Connect with us

Societate

Încep reînscrierile şi înscrierile în grădiniţe

Avatar

Publicat

la

Procesul de integrare a copiilor, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, în învăţământul preşcolar se va realiza în mai multe etape: reînscrierile se vor desfăşura în perioada 4 – 20 mai, iar înscrierile în perioadele 23 mai – 17 iunie, respectiv 27 iunie – 29 iulie.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani) unde, în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.

Dacă numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate succesiv, criterii de departajare:

  • existenţa unui document care dovedeste ca este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi);
  • existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte;
  • existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă;
  • existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Cererile respinse fie ca urmare a opţiunilor insuficiente din fişa de înscriere, fie din cauza lipsei de locuri la unitatea de învăţământ dorită, vor putea fi redepuse şi aprobate în etapele imediat următoare sau în etapa de ajustări, programată în perioada 1 – 31 august.

Unităţile de învăţământ preşcolar au obligaţia să afişeze, la vedere, informaţii referitoare la:

  • capacitatea instituţiei (număr de copii pentru care a fost proiectată);
  • numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare);
  • criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor;
  • numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic din totalul disponibil.

În premieră, anul acesta, monitorizarea fluxului de reînscrieri şi înscrieri se realizează informatizat, prin intermediul Sistemului Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), dezvoltat de Ministerul Educaţiei.

Comments

comments

Societate

Șase aeronave spaniole vor ateriza la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un detaşament al Forțelor Aeriene Spaniole, format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) şi având în dotare şase aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în lunile februarie și martie, împreună cu aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române.

Misiunile de Poliție Aeriană și antrenamentele desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Spaniole, demonstrând implicare și determinare în contextul provocărilor generate de pandemia COVID -19.

Dislocarea detașamentului spaniol în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(Update) Avarie RADET. Locuitorii cartierului Brătianu, fără căldură și apă caldă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O nouă avarie a rețelei de transport a energiei termice s-a produs în cursul zilei de azi în municipiul Constanța.

Aceasta a apărut pe rețeaua de transport pe str. Verde, motiv pentru care se oprește furnizarea energiei termice în zona cartierului Brătianu.

”Echipele de intervenție ale R.A.D.E.T Constanța au început lucrările pe care le vor finaliza  în cel mai scurt timp.

Estimăm reînceperea furnizării energiei termice în cursul acestei după-amiezi. Vă mulțumim de înțelegere și ne cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie.”, precizează reprezentanții RADET Constanța.

Pentru mai multe informații, puteți suna la Dispeceratul NON-STOP: 0241 616 792.

Update:

În urmă cu puțină vreme, reprezentanții RADET au  anunțat finalizarea lucrării de reparație.

”Lucrarea de avarie înregistrată pe rețeaua de transport str. Verde a fost finalizată și a început încărcarea instalației. Estimăm că in jurul orei 11:00 întreaga zonă afectată de avarie va beneficia de căldură și apă caldă de consum.”, a precizat Biroul de presă al RADET.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS Constanța modifică procedura de urcare și coborâre a pasagerilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS anunță că, pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu Ordinul Operațional nr. 12047 din 20.01.2021 emis de Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, începând de astăzi se modifică procedura de îmbarcare, respectiv debarcare a pasagerilor în stațiile de autobuz, astfel:

  • accesul în mijlocul de transport în comun se face doar pe la ușa 1;
  • coborârea din autobuz se va face pe la ușile 2 și 3.

Astfel, la oprirea în stație, se vor deschide ușile 2 și 3, pentru debarcarea pasagerilor. După închiderea celor două uși va fi deschisă ușa 1, pentru îmbarcarea pasagerilor.

Totodată, se menține obligativitatea purtării măștii de protecție dar și a mănușilor de unică folosință pe întreaga durară a călătoriei cu autobuzul.

În situația în care unul sau mai mulți pasageri nu se conformează prezentelor măsuri, autobuzul nu va părăsi stația până la debarcarea acestuia/acestora sau până la intervenția organelor abilitate să sancționeze abaterile.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: