care adresează rugămintea de a se analiza posibilitatea prelungirii votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă să îşi exprime dreptul constituţional în proximitatea secţiilor de votare.

În prezent, conform legii, alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Votarea se desfăşoară, duminică, după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

14 vize de flotant pe adresa unui candidat din comuna Siliștea din județul Constanța. Toți au votat, oamenii legii fac cercetări

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții PSD au formulat o plângere penală la adresa candidatului PNL la funcția de Primar al comunei Siliștea, Frâncu Mihai, din sat Siliștea, str. Mare nr. 143.

La adresa candidatului și-au făcut viză de flotant 14 persoane numai în ultima lună. Toate cele 14 persoane s-au prezentat azi la vot în localitatea Siliștea. Cercetările au fost demarate de către organele abilitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

MAI cere prelungirea procesului de vot după ora 21:00

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Afacerilor Interne a cerut, duminică, printr-o notă adresată Biroului Electoral Central (BEC), prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-19, anunță MEDIAFAX.

MAI a solicitat BEC prelungirea votului după ora 21.00 acolo unde vor fi persoane în apropierea secțiilor care vor dori să voteze.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare) şi doresc să îşi exercite dreptul de vot”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Potrivit adresei înaintate BEC, solicitarea vine după ce în mass-media au apărut informaţii referitoare „la unele situații punctuale existente la nivelul secțiilor de votare generate de măsurile necesare în contextul pandemiei COVID-19”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: