Conecteaza-te cu noi

Politica

Anunț important de la Guvern pentru românii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice

Published

on

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, în urmă cu câteva momente, că o nouă sesiune de înscriere în programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care statul subvenționează instalarea de panouri solare pentru persoane fizice, va fi demarată în acest an. Barna a spus că în acest an vor beneficia de programul Casa Verde 150.000 de cetățeni, principala condiție fiind ca cei înscriși în program să nu aibă datorii la bugetul de stat sau bugetul local.

„Anul trecut am finalizat evaluarea dosarelor. Sunt 40.000 de gospodării care beneficiază de acestă finanțare. De la această cifră putem ajunge în 2023 la încă 150.000 de beneficiari. Pe de o parte folosind bugetul majorat, cât și procedura simplificată prin care reducem la minimum documentele solicitate. Preconizăm că până pe 15 februarie aprobăm bugetul AFM și în martie putem începe să sprijinim gospodăriile în efortul lor de a deveni independente energetic”, a precizat ministrul.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a cerut simplificarea în continuare a procedurilor prin care românii pot obține finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

„Gospodăriile să fie independente din punct de vedere energetic“, a spus Ciucă.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions