Connect with us

Justitie

Arestat la 8 luni după ce a ucis o femeie pe trecerea de pietoni. Acum se cere în libertate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Costel Lefter, autorul accidentului rutier infiorător de vara trecută din stațiunea Mamaia, a ajuns în arest. La mai bine de jumătate de an de la accident judecătorii de la Constanța pun cap la cap datele din dosarul nr. 9865/212/2018/a3. Chiar și în condițiile în care autorului accidentului i s-au recoltat probe de sânge, acesta fiind suspect că era băut și conducea sub influența substanțelor interzise, Lefter se vrea liber. Cere înlocuirea măsurii arestului preventiv.

Dosarul penal a fost înregistrat la Judecătoria Constanța la data de 18.04.2018 – Secția Penală și are ca obiect “ucidere din culpă (art.192 NCP) al 1,2 cp; art 336 al 1 cp ; art 336 al 2 cp cu aplic art 38 al 1si 2 cp”. Stadiul procesual este fond. În data de 25.04.2018, judecătorii constănțeni admit cererea de arestare preventivă a lui Lefter pentru ucidere din culpă.

Iată soluția judecătorilor:

Dosar 9865/212/2018/a2 JUDECĂTORIA CONSTANŢA ÎNCH. În baza 348 alin 1 C.proc.pen rap. la art. 238 alin.1 C.proc.pen cu aplic. art. 223 alin 2 C.proc.pen admite sesizarea din oficiu formulată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul 9865/212/2018 şi ca atare În baza art. 238 alin. 1 C.proc.pen rap. la art. 223 alin. 2 C.proc.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului LEFTER CONSTANTIN –(..) pe o durată de 30 de zile, de la data de 25.04.2018 la data de 24.05.2018 inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 c.proc.pen, ia măsuri pentru emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă.

Cum s-a produs accidentul și cine este tânărul Lefter din Cernavodă? De asemenea, “Ordinea.ro” a publicat informații despre tatăl lui Costel Lefter condamnat tot pentru ucidere din culpă.

Autorul unui accident mortal e liber ca pasărea cerului. Dosarul lui zace la Parchetul Judecătoriei Constanța

Astăzi, judecătorii analizează solicitarea de înlocuire a măsurii arestului preventiv. Până la această oră nu există nicio soluție. Vă vom informa de îndată de apar informații privind dosarul lui Costel Lefter.

Comments

comments

Justitie

Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, este urmărită penal

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este oficial urmărită penal, ea afirmând vineri la ieșirea de la Parchetul General că a luat la cunoștință acuzațiile și că are calitatea de suspect în dosarul de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă

„Mi s-a adus la cunoștință învinuirea. Am calitatea de suspect”, a spus Kovesi, la ieșirea din sediul Parchetului General.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Constănțeanca Adina Florea, notă maximă la interviul pentru Secția de investigare a magistraților

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Surpriză la CSM – Adina Florea a obținut punctaj maxim în urma interviului susținut, joi, pentru ocuparea postului de procuror cu funcție de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, anunță Antena3. De asemenea, s-au calificat Mihaiela Iorga Moraru, Marin Nicolae, Puiu Zarafina, Sorin Iașinovschi.

Secția specială pentru anchetarea magistraților este condusă de fostul adjunct al șefului Inspecției Judiciare, Gheorghe Stan. Adjunctul lui Stan la Secția pentru anchetarea magistraților este procurorul Adina Florea, propusă de trei ori la șefia DNA de către ministrul Justiției și respins de președintele Iohannis.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea în 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate. În momentul în care a devenit operațională, Secția a primit peste 1.400 de dosare.

Comments

comments

Continuă să citești

Justitie

Laura Codruţa Kovesi, urmărită penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi anunţă, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Audierea fostei şefe a DNA urmează să aibă loc vineri, 15 februarie, la ora 13.00.

Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: