Actual

Suntem sub cod galben de vremea rea! La Constanţa e doar 1 grad Celsius

mart. 18, 2018 Maria Ionescu

După zilele calde din ultima perioadă, ne aşteptam să spunem adio iernii şi să întâmpinăm primăvara. Din păcate, aceasta se lasă aşteptată iar acum, de la ora 12.00, suntem sub cod galben de precipitaţii şi răcire accentuată a vremii. Dacă vă uitaţi pe termometre, veţi afla că acum, la Constanţa este doar un grad Celsius! Meteorologii au emis cod galben pentru o jumătate de ţară, iar aici ne află, şi noi, locuitorii judeţului Constanţa. De la ora 12.00 până diseară la ora 23.00, vom avea parte de vreme rea.

În intervalul menționat, în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Local în Muntenia și estul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. În Dobrogea și sudul Munteniei vor fi predominant ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

În special în sud-estul țării, se va semnala polei. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai susținute în est și sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!