Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Astăzi, Forţele Navale Române au neutralizat două mine marine istorice, în Marea Neagră

Published

on

mina marina

Structurile participante la Exerciţiul multinaţional “Eurasian Partnership Mine Counter Measure Dive 24”, organizat de Centrul de Scafandri, au executat miercuri, 12 iunie, activităţi specifice pentru descoperirea şi neutralizarea a două mine marine istorice, identificate pe timpul unor exerciţii executate în anul 2023.

Pentru eliminarea oricărui tip de pericol pentru traficul maritim, Forţele Navale Române, prin grija Direcţiei Hidrografice Maritime “Comandor Alexandru Cătuneanu”, au emis avize de navigatori, prin care au fost indicate raioanele maritime destinate executării distrugerilor de mine şi a fost restricţionată circulaţia navelor. Totodată, pe durata desfăşurării activităţilor de neutralizare a minelor marine istorice, navele militare participante la exerciţiul “EP MCM Dive 24” au securizat raioanele maritime specificate.

”Activităţile de descoperire, identificare şi neutralizare a minelor marine au fost executate de scafandrii militari EOD (Explosive Ordnance Disposal), în conformitate cu procedurile operaţionale, şi contribuie la consolidarea deprinderilor necesare în lupta cu dispozitivele explozive, în special împotriva pericolului actual al minelor derivante din bazinul Mării Negre.”, au precizat reprezentanții Biroului informare şi relaţii publice.

Foto: Ilustrativ

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions