Connect with us

Stiri

Antrenează-te pentru Beach Run 2016!

Avatar

Publicat

la

Sâmbătă, 10 septembrie, se va desfăşura a II-a ediţie a crosului de seară ,,Beach Run”, un eveniment parte din TriChallenge, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est şi Balcani. Crosul Beach Run se desfăşoară pe o distanţă de 4 kilometri, pe promenada şi plaja din Mamaia. Dacă nu v-aţi înscris încă, o puteţi face şi la faţa locului, în limita locurilor disponibile. Startul se va da la ora 17:30. Iată care este programul competiţiei:

Vineri, 9 septembrie

14:00 – 22:00 – predarea kiturilor de concurs – City Park Mall Constanţa

Sâmbătă, 10 septembrie

12:00 – 17:00 – predarea kiturilor de concurs în cortul special amenajat din parcarea Hotelului Rex

17:15 – şedinţa tehnică şi încălzirea

17:30 START – parcarea hotelului Rex

18:15 Festivitate de premiere TriKids Challenge, TriChallenge şi Beach Run – scena amenajată în parcul din faţa parcării Hotelului Rex

Vor fi acordate 18 premii constând în cupe, diplome şi produse sportive de la partenerii evenimentului pentru locurile 1, 2 şi 3 aferente următoarelor categorii:

 • masculin 14-17 ani;
 • masculin 18-34 ani;
 • masculin 35+ ani;
 • feminin 14-17 ani;
 • feminin 18-34 ani;
 • feminin 35+ ani.

Traseul porneşte de pe promenadă, din zona parcării Hotelului Rex, către telegondolă, va fi marcat şi de-a lungul lui vor fi plasaţi voluntari care vor dirija competitorii.

harta-alergare-768x512

Competiţia este deschisă oricărei persoane cu vârsta cuprinsă între 14 şi 60 de ani. Fiecare participant validat va primi un kit de competiţie, care constă în:

 • tricou tehnic personalizat Beach Run;
 • număr de participare;
 • cip de cronometrare;
 • medalie finisher.

Pentru acestă competiţie va fi folosit un sistem electronic de cronometrare cu cipuri de unică folosinţă. Cronometrarea se va face la secundă. În cazul în care doi concurenţi ajung în acelaşi timp la finish, unul va primi locul X, iar celălat locul X+1 în mod aleator.

Clasamentul va fi alcătuit pe baza timpului brut, diferenţa dintre momentul startului oficial şi trecerea liniei de sosire.

În timpul alergării, fiecare participant trebuie să respecte regulile elementare de fairplay. Orice tentativă de agăţare/intimidare a adversarilor va fi pedepsită cu secunde de penalitate (între 10 şi 80 secunde), sau cu eliminare din competiţie.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Constanța. Lucrări de investiții în infrastructura de apă și apă uzată. Traficul, îngreunat în mai multe zone

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În municipiul Constanța se execută în prezent lucrări de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de colectare și tratare a apei uzate. Acestea sunt desfășurate de către antreprenori și au fost prevăzute în mai multe contracte de lucrări derulate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, astfel:

 • CL32 Reabilitare conducte aducțiune Constanța, în valoare de 817.836,81 lei cu TVA;
 • CL33 Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată SP E20 și refulări aferente, în municipiul Constanța, cu o valoare totală de 75.887.435,77 lei cu TVA;
 • CL 34 Reabilitare conducte magistrale tronson 3 Constanța, în valoare de 080.209,20 lei cu TVA.

Investițiile constau în înlocuirea conductelor de alimentare cu apă aflate într-o stare avansată de uzură și degradare, pe o lungime de aproape 12 km pe rețeaua magistrală și 13,5 km pe instalația de aducțiune. Tot în cadrul acestor lucrări este prevăzută extinderea și reabilitarea a 6 km de conducte de refulare ape uzate. În această perioadă, străzile afectate de lucrări sunt Arcului și bulevardele Tomis și Aurel Vlaicu, unde circulația rutieră și pietonală este perturbată în anumite zone. De aceea, colaborăm permanent cu Poliţia Municipală și Poliția Locală Constanța pentru a asigura o circulație corespunzătoare și pentru fluidizarea traficului.

Din cauza gradului mare de deteriorare a vechilor conducte, tronsoane ce au o vechime de peste 70 ani, dar și a zonelor în care acestea sunt pozate, echipele din teren ale constructorilor depun un efort susținut pentru a realiza intervențiile fără a determina disfuncționalități majore în furnizarea apei și fără a afecta infrastructura edilitară existentă în teren (cabluri sau conducte pentru alte utilități). De asemenea, la finalizarea lucrărilor, constructorul are obligația de a finisa lucrările de terasament și de a aduce calea de rulare la starea inițială.

”Ne cerem scuze tuturor cetățenilor pentru disconfortul creat atât la nivelul traficului cât și al ambientului și îi asigurăm că RAJA S.A, alături de Primăria municipiului Constanța, monitorizează desfășurarea lucrărilor, astfel încât acestea să respecte condițiile de calitate și să se încadreze în termenele stabilite prin contract. De asemenea, dorim să amintim constănțenilor că investițiile sunt realizate în beneficiul lor pe termen lung, prin realizarea acestora urmărindu-se îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calitatii apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.”, precizează reprezentanții Biroului de Comunicare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Constanța. Trafic îngreunat la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de la intersecția bd. Tomis cu str. Soveja, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze traficul auto pe prima bandă de circulație de pe bd. Tomis pe o porțiune de 10 m, cu sensul de mers către zona Dacia și primele două benzi de circulație de pe str. Soveja pe o porțiune de 50 m, cu sensul de mers dinspre str. B. P.  Hașdeu către bd. Al. Lăpușneanu, astăzi – 19 februarie 2021, în intervalul orar 10.00 – 16.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Luni se oprește apa potabilă pe mai multe străzi din Eforie Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de deviere a unui tronson din conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 350 mm, de pe strada Matei Basarab din localitatea Eforie Nord, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei, luni, 22 februarie a.c., în intervalul orar 09.00 – 17.00.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: Bucovinei, Mihail Kogălniceanu, I. G. Duca, Traian și Mărășești.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toţi consumatorii afectați să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează reprezentanții Biroului de Comunicare al RAJA SA.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: