Connect with us

Administratie

Asociațiile de proprietari nu mai sunt obligate să amenajeze spații pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Published

on

Consilierii USR spun că, după patru luni de la momentul în care a fost urcat în consultare publică, Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea orașului (HCL 77), cu amendamentele aduse de aleșii Uniunii, a fost adoptat cu majoritate de voturi în ultima ședință de Consiliu Local.

„Una dintre cele mai importante modificări inclusă în noul regulament o reprezintă exonerarea asociațiilor de proprietari de la obligații în ceea ce privește asigurarea curățeniei spațiilor verzi, obligație care, ținând cont de dreptul de proprietate asupra acestor zone, aparține Primăriei! De asemenea, asociațiile de proprietari nu mai sunt obligate să amenajeze spații pentru europubele sau containere speciale pentru colectare selectivă a deșeurilor municipale.

Amintim că acestea sunt modificări pentru care USR Constanța convoca o ședință extraordinară încă din luna iunie 2021, însă proiectul s-a lovit atunci de votul negativ al consilierilor PNL și PSD. Deși am arătat că HCL 77, așa cum fusese adoptată inițial, conține prevederi și obligații neconforme cu legea, consilierii PSD susțineau că asistă la „un moment ridicol“. În cele din urmă, Prefectura Constanța a confirmat că Regulamentul din HCL 77 era abuziv și ilegal.

Ne bucurăm că am reușit, din nou, să demonstrăm că suntem aici pentru a servi interesele cetățenilor și să transformăm o decizie administrativă ineficientă și, mai ales, ilegală, într-un proiect care să funcționeze în favoarea constănțenilor, nu în detrimentul lor.“, spun cei de la USR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta