Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Așa-zisa reformă a pensiilor de serviciu a trecut de Senat. Cătălin Drulă (USR): „Nu se elimină nicio pensie specială“

Published

on

Senatorii au adoptat, miercuri, cu 89 de voturi „pentru”, 16 voturi „împotrivă” şi o abţinere, modificările la legea pensiilor de serviciu, pentru punerea acesteia în acord cu decizia CCR. Senatul este prim for sesizat pe proiectul de lege, Camera Deputaţilor fiind camera decizională. Unul din amendamente stabileşte că judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituţională, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională şi personalul juridic cu o vechime de cel puţin 25 de ani în funcţie se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani cu o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media indemnizaţiilor brute lunare şi a sporurilor avute în ultimele 48 luni de activitate. În varianta adoptată de Parlament, baza de calcul viza ultimele trei luni de activitate. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

Liderul USR, Cătălin Drulă, spune că, prin votul de la Senat, ne arată că PSD și PNL nu s-au gândit nicio clipă la eliminarea pensiilor speciale.

„12 miliarde de lei anual ne costă pensiile speciale. Asta, în timp ce Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să mărească taxele. Ca să aibă ei în continuare bani de pensii speciale. Ce au făcut astăzi, prin votul de la Senat, ne arată că PSD și PNL nu s-au gândit nicio clipă la eliminarea pensiilor speciale. Contează doar privilegiile lor și atât. Au decis că magistrații se vor pensiona la 60 de ani, dar nu mai devreme de 2062. Adică peste 39 de ani. Mai așteptăm o generație până încep să schimbe și ei ceva la pensiile speciale. Au mai decis că nu se elimină nicio pensie specială. 200.000 au fost în plată, 200.000 rămân. Asta este marea „reformă” în stil PSD-PNL. Mai întâi și-au angajat răspunderea pe creșterea taxelor, acum au decis să nu taie nicio pensie specială. Un guvern mafiot.“, a spus Drulă pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions