Conecteaza-te cu noi

Societate

Anul trecut, Arhiepiscopia Tomisului a primit la ”cutia milei” 1,5 milioane de euro

Published

on

ajutoare

Prin intermediul unui comunicat de presă, Arhiepiscopia Tomisului informează că anul trecut – prin Departamentul Misionar-Social – au fost cheltuiți în scop social-filantropic și educațional 7.995.686 lei  (1.608.790 euro), care au ajutat 27.866 de persoane.

”Prezenta informare nu constituie o „trâmbițare” a binelui făcut, ci un îndemn la filantropie adresat și celorlalți credincioși.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

Ei au prezentat defalcat situația fondurilor folosite. Este vorba despre suma de 4.283.608 lei, care a fost folosită în scop filantropic pentru 1.195 persoane, din cele 28 de servicii sociale ale eparhiei (14 cantine parohiale, 3 centre de zi pentru copii, un centru de zi pentru vârstnici – închis în vară, un centru rezidențial pentru copii, un centru rezidențial pentru vârstnici, un centru de urgență – victime ale violenței, o casă protejată, 2 campus de tabără, un birou de consiliere, un cabinet medical, un birou Pro-Vita și un after-school).

De asemenea, suma de 1.245.300 lei a fost folosită pentru 13.320 de persoane ca ajutor material (alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilă, lemne, etc.), iar alte 4.509  de persoane au fost susținute financiar cu suma de 1.234.440 lei (intervenții chirurgicale, tratamente medicale, renovat locuințe, plată facturi etc).

Advertisement

Peste 13 instituții, însumând 1.070 de persoane, s-au bucurat de produsele alimentare primite din partea S.C. Selgros Constanța, prin proiectul Social-Filantropic „Masa bucuriei”, inițiat de către Patriarhia Română. Valoare – 422.469 lei;

Suma de 448.869 lei a fost folosită pentru cei 902 refugiați, care au primit cazare și masă completă în așezămintele bisericești din eparhie precum și organizarea a 9 transporturi umanitare pentru Ucraina;

Peste 7.000 de copii din mediul rural din eparhie au primit, din partea Arhiepiscopiei Tomisului, ghiozdane complet echipate, dulciuri, alimente, încălțăminte și jucării prin proiectele desfășurate la nivelul eparhiei (Campania umanitară „De Crăciun, fii bun”, ediția a IV-a , „Daruri mici din suflet mare!”- campania de ghiozdane,  1 Iunie, „Foamea nu are sărbătoare” și „Hrănește, rogu-te, de Paști o familie săracă”) cu o valoare de peste 361.000 lei.

În decursul anului 2022, Arhiepiscopia Tomisului a desfășurat 29 de programe sociale care au acordat hrană, îmbrăcăminte și medicamente, au sprijinit educaţia copiilor, au inițiat campanii de sprijinire a vârstnicilor și a persoanelor cu diverse afecțiuni, au oferit consiliere și ajutor familiilor cu mulți copii, ori celor aflate în situații de risc social, persoanelor cu dizabilități, victimelor violenței domestice și persoanelor dependente de alcool.

Trebuie să precizăm faptul că în data de 15 octombrie a anului trecut a izbucnit un incendiu devastator la sediul Palatului Arhiepiscopal din Constanța. Din fericire, nu au existat victime însă pagubele materiale au fost considerabile. Despre fondurile care au fost alocate refacerii clădirii probabil vom primi informații într-o bună zi. Nu știm când anume…

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions