Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Antreprenori și investitori din Finlanda, în vizită de lucru la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește luni, 21 august, o delegație formată din antreprenori și investitori din Finlanda.

În contextul vizitei, INSAE organizează un atelier de lucru cu tema „Soluții Inovative în Energetică prin Integrarea de Materiale Nanostructurate, Nanotehnologii și de Metode Inginerești Avansate”, ce are drept scop prezentarea rezultatelor cercetărilor derulate în cadrul INSAE și identificarea modalităților de valorificare a acestor rezultate, facilitarea schimbului de experiență și a bunelor practici în vederea definirii unor mecanisme de colaborare între universități și mediul de afaceri, precum și promovarea unei culturi inovative în activitatea didactică și de cercetare.

Activitatea se desfășoară în cadrul planului de implementare a proiectulului MULTISCALE – „Cercetări asupra dezvoltării de materiale avansate și optimizare multiscalară prin integrarea materialelor nano-structurate în sisteme energetice avansate”, finanțat în cadrul  Program Operațional Competitivitate, Axa prioritară 1-Cercetare, Dezvoltare Tehnologică şi Inovare (CDI) în Sprijinul Competitivităţii Economice şi Dezvoltării Afacerilor, Acțiunea:1.2.3 Tip proiect Parteneriate pentru Transfer de Cunoştinţe, nr. contract 8/01.09.2016, ID:  P_40_279, cod MySMIS 105531.

În cadrul atelierului de lucru, colectivul de cadre didactice și cercetători ai INSAE vor expune și rezultatele proiectelor: EITRM OUC – „Proiect de cercetare-dezvoltare-inovare cu măsuri suport pentru consolidarea participării la EIT Raw Materials-EITRM-OUC”, cod MySMIS 108048, Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară: 1- Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor, contract nr. 338/390014/09.02.2021; Ovidius Cyber Cloud – „Dezvoltarea infrastructurii de calcul numeric a Universității Ovidius din Constanța, pentru modelare numerică, simulare și procesare de structuri masive de date prin realizarea unui Centru de Date de tip Cloud”, cod MySMIS: 124984, nr. contract 252/29.05.2020, Program Operaţional Competitivitate, Axa prioritară – Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor, tip proiect: Proiect de Tip Cloud şi Infrastructuri Masive de Date;  ROMANA – „Alocarea optimală a resurselor prin structurarea de sisteme adaptive folosind metodele de analiză neliniară”, contract nr. PCE 236/2021, finanțat în cadul PN-III-P4-ID-PCE-2020-2738, Cercetare fundamentală și de frontieră, tip proiect: Proiecte de Cercetare Exploratorie”, precizează prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, director al INSAE.
Din delegația finlandeză fac parte: Kalle Salminen – conducătorul delegației, antreprenor cu o vastă experiență, specialist în networking, consilier și membru în consiliul de administrație a peste 20 de companii, Pasi Vänttinen – director executiv specializat în prognoze, planificare strategică, leadership, management și finanțe/investiții, Jani Pihl – coproprietar al centrului de instruire Blue Skies Aviation ltd și cofondator al companiei nordice metaverse ProVerse Interactive ltd, Mikko Lahti – proprietarul companiei de servicii de aviație Joen Services ltd, director general și coproprietar al companiei aeriene finlandeze Nordic Jet Charter, Harri Kekkonen – aviator, proprietarul companiei de servicii de management strategic Extended Runway Ltd, Heikki Nikamaa – proprietarul companiei de logistică a mărfurilor aeriene Cargo Flight Service Finland ltd , Arvi Arohonka – director executiv al companiei 3R-Cycle și coproprietar al companiei Green Disposal Oy.

Potrivit Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa, la eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai comunității academice și ai sectorului de afaceri din România, cu care INSAE colaborează în diverse proiecte.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions