Connect with us

Exclusiv

Autorul unui accident mortal e liber ca pasărea cerului. Dosarul lui zace la Parchetul Judecătoriei Constanța

Published

on

Un accident rutier înfiorător s-a produs la prima oră a dimineții de 20 august a.c., în stațiunea Mamaia, în dreptul hotelului Picadilly. O femeie din Năvodari a murit în condiții groaznice, după ce a fost acroșată în plin de un bărbat aflat la volanul unui autoturism. Potrivit oamenilor legii, în jurul orei 07:00, pe trecerea de pietoni din dreptul hotelului Picadilly din stațiunea Mamaia, o femeie de 58 de ani din Năvodari, angajată cameristă la hotelul Albatros a fost târâtă efectiv aproximativ 200 de metri de către un bărbat care conducea cu viteză excesivă un autoturism înmatriculat în județul Constanța. După impact, autoturismul a fost proiectat între un stâlp și un copac aflate pe marginea drumului, șoferul rămănând încarcerat. Din primele cercetări, s-a depistat că cel care conducea autoturismul se numește Costel Lefter, are 26 de ani și este din orașul Cernavodă, acesta fiind transportat în comă la spital. La scurt timp, pe pagina sa de Facebook, prietenii au început să posteze mesaje de susținere și încurajare.

Astăzi, Costel Lefter își vede liniștit de activitățile zilnice, trăiește în București și e liber ca pasărea cerului. Tot astăzi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, Marius Niculescu, a declarat pentru “Ordinea.ro” că instituția pe care o reprezintă a încheiat cercetările, conducătorului auto fiindu-i făcut dosar penal pe loc. De asemenea, atunci șoferului i s-au recoltat probe de sânge pentru a se stabili dacă a băut ori a consumat substanțe interzise. În urma analizelor, în corpul bărbatului s-ar fi găsit substanțe interzise, astăzi, purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța amintind și acest aspect.

“Poliția a încheiat cercetările în cazul șoferului din Cernavodă care a accidentat mortal pe o trecere de pietoni în stațiunea Mamaia o angajată a unui hotel din stațiune. I s-a întocmit dosar penal și acesta a fost trimis la Parchetul Judecătoriei Constanța. De aici nu ne mai ocupăm noi”, a spus Marius Niculescu pentru “Ordinea.ro”. Verificând pe portalul instanței, dosarul nu se află înregistrat, cel mai probabil acesta fiind încă în lucru la Parchetul Judecătoriei Constanța. Asta înseamnă că Lefter nu a fost trimis în judecată nici acum, la 3 luni de la producerea accidentului.

Ironia evenimentului rutier mortal din vară este că Lefter a studiat (potrivit datelor publicate pe rețeaua de socializare Facebook) la Universitatea Politehnică București… autovehicule rutiere, iar oamenii din Cernavodă cunosc faptul că acesta, împreună cu tatăl său, Lefter Maxim Viorel, administrează un service auto.

Tatăl lui Lefter, condamnat tot pentru ucidere din culpă!

Am pornit aceste cercetări de la o informație pe care am primit-o la redacție și anume că tatăl lui Costel Lefter ar fi produs și el un accident mortal, în urmă cu câțiva ani. La o simplă căutate pe portalul instanței, am găsit… condamnarea lui Lefter Maxim Viorel la închisoare pentru ucidere din culpă. Accidentul s-a produs în comuna Gheorghe Doja din județul Ialomița, iar Lefter conducea o mașină a Primăriei Cernavodă.

Iată minuta instanței din data de 23.03.2009

Ora estimata: 08:30
Complet: Complet de continuitate
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: In baza art 178 alin 2 Cod penal cu aplicarea art 74 alin 1 lit a si c si art 76 alin 1 lit d C .pen , condamna pe inculpatul LEFTER MAXIM VIOREL domiciliat in localitatea Cernavoda, jud Constanta , fara antecedente penale , la 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. In temeiul art 71 alin 1 – 3 Cod penal interzice inculpatului drepturile prevăzute de art 64 alin 1 lit a teza II şi lit b . C.penal , respectiv dreptul de a fi ales in autorităţile publice sau in funcţii elective şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat . In baza art 81 – 82 Cod penal cu aplicarea art 71 alin 5 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de incercare de 5 ani , calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri . In baza art 359 Cod proc pen pune in vedere inculpatului dispoziţiile art 83 Cod penal privind revocarea suspendării conditionate a executării pedepsei , ca urmare a săvârşirii unei noi infracţiuni in perioada suspendării conditionate , caz in care va fi executată în regim de detentie . In baza art 14 Cod proc pen rap la art 346 Cod procedură penală cu aplicarea art 998 – 999 C .civ , admite actiunea civilă formulată de partea civilă VĂCĂRELU GHEORGHE domiciliat in comuna Gheorghe Doja , jud.. Ialomiţa . In baza art 14 Cod proc pen rap la art 346 Cod proc pen cu aplicarea art 1000 alin 3 C . civ , obligă inculpatul Lefter Maxim Viorel in solidar cu Primaria Orasului Cernavoda , la plata sumei de 4000 lei reprezentand despagubiri civile si 5000 reprezentand despagubiri morale . In baza art 191 alin 1 Cod procedură penală obligă pe inculpatul LEFTER MAXIM VIOREL, la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat . Cu drept de apel in termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpatul LEFTER MAXIM VIOREL , partea civila Vacarelu Gheorghe si partea responsabila civilmente PRIMARIA ORAŞULUI CERNAVODA. In cauza SC ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ SA – SUCURSALA ASIROM CONSTANTA – AGENTIA CERNAVODA a fost citata in calitate de asigurator. Pronunţată în şedinţă publică , astăzi , 25 martie 2009 .
Document: Hotarâre  295  25.03.2009

A făcut apel la Tribunalul Ialomița

“Solutia pe scurt: În baza art. 379 pct.2 lit.a cod procedură penală, admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia şi inculpatul Lefter Maxim Viorel ( date) împotriva sentinţei penale nr.295/25.03.2009 pronunţată de Judecătoria Slobozia , pe care o desfiinţează doar cât priveşte cuantumul pedepsei aplicate şi durata termenului de încercare şi, rejudecând, reduce pedeapsa aplicată la 6 luni închisoare şi termenul de încercare la 2 ani şi 6 luni. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat . Pronunţată în şedinţă publică , azi 16.10.2009.” 

Și apoi recurs la Curtea de Apel București, unde magistrații i-au respins solicitarea, rămânând cu pedeapsa stabilită de Tribunalul Ialomița

“Solutia pe scurt: DECIZIA PENALĂ NR.166 – In temeiul disp. art.385/15 alin.1 lit.b). Cod procedură penală respinge,ca nefondat, recursul declarat de inculpatul LEFTER MAXIM VIOREL împotriva deciziei penale nr.l44A din data de 16.10.2009 pronunţată de Tribunalul Ialomiţa în dosarul nr.4828/312/2008. In temeiul disp. art.192 alin.2 Cod Procedură Penală obligă pe recurentul inculpat la plata sumei de 300 Iei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!