Connect with us

Societate

Asistenţă medicală de urgenţă şi farmacii cu program non-stop de Paşti

Avatar

Publicat

la

În perioada 29.04.-03.05.2016 , spitalele din judeţul Constanţa vor funcţiona cu linii de gardă de profil şi vor acorda asistenţa medicală de urgenţă, după cum urmează:

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sf.Apostol Andrei” Constanţa – tel. 0241/662222/ UPU / SMURD – 0241/503206;
– Spitalul Municipal Medgidia/ CPU – 0241/810658;
– Spitalul Municipal Mangalia/ CPU – 0241/752260/int .142;
– Spitalul Oraşenesc Cernavodă – cameră gardă 0241/485061;
– Spitalul Oraşenesc Hârşova – cameră gardă – 0241/870208;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa – 0241/484529 (cameră gardă; recepţie noapte – 0241 / 484531);
– Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa – cameră gardă – 0241/486300/.

Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Constanţa va avea program normal de lucru cu menţiunea că, în această perioadă, va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces. Solicitările populaţiei vor fi preluate prin apelul 112.

De asemenea, cele 4 centre de permanenţă din judeţul Constanţa vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în program non stop cu linie de gardă, după cum urmează:
– Centrul de Permanenţă Cogealac, localitatea Cogealac, str. Gării nr. 62 – zone arondate: Tariverde, Cogealac, Râmnicu de Sus, Râmnicu de Jos, Gura Dobrogei, Fântânele, Nuntaşi şi Mihai Viteazu;
– Centrul de Permanenţă Băneasa, localitatea Băneasa, Str. Trandafirilor nr.185, judeţul Constanta – zone arondate : Băneasa, Ostrov, Lipniţa, Oltina, Dobromir, Ion Corvin;
– Centrul de Permanenţă Năvodari, localitatea Năvodari, Str. Culturii nr.1 – zone arondate: Năvodari, Corbu, Lumina, Săcele, Istria, Sinoe;
– Centrul de Permanenţă Cumpăna, localitatea Cumpăna, str. Constanţei nr.117 – zone arondate: Cumpăna, Lazu, Agigea.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa va asigura un serviciu de gardă permanent la sediul din str. Aleea Lacramioarei nr. 1, tel. 0241/480939, 0241/480940 şi un serviciu de gardă cu specialişti la domiciliu în vederea intervenţiei de urgenţă în posibilele focare de toxiinfecţii alimentare.

Totodată, în judeţul Constanţa funcţionează în program permanent următoarele farmacii:

[pdf-embedder url=”http://img.ordinea.ro/uploads/2016/04/tabel-farmacii-1.pdf”]

Comments

comments

Societate

Mâine se poate dona sânge la Constanța. Numărul donatorilor este insuficient

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Mâine se poate dona sânge, la sediul CRTS Constanța, strada Nicolae Iorga, nr. 85. Printr-un comunicat de presă, reprezantanții centrului roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă 28 noiembrie, în intervalul 9.00-13.00.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

”Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul.

Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge.”, precizează dr. Alina Mirella Dobrotă,  director CRTS Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

SPIT Constanța. Depune declarațiile fiscale în siguranță, de acasă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța vine în sprijinul contribuabililor și pune la dispoziție posibilitatea depunerii declarațiilor fiscale de la distanță, prin mijloace electronice.

Cei interesați au la dispoziție site-ul instituției, www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Declarații fiscale“, cu/fără autentificare.

Declarațiile fiscale pot fi trimise tot de la distanță, fără a fi necesară deplasarea la ghișeele SPIT, pe adresele de e-mail ale instituției: office@spit-ct.roag1@spit-ct.roag2@spit-ct.roag3@spit-ct.roag4@spit-ct.roag5@spit-ct.roag6@spit-ct.ro, prin poștă/servicii de curierat, cu confirmare de primire sau prin fax.

În această perioadă este indicat să rămâneți în spațiile în care vă simțiți protejați. Prin aceste metode alternative, operațiunile rezolvate la ghișeele instituției se pot realiza și de la distanță, mai simplu, mai rapid, mai prudent.

”Reamintim faptul că accesul în sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măştii, termoscanarea şi igienizarea mâinilor.”, precizează Biroul de presă al SPIT Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Constanţa. Fără apă caldă şi căldură la punctele termice din zona Staţia de Salvare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, abonaţii RADET Constanţa, care locuiesc în zona Staţia de Salvare din municipiul Constanţa nu beneficiază de căldură şi apă caldă.

Iată comunicatul:

“Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 68, 134, 135, din zona Stația de Salvare.

Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie !

Dispecerat NON-STOP: 0241 616 792”, precizează dispecerul de serviciu.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: