Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Astăzi a fost lansat ”Comandamentul Sezon Estival 2023”. Operatorii din toate stațiunile de pe litoral vor fi controlați

Published

on

Astăzi, 26 iunie, la sediul DSVSA Constanţa, ANSVSA a lansat ”Comandamentul Sezon Estival 2023”.

Evenimentul a avut loc în prezența vicepreședintelui Ioan Oleleu și a directorului general Cristian Togan din partea ANSVSA, a coordonatorului activității Comandamentului, Sandu Tolea, director executiv al DSVSA Dâmbovița și a directorului executiv al DSVSA Constanța, Gabriel Nica.

În cadrul Comandamentului vor acționa echipe de control alcătuite din 40 de inspectori, organizate în cinci serii succesive de câte 2 săptămâni, pentru menținerea dezideratului ”O toxiinfecții alimentare”.

Verificările vor fi realizate de medici veterinari, delegaţi din cadrul altor 10 Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene, care, în perioada cuprinsă între 26 iunie și 3 septembrie, vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale din cadrul DSVSA Constanța.

Activitatea de control se va desfășura pe 6 zone de interes turistic și agrement de pe litoralul Mării Negre, începând cu localitatea Vadu, până în localitatea Vama Veche, astfel: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, incluzând Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol și Mangalia.

Echipele de control vor avea sprijinul autolaboratorului și a Laboratorului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor DSVSA Constanța. Se urmărește ca probele prelevate din materii prime, produse finite și testele de sanitație să fie analizate în cel mai scurt timp.

ansvsa

Zonele de agrement din județul Constanța prezintă o dinamică aparte în perioada sezonului estival, caracterizată de înființarea unui număr mare de unități de alimentație publică și unități de vânzare cu amănuntul, cu caracter temporar.

Pe toată perioada desfășurării activității Comandamentul Sezon Estival 2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor colabora și vor acționa împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de inspecție și control.

Activitatea Comandamentului Sezon Estival 20223 are scopul de a asigura, prin inspectorii oficiali, prin resurse logistice semnificative, evitarea apariției episoadelor de toxiinfecții alimentare și de a oferi un climat de siguranță alimentară turiștilor aflați în vacanță, pe litoralul Mării Negre.

Inspectorii și autolaboratorul își vor desfășura activitatea conform unui program prestabilit dar, vor prelua şi vor verifica şi sesizările primite din partea cetățenilor.

”În acest sens, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786/577007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.”, au precizat reprezentanții Biroului de Comunicare.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions