Connect with us

Politica

Aritmetica împărțirii funcțiilor în comuna Mereni

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea Partidului Social Democrat a pierdut majoritatea în cadrul Consiliului Local al comunei Mereni, după numărarea voturilor de la alegerile parțiale desfășurate în data de 5 noiembrie a.c.. Totodată, social democrații au rămas și fără dreptul de a-și pune viceprimar. Rezultatele finale ale voturilor înregistrate la alegerile parțiale organizate în comuna Mereni pe 5 noiembrie arată că PSD a obținut 409 voturi, 221 de voturi au mers către lista candidaților propuși de Partidul Național Liberal, ALDE a obținut 230 de voturi, iar PNȚCD a reușit să înregistreze 110 voturi. În condițiile în care Consiliul Local Mereni este format din 11 consilieri, distribuirea mandatelor s-a făcut astfel: 4 – PSD, 3 – ALDE (un mandat a fost luat prin redistribuirea voturilor), 2 – PNL și câte un mandat de consilier au obținut PMP și PNȚCD.

Dincolo de cifre, avem lideri politici deciși să-și pună în funcția de viceprimar oamenii aleși consilieri. Contactat telefonic, președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, a declarat că nu știe nici faptul că ședința se va ține astăzi, deși prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a anunțat că ședința de constituire a CL Mereni se va desfășura astăzi, de la ora 17.00. “Colegul nostru nu a semnat niciun convocator, astăzi am vorbit cu el (Florian Ciocârdel, consilier local ales pe listele PNȚ CD la alegerile parțiale de la începutul lunii noiembrie – n.r.). Până nu vom avea informații concrete, totul se rezumă doar la discuții, nu vă pot oferi mai multe detalii”, a declarat Țapliuc pentru ziarul nostru.

De asemenea, un alt lider politic care este decis să-și pună omul ales în CL, în funcția de viceprimar, este Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța, care ne-a spus că PMP își susține propriul om. “Îl susțin pe al meu, azi e prima tură”, a spus Palaz.

În altă ordine de idei, se pare că cei care vor avea câștig, respectiv funcția de viceprimar în comuna Mereni, sunt cei de la ALDE. Secretarul general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti, a declarat pentru “Ordinea.ro” că “Alianța PSD + ALDE înseamnă 4+3, respectiv majoritatea simplă în Consiliul Local și funcția de viceprimar pentru ALDE”. “Dumitru Guriță este propunerea pentru funcția de viceprimar al comunei Mereni. A fost viceprimar și este propunerea noastră pentru aceeași funcție în comuna Mereni. Este o persoană cu experiență politică și administrativă, deci are cunoștință despre problemele localității. Prin această alianță confirmăm că între PSD și ALDE există colaborare în teritoriu, contrar scepticilor”, a declarat Claudiu Ceti pentru ziarul nostru.

Din partea PNL nu deținem, la momentul publicării articolului, un punct de vedere oficial, ci doar informații că asistă la calculele pe care le fac liderii celorlalte formațiuni politice și exclud cu vehemență orice colaborare cu PSD. Precizăm că niciun lider PNL nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea Ordinea.ro.

Într-un final, aflăm de la președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, George Muhscină, totodată purtător de cuvând al filialei constănțene a liberalilor că nu are habar de ședința de la Mereni. “Nu știu nimic eu despre nicio ședință la Mereni, dar vă spun sigur că vom avea o propunere pentru funcția de viceprimar. Eu am fost plecat la București cu mitingurile, însă mă voi pune la punct cu noutățile”, ne-a declarat Muhscină.

Consiliul Local Mereni a fost dizolvat din cauză că nu s-a întrunit mai mult de două luni, conform legislației în vigoare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Dobre, atac dur la Făgădău: „Primăria Constanța e un monument al incompetenței“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Turismului Mircea-Titus Dobre, trezorierul Pro România, a criticat, astăzi, la Constanța, actuala conducere a Primăriei, pe care a catalogat-o ca fiind INCOMPETENTĂ, pentru că, până în prezent, nu a realizat vreun proiect major pentru oraș. Ținta principală a lui Dobre a fost actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, căruia Dobre i-a fost coleg în PSD și șef de campanie în 2016.

„Este o responsabilitate foarte mare să candidezi la funcția de primar al Constanței. Îmi aduc aminte de anul 2016 când eram șef de campanie al actualului primar (Decebal Făgădău, n.r.). Atunci am crezut că intrăm într-o normalitate. Din păcate, nu există această normalitate în municipiul Constanța și mai, degrabă, cred că există o incompetență. Avem două monumente ale incompetenței în Constanța. Primul este Cazinoul. După cum știți, zilele trecute am văzut cum cei din conducerea Primăriei, în frunte cu actualul ministru al Dezvoltării Regionale și PNL, s-au dus cu surle și trâmbițe să semneze contractul pentru reabilitarea Cazinoului. Totuși, lucrările acestea edilitare ne-au demonstrat în timp că nu sunt așa de simple, iar de la semnătură și până la a se finaliza este o cale lungă. Mâine, poimâine, poate că respectiva companie (care va reabilita Cazinoul, Aedificia Carpați, n.r.) va intra în faliment. Al doilea monument al incompetenței este Primăria. Nu cred că o persoană care a avut, totuși, calitatea de viceprimar timp de cinci ani să nu poată să vină după un mandat iarăși de cinci ani, dar de data aceasta ca primar, să propună proiecte de dezvoltare în așa fel încât municipiul Constanța să se ridice la nivelul altor municipii reședință de județ, dar mult mai mici și cu bugete mult mai mici. Nu s-a întâmplat acest lucru și de aceea spun că Primăria Constanța e un monument al incompetenței. De fapt, pentru actuala conducere a Primăriei, proiectele majore pe care ni le arată sunt cele de asfaltare sau să mai pună câte o pavelă. Astea sunt chestiuni de normalitate, dar trebuie să ieșim din sfera asta a normalității și trebuie să avem proiecte mari. Constanța are nevoie de proiecte foarte mari.“, a spus Dobre.

Fostul ministru al Turismului a spus că în campania din 2016 s-au creionat trei proiecte, privind modernizarea celor trei piețe mari ale Constanței: IL Caragiale, Griviței și Tomis III.

„I-am ajutat în acel moment. Am venit cu proiectanți de la București, le-au desenat, erau lucruri importante, cum ar fi o sistematizare coerentă a zonei și spații verzi, dar, din păcate, nu s-au realizat. La momentul respectiv se spunea că doar le vom implementa. Nu s-a întâmplat. Nu știm de ce, dar au trecut doar patru ani. Poate ni se spune și nouă de ce nu s-au realizat. Toate astea ne arată cât de competentă este conducerea Primăriei Constanța“, a punctat Mircea-Titus Dobre.

În fața mai multor reprezentanți ai Pro România și a liderului Victor Ponta, Mircea-Titus Dobre și-a anunțat candidatura la funcția de primar al Constanței.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Pro România și-a stabilit candidații pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Prezent la Constanța, Victor Ponta, președintele Pro România, a anunțat candidații pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean.
Mircea Titus Dobre, fost ministru PSD al Turismului in Guvernul Ponta, este propunerea partidului pentru funcția de primar al municipiului Constanța. La Consiliul Judetean Constanța, oamenii lui Ponta merg pe mâna și pregătirea profesională a lui Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegerea lui Meleșcanu la șefia Senatului, NECONSTITUȚIONALĂ. Reîncepe bătălia între PSD și PNL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, astăzi, că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost neconstituțională. Cu toate acestea, președintele Senatului Teodor Meleșcanu a declarat că nu demisionează din fruntea instituției până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR prin care s-a stabilit că acesta a fost numit ilegal în funcție.

„Până la publicarea în Monitorul Oficial,  eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicarea în MO, vom face demersurile pentru solutionarea acestui caz. (…) Eu îmi doresc un singur lucru: din orice poziție aș avea, îmi doresc să contribui cât mai mult la bună activitate a Senatului, într-o perioadă politică frământată.”, a declarat Teodor Melșcanu, la Parlament.

Imediat, cei de la PSD au spus, printr-un comunicat că au luat act de decizia de astăzi a CCR și vor veni cu o propunere pentru funcția de președinte al Senatului după consultarea în forurile de conducere ale partidului. La rândul lor, liberalii au anunțat, prin președintele lor, premierul Ludovic Orban, o vor susține pe Alina Gorghiu pentru șefia camerei superioare.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: