Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Aplicația eDAC este operațională de astăzi, la nivel național. Vezi despre ce este vorba

Published

on

politia actiune controll

Începând din noaptea de 30 spre 31 martie, în contextul aderării României la spațiul Schengen, este operațional un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Este vorba despre aplicația eDAC, folosită în prezent de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie, poliția de frontieră, imigrări).

Noua aplicație este folosită pe telefoane mobile și tablete, în activitățile curente, în punctele de acces din instituții, la ghișeele destinate publicului și permite stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni cu privire la aceasta.

Astfel, aplicația scanează documentul de identitate al persoanei (carte de identitate sau pașaport),  interoghează bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne și emite alerte în cazul identificării persoanelor urmărite, dispărute, față de care s-au dispus măsuri preventive, în cazul depistării unui autovehicul sustras, precum și în alte situații.

Advertisement
palaz

În urma acestor alerte, polițiștii aplică imediat măsurile legale.

În cazul în care persoana nu are asupra sa un act de identitate, datele personale ale acesteia pot fi introduse manual, în vederea identificării.

Patrulele de poliție și polițiștii care își desfășoară activitatea în punctele de control acces în sediile de poliție și la ghișee au la dispoziție un dispozitiv de pe care accesează aplicația eDAC.

În acest mod, polițiștii pot realiza mult mai rapid verificările care până acum erau efectuate prin intermediul dispeceratelor sau al stațiilor de emisie recepție.

De asemenea, prin intermediul aplicației eDac pot fi verificate și autovehicule sau anumite bunuri.

Advertisement
palaz

Astfel, în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților desfășurate în județul Constanța, polițiștii au legitimat, prin intermendiul acestei aplicații, aproximativ 600 de persoane.

politia actiune control

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions