Connect with us

Societate

Apel umanitar! O elevă din Constanța are MARE nevoie de ajutorul nostru, al tuturor

Publicat

la

Un profesor din Constanța a făcut un apel  mai puțin obișnuit pentru ajutorarea unei eleve care are mare nevoie de ajutor din partea semenilor. Este vorba despre un copil conștiincios, care iubește viața și care  a fost diagnosticat cu epilepsie focală structurală rezistentă la trament. Este o boală grea, care – din fericire – se poate vindeca. Însă tratamentul este foarte scump, iar părinții fetei  – Maria – nu și-l pot permite. Iată mesajul integral al lui Janet Hârbu, postat pe pagina sa de facebook.

”Ea este Maria! O fetița plină de viață care își dorește sa facă orice…este un copil special, lipicios și iubitor.

Maria are 17 ani și este elevă la Colegiul Național Mihai Eminescu, la noi la școală, face parte din asociația elevilor și este un copil foarte conștiincios.

Mariei îi place să citească și să deseneze, îi place să iasă la film și să se plimbe pe plajă, îi plac animalele și viața în general.

După lungi investigatii in Constanta, București, Iași și Oradea, Maria a fost diagnosticată cu EPILEPSIE FOCALĂ STRUCTURALA REZISTENȚA LA TRATAMENT.

Ce înseamnă Epilepsia focală?

Aceasta implică pierderea cunoștinței și, în general, apare fără nicio avertizare.

În timpul unei crize, este posibilă pierderea controlului asupra vezicii urinare sau a intestinelor, convulsii, pierderi etc…

În majoritatea cazurilor, persoanele nu își amintesc ce s-a întâmplat în acest interval.

La persoanele cu epilepsie pot apărea anumite tulburări, în funcție, parțial, de sindromul epileptic prezent. Acestea includ: depresie, tulburări anxioase și migrene.

Când Maria are o criza uita unde este, cine este și de unde vine, din cauza aceasta Maria trebuie să fie tot timpul însoțită, deoarece, oricând poate avea o criza iar aceasta poate fi periculoasă pentru ea și poate avea un final tragic.

Maria își dorește sa faca lucruri normale ca și noi toți.

Își dorește sa meargă la colegiu, își dorește sa se plimbe cu prietenele ei, să meargă în parc sau pe malul mării, să mănânce o înghețată cu prietena ei cea mai bună și cel mai mult își dorește să își îndeplinească visul, acela de a deveni arhitect.

Însă lucrurile acestea nu le poate face din cauza crizelor epileptice pe care le face.

Maria face parte dintr-o familie modestă, mama ei câștiga 1700 de lei pe luna, iar tatăl este bolnav de cancer.

Maria are nevoie de o operație in valoare de 20.000 euro, care includ ELECTROZI IMPLANTABILI + accesorii implant in valoare de 51,051,00 LEI + intervenția propriul zisa in valoare de 38,500 lei, + 17,400 ( + investigațiile postoperatorii + testarea covid + cazare in clinica+monitorizare EEG ).

20 septembrie 2021, este data de programare pentru operatie la o Clinică particulară din București, singura care s-a oferit să o opereze dacă însă suma va fi virata în contul clinicii!

Împreună o putem ajuta pe Maria Riana Denisa!

Cei care doresc pot dona in contul deschis la Banca Transilvania pe numele MARIA RIANA DENISA CONSTANTINESCU, cont lei: RO43BTRLRONCRT0615201401 sau cont euro: RO90BTRLEURCRT0615201401

Haideți puțin câte puțin sa o ajutam pe Maria sa revină la o viața normala pe care orice copil și-o dorește!!”, este mesajul transmis de prof. Janet Hârbu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Societate

Primăria orașului Năvodari face angajări. Vezi ce posturi sunt vacante

Publicat

la data de

Scris de

Primăria oraşului Năvodari organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale, vacante, de:

 1. 1 post – muncitor necalificat I din cadrul Compartimentului ecarisaj;
 2. 1 post – muncitor calificat, treaptă profesională I din cadrul Compartimentului administrare cimitire;
 3. 1 post – muncitor calificat, treaptă profesională I în cadrul Compartimentului întreținere-reparații;
 4. 1 post – îngrijitor vârstnici  în cadrul Serviciului social – Unitate de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • muncitor necalificat I:
  • studii generale/medii
  • vechime în muncă – minimum 1 an (dovedită cu carnet de muncă sau adeverințe),
 • muncitor calificat, treaptă profesională I – din cadrul Compartimentului administrare cimitire:
  • studii generale/medii,
  • calificare în una din următoarele meserii: zidar, pavator, sudor, vopsitor, zugrav, zidar-tencuitor, dulgher, drujbist, faianțar,
  • vechime în muncă – minimum 5 ani (dovedită cu carnet de muncă sau adeverințe),
 • muncitor calificat, treaptă profesională I – în cadrul Compartimentului întreținere-reparații:
  • studii generale/medii,
  • calificare într-o meserie cu profil tehnic: instalator sanitar, instalații apă-canal, zidar, vopsitor, zugrav, lăcătuș, zidar-tencuitor, dulgher, faianțar, zugrav-vopsitor, fierar betonist, electromecanic, electrician, mecanic, mecanic agricol, mecanic mașini și utilaje, mecanic auto, pavator, drujbist, tâmplar, lăcătuș mecanic;
  • vechime în meserie – minimum 5 ani (dovedită cu carnet de muncă sau adeverințe),
 • îngrijitor vârstnici:
  • studii medii/generale,
  • curs de calificare în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice la domiciliu, absolvit cu diplomă,
  • fără vechime,

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 06 octombrie 2021, data limită pentru depunerea dosarelor;
 • 18 octombrie 2021, ora 10.00: proba scrisă pentru postul contractual vacant de îngrijitor vârstnici;
 • 19 octombrie 2021, ora 10.00: proba practică pentru cele 3 posturi contractuale vacante de muncitori necalificați I și muncitor calificat, treaptă profesională I;
 • data și ora interviului se vor comunica ulterior.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială www.primaria-navodari.ro. Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia se afişează la sediul Primăriei oraşului Năvodari, Str. Dobrogei nr. 1, telefon 0241/761.603, int. 108.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

În Portul Constanța Sud au demarat lucrările de construire a unui drum

Publicat

la data de

Scris de

Au început lucrările de construire a drumului de acces pe latura de Vest a Incintei nr. 3 din Portul Constanța Sud.

Drumul propus pentru execuție are o lungime de 830,27 ml și o lățime de 7m, se află în Portul Constanța Sud, Incinta nr.3 la sud de dana 131 și face legătura între platforma betonată a danei 131 și drumul de beton existent.

Valoare proiectului este de 4.255.735,83 lei, fără TVA, finanțarea este realizată din surse proprii CN APM SA Constanța.

Lucrările de construcție și montaj sunt executate de SC Deliver Lex Trans SRL, iar termenul de execuție este de 11 luni. Proiectantul este SC Manbor Proiect SRL.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(FOTO) Lucrările de reducere a eroziunii costiere din Eforie continuă

Publicat

la data de

Scris de

Demarate în luna iunie a acestui an, lucrările de reducere a eroziunii costiere, pe tronsonul Eforie Sud și Cordon Eforie Nord – Eforie Sud, evoluează și sunt în graficul de execuție.

În cadrul unei vizite în șantier, efectuate în cursul acestei săptămâni de către reprezentanți ai  Administrației Naționale Apele Române, Apele Române Dobrogea-Litoral și ai antreprenorului Van Oord Dredging and Marine Contractors BV, a fost verificat stadiul de implementare al proiectului, astfel încât, până în primăvara anului 2023,  noile plaje să poată fi redate turiștilor.

În această perioadă, pe o lungime de 5,7 km, sunt montate șase diguri noi care vor fi mai ample și mai lungi decât cele anterioare. Pentru noile unități de protecție se folosește una dintre cele mai moderne și performante tehnologii din domeniu. Astfel, în interior, acestea vor fi protejate cu anrocamente din materiale locale, iar în exterior, cu prefabricate din beton, realizate în România, în județul Buzău.

”Noile diguri vor fi mult mai rezistente în fața curenților erozionali, tot mai accentuați din cauza schimbărilor climatice. Pe aceeași suprafață, vor fi realizate și lucrări de înnisipare.”, au precizat reprezentanții companiei Apele Române.

Toate componentele sunt identificate și poziționate cu coordonate GPS. În timpul lucrărilor, prin folosirea tehnologiilor performante, se asigură protecția ecosistemului din zonă.

În cadrul proiectului se va planta iarbă de mare (Zostera Noltii) care contribuie la creșterea biodiversității și îmbunătățirea calității apei.

”Noua plajă va avea 100 de metri lățime, iar lucrările hidrotehnice realizate vor fi pegătite să reziste timp de cel puțin 50 de ani.”,  au dat asigurări reprezentanții companiei.

Sursa: Apele Romane Dobrogea-Litoral

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: