Conecteaza-te cu noi

Actual

Asistentă de la UPU Constanța, accident vascular din cauza stresului. Ce spune ITM

Published

on

În cursul zilei de azi, la Unitatea de Primiri Urgențe a fost agitație mare. Una dintre asistentele medicale care era de serviciu a suferit un accident vascular cerebral.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Constanța, dr. Diana Claudia  Tatarici, este vorba despre o asistentă de la UPU, în vârstă de 42 de ani. La fel ca multe alte colege de la UPU, asistenta medicală era foarte obosită și stresată.

”Este un volum foarte mare de muncă. Sunt și foarte multe reclamații la SCJU în ultimul timp.”, a precizat dr. Tatarici.

Femeia a fost transferată la Spitalul Universitar din București. Din fericire, este conștientă, cu un deficit motor și de vorbire.

Advertisement

Potrivit Crinei Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, asistentei medicale i s-a făcut  brusc rău dimineața, la prima oră, în timpul raportului de gardă.
Medicii au intervenit rapid și au constatat că femeia a fost victima unui accident cerebral acut masiv. Imediat i s-a făcut tromboliză dar, din pricina severității accidentului vascular, răspunsul la tratament nu a fost favorabil.

În acest context, femeia a fost transferată la București.

Ulterior, și inspectorii de la ITM Constanța au făcut un raport de pierdere temporară a capacității de muncă ”a unui angajat”. Sec, aceștia au precizat că evenimentul s-a produs la ora 7.30, când asistentei M.I., de 42 de ani, i s-a făcut rău la locul de muncă. Ei au spus și că accidentul este în curs de cercetare.

”După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care  se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.”, precizează Biroul de presă al ITM Constanța.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions