Conecteaza-te cu noi

Actual

Anul trecut, pe drumurile Constanța-Mangalia și Lumina-Tulcea au murit 9 persoane

Published

on

În perioada 3 – 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii accidentelor rutiere, pe DN 39 (Constanța – Mangalia) și DN 22 (Lumina – Tulcea).

Din analizele efectuate, s-a constatat faptul că printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere pe aceste drumuri se numără viteza neregulamentară, depășirea neregulamentară și alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto (folosirea telefonului mobil).

Polițiștii rutieri au acționat în 8 zone, fiind aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care 151 pentru depășirea limitei de viteză admisă.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză admisă pe sectorul de drum respectiv.

Advertisement

Exemplu:

La data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22 având viteza de 153 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța au precizat că, în anul 2020, pe DN 39 au fost înregistrate 47 de accidente rutiere, soldate cu 4 persoane decedate, 5 persoane rănite grav și 40 de persoane rănite ușor.

Totodată, pe DN 22 au fost înregistrate, anul trecut, 24 de accidente rutiere, soldate cu 5 persoane decedate, 2 persoane rănite grav și 26 de persoane rănite ușor.

Advertisement

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions