Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Beneficiarii de pensii de urmaș trebuie să prezinte adeverințe de școlarizare la Casa de Pensii

Published

on

Beneficiarii de pensii de urmaş în vârstă de peste 16 ani trebuie să prezinte la începutul fiecărui nou an de studiu (şcolar / universitar),  adeverinţă de şcolarizare, conform prevederilor art. 84 lit. b) din Legea nr. 263/2010 cu modificările și completările ulterioare.

În situația în care nu se face dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie 2023.

Având în vedere prevederile legale, ca regulă generală,  copiii urmași în vârstă de peste 16 ani au obligația ca până la data de 25 septembrie 2023 să prezinte adeverință din care să rezulte că în anul școlar 2023 – 2024 urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

Totodată, întrucât anul universitar începe la data de 1 octombrie și, în consecință, studenții urmași sunt în imposibilitatea prezentării până la data de 25 septembrie 2023 a dovezii privind continuarea studiilor, într-o primă fază, aceștia au obligația ca până la data menționată (25 septembrie 2023) să transmită / depună la sediul Casei de Pensii o declarație pe propria răspundere în acest sens (prin poștă, e-mail sau la ghișeul nr. 5 de la parterul instituției).

Advertisement
palaz

În cazul nedepunerii până la data de 25 septembrie 2023 a declarației pe propria răspundere în sensul continuării studiilor de către studenții urmași, pensia aferentă lunii octombrie 2023 va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

”De asemenea, facem precizarea că studenții urmași care vor depune declaraţia pe propria răspundere au obligația ca până la data de 25 octombrie 2024 să transmită prin poștă /curier sau să prezinte la ghișeul nr. 5  adeverința în ORIGINAL  din care să rezulte că în anul universitar 2023 – 2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.

În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original prin care se face dovada continuării studiilor, într-una din formele menţionate, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie 2023 va fi reținută de la plată.”, a precizat Cristina Samoila, director executiv al Casei județene de pensii Constanța.

 

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions