Conecteaza-te cu noi

Politica

Aritmetica împărțirii funcțiilor în comuna Mereni

Published

on

Conducerea Partidului Social Democrat a pierdut majoritatea în cadrul Consiliului Local al comunei Mereni, după numărarea voturilor de la alegerile parțiale desfășurate în data de 5 noiembrie a.c.. Totodată, social democrații au rămas și fără dreptul de a-și pune viceprimar. Rezultatele finale ale voturilor înregistrate la alegerile parțiale organizate în comuna Mereni pe 5 noiembrie arată că PSD a obținut 409 voturi, 221 de voturi au mers către lista candidaților propuși de Partidul Național Liberal, ALDE a obținut 230 de voturi, iar PNȚCD a reușit să înregistreze 110 voturi. În condițiile în care Consiliul Local Mereni este format din 11 consilieri, distribuirea mandatelor s-a făcut astfel: 4 – PSD, 3 – ALDE (un mandat a fost luat prin redistribuirea voturilor), 2 – PNL și câte un mandat de consilier au obținut PMP și PNȚCD.

Dincolo de cifre, avem lideri politici deciși să-și pună în funcția de viceprimar oamenii aleși consilieri. Contactat telefonic, președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, a declarat că nu știe nici faptul că ședința se va ține astăzi, deși prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a anunțat că ședința de constituire a CL Mereni se va desfășura astăzi, de la ora 17.00. “Colegul nostru nu a semnat niciun convocator, astăzi am vorbit cu el (Florian Ciocârdel, consilier local ales pe listele PNȚ CD la alegerile parțiale de la începutul lunii noiembrie – n.r.). Până nu vom avea informații concrete, totul se rezumă doar la discuții, nu vă pot oferi mai multe detalii”, a declarat Țapliuc pentru ziarul nostru.

De asemenea, un alt lider politic care este decis să-și pună omul ales în CL, în funcția de viceprimar, este Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța, care ne-a spus că PMP își susține propriul om. “Îl susțin pe al meu, azi e prima tură”, a spus Palaz.

În altă ordine de idei, se pare că cei care vor avea câștig, respectiv funcția de viceprimar în comuna Mereni, sunt cei de la ALDE. Secretarul general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti, a declarat pentru “Ordinea.ro” că “Alianța PSD + ALDE înseamnă 4+3, respectiv majoritatea simplă în Consiliul Local și funcția de viceprimar pentru ALDE”. “Dumitru Guriță este propunerea pentru funcția de viceprimar al comunei Mereni. A fost viceprimar și este propunerea noastră pentru aceeași funcție în comuna Mereni. Este o persoană cu experiență politică și administrativă, deci are cunoștință despre problemele localității. Prin această alianță confirmăm că între PSD și ALDE există colaborare în teritoriu, contrar scepticilor”, a declarat Claudiu Ceti pentru ziarul nostru.

Advertisement

Din partea PNL nu deținem, la momentul publicării articolului, un punct de vedere oficial, ci doar informații că asistă la calculele pe care le fac liderii celorlalte formațiuni politice și exclud cu vehemență orice colaborare cu PSD. Precizăm că niciun lider PNL nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea Ordinea.ro.

Într-un final, aflăm de la președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, George Muhscină, totodată purtător de cuvând al filialei constănțene a liberalilor că nu are habar de ședința de la Mereni. “Nu știu nimic eu despre nicio ședință la Mereni, dar vă spun sigur că vom avea o propunere pentru funcția de viceprimar. Eu am fost plecat la București cu mitingurile, însă mă voi pune la punct cu noutățile”, ne-a declarat Muhscină.

Consiliul Local Mereni a fost dizolvat din cauză că nu s-a întrunit mai mult de două luni, conform legislației în vigoare.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions