Connect with us

Societate

APM Constanța închiriază terenuri. Vezi când e licitația și ce prețuri sunt

Maria Ionescu

Publicat

la

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța organizeaza licitație publică deschisă cu strigare pentru atribuirea contractelor de închiriere pentru următoarele parcele de teren domeniu public:

1. Parcela 6, Port Constanța Nord zona Midia – face parte din categoria de teren aparținând infrastructurii de transport naval, respectiv este teren neamenajat, cu o suprafață de 27.765 mp, situat în Portul Constanța zona Midia.
Prețul de pornire a licitației este: 0,43 lei/mp/lună (exclusiv TVA).
Activitatea ce va fi desfasurată pe parcela închiriată: activități comerciale/industriale.
Durata contractului de închiriere: 10 (zece) ani, cu posibilitatea prelungirii conform prevederilor legale în vigoare.

2. Parcela 31, Port Constanța Sud – face parte din categoria de teren aparținând infrastructurii de transport naval, respectiv este teren amenajat parțial cu platformă beton (în suprafață de 130 mp) și clădire birouri (în suprafață de 86 mp), cu o suprafață totală de 282,21 mp, situata în Portul Constanța Sud.
Prețul de pornire a licitației este: 14,89 lei/mp/lună (exclusiv TVA).
Activitatea ce va fi desfășurată pe parcela închiriată: activitati comerciale/industriale.
Durata contractului de închiriere: 5 (cinci) ani, cu posibilitatea prelungirii conform prevederilor legale în vigoare.

3. Parcela 51, Port Constanța Nord – face parte din categoria de teren aparținând infrastructurii de transport naval, respectiv reprezintă teren neamenajat, are o suprafață de 11.241 mp și este amplasată în Portul Constanța, sector Nord.
Prețul de pornire a licitației este: 1,00 lei/mp/lună (exclusiv TVA).
Activitatea ce va fi desfășurată pe parcela închiriată: activități de încărcare-descărcare nave și depozitare mărfuri, cât și alte activități comerciale/industriale.
Durata contractului de închiriere: 10 (zece) ani, cu posibilitatea prelungirii conform prevederilor legale în vigoare.

4. Parcela 339, Port Constanța Nord- face parte din categoria de teren aparținând infrastructurii de transport naval, respectiv este teren neamenajat, are o suprafață de 9.843 mp, are ieșire la Dana de Gabare Sud și este amplasată în Portul Constanța, sector Nord.
Prețul de pornire a licitației este: 1,70 lei/mp/lună (exclusiv TVA).
Activitatea ce va fi desfășurată pe parcela închiriată: activități comerciale/industriale.
Durata contractului de închiriere: 10 (zece) ani, cu posibilitatea prelungirii conform prevederilor legale în vigoare.

Data limită pentru solicitarea clarificărilor este 19.02.2020 ora 16:00. Perioada de răspuns la clarificările formulate este 20 – 25.02.2020, ora 16:00.
Ofertele pot fi depuse la sediul CN APM SA (Registratură, camera 10), în perioada 26.02. – 02.03.2020 ora 16:00.
Licitația de atribuire se va desfășura la sediul CN APM SA din Gara Maritimă, Sala mică, parter, în data de 06.03.2020, ora 10:00.
În situația în care la licitația de atribuire se prezintă un singur ofertant, aceasta se va repeta în data de 20.03.2020 ora 10:00.

În acest caz, data limită pentru solicitarea clarificărilor este 10.03.2020 ora 16:00, perioada de răspuns la clarificari este 11 – 12.03.2020 ora 16:00, iar perioada de depunere a ofertelor este 13 – 17.03.2020 ora 16:00.
Mai multe detalii gasiti în sectiunea Licitatii.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Societate

Calculatoare pentru transmisie auto, indisponibilizate de polițiștii constănțeni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de la transporturi maritime au ridicat peste o sută de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 73.500 de lei, dintr-un container sosit din China în Portul Constanţa Sud Agigea.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Bacău. În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit 102 calculatoare pentru transmisie auto, având inscipționate însemnele unei mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare de 73.500 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

SPIT: Vezi până când se achită taxa de rezervare a locului de parcare și cea de întreținere a cimitirelor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a transmis un comunicat de presă prin care a adus în atenția contribuabililor că taxa rezervare loc parcare și taxa întreținere cimitire/loc de veci aferente anului 2020 sunt taxe anuale și se achită integral până la data de 31 martie 2020.

Cuantumul taxei rezervare loc parcare este:

Persoane juridice lei/lună lei/an
Autoturisme 150 900
Autoutilitare cu masa maximă autorizată mai mică de 2,4 t și gabarit care se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare destinat autoturismelor 300 1.800
Persoane fizice
Autoturisme           – 200

Neachitarea taxei până la termenul scadent conduce la anularea rezervării și redistribuirea locului de parcare în situația în care sunt depuse alte cereri în acest sens.

Cuantumul taxei întreținere cimitire/loc de veci este de 5 lei/mp/an.

Pentru neplata la termenul scadent atât a taxei rezervare loc parcare, cât și a taxei întreținere cimitire/loc de veci, se datorează majorări de întârziere în cuantum de 1%, calculate pentru fiecare lună sau fracție de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încă un român aflat la bordul navei ”Diamond Princess” a fost depistat cu coronavirus

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări referitoare la un al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui bărbat din România, care se află la bordul navei Diamond Princess.

Potrivit unui comunicat de presă, MAE a anunțat că ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

”Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome.”, a precizat Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.

În ceea ce privește nava Westerdam, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Hanoi (acreditată și pentru Regatul Cambodgia) de la autoritățile cambodgiene, opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh.

Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: