Connect with us

Administratie

Anunțul lui Chițac! Constanța va avea un nou bulevard: Madrid!

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, în această seară, pe Facebook, că autoritatea locală va construi noul Bulevard Madrid ce va decongestiona traficul de pe bulevardul Tomis. Ceea ce a „omis“ Chițac să spună este că acest nou bulevard este tot un proiect mai vechi al fostului primar Decebal Făgădău.

„Drumul Național 2A (Bd. Tomis) este frecvent blocat de traficul foarte intens, întrucât acesta reprezintă singura arteră care deserveşte zona de nord a municipiului Constanţa, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare şi legătura cu oraşul Ovidiu.

Este necesară o nouă arteră care să preia fluxurile de trafic din această zonă, soluția pe care am găsit-o numindu-se Bulevardul Madrid. Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord. În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare.

Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. În prezent, lucrăm la studiul de fezabilitate al proiectului.

Advertisement

Zona nordică a municipiului nostru prezintă un potenţial foarte ridicat de dezvoltare urbanistică pentru construirea de imobile pentru locuinţe, complexe comerciale şi pentru diverse activităţi economice. Am convingerea că noul Bulevard Madrid va oferi o nouă dinamică de dezvoltare în această parte a orașului nostru și va avea un impact pozitiv asupra traficului din Constanța.“, a spus Chițac.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement