Connect with us

Societate

Astăzi încep înscrierile pentru ediția de sărbători a programului Rabla Electrocasnice

Publicat

la

Astăzi, la ora 10.00 încep înscrierile pentru noua sesiune Rabla Electrocasnice. Puteți să vă înlocuiți echipamentele casnice vechi cu unele noi.

Programul va beneficia de o nouă sesiune în luna decembrie, din bugetul de 34 de milioane de lei rămas la dispoziție. Noutatea acestei sesiuni este introducerea a două noi clase pentru televizoare – se vor putea cumpăra televizoare având cel puțin noua clasă energetică G – precum și introducerea unei prevederi clare cu privire la caracterul netransmisibil al voucherelor.

Echipamentele incluse în program și voucherele aferente fiecărui echipament sunt:

 • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;
 • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
 • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
 • 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G;
 • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 • 500 de lei pentru laptopuri;
 • 300 de lei pentru tablete

Iată care sunt cele 4 etape distincte ale Programului Rabla Electrocasnice 2021, ediția de sărbători:

 • etapa de înscriere / creare cont: 19-25 noiembrie 2021. Dacă vrei măcar un voucher în cadrul acestei sesiuni de Rabla Electrocasnice, ai nevoie de un cont în aplicația programului. Dacă nu ai unul deja creat la sesiunea anterioară (care a început în luna mai), atunci trebuie să-ți faci acum un cont.
 • etapa I: 26 noiembrie – 2 decembrie, dedicată aparatelor frigorifice, mașinilor de spălat rufe și de spălat vase;
 • etapa II: 3-9 decembrie, aferentă televizoarelor, laptopurilor și tabletelor;
 • etapa III: 10-16 decembrie, în care sunt incluse aspiratoarele, aparatele de aer condiționat și uscătoarele de rufe.

Calendar mult mai strâns pentru Rabla Electrocasnice în noiembrie și decembrie 2021

Dacă ediția precedentă a rabla electrocasnice s-a întins pe aproape 3 luni – înscrierile au început în 14 mai, iar ultima zi a programului a fost în 2 iulie – de data aceasta este un calendar mult mai strâns. Și asta pentru că fiecare din cele 3 etape în care se pot obține vouchere are alocată o perioadă de 7 zile, nu de 14.

Etapa de înscriere durează tot o săptămână, ca și la sesiunea anterioară, din primăvară. În total, cu săptămâna de înscriere și cele 3 săptămâni dedicate obținerii voucherelor (fiecare pentru câte 3 categorii de echipamente), ajungem la 4 săptămâni. Atât va dura această ediție Rabla Electrocasnice, care începe pe 19 noiembrie și se închide pe 17 decembrie 2021.

”Ca să înțelegi importanța atât a datei, cât și a orei, îți spunem în cât timp s-au terminat fondurile din a doua etapă (cea pentru televizoare și laptopuri) la ediția din primăvară: în 35 de minute! (…)

Acum că știi când trebuie să intri să obții voucherele dorite, nu-ți mai rămâne decât să-ți faci cont în aplicație, începând cu 19 noiembrie, ora 10:00, când încep înscrierile. Sau, dacă ai deja un cont creat de la sesiunea anterioră, din primăvară, îți recomandăm să verifici că poți intra în cont cu adresa de email și parola setate atunci.”, precizează reprezentanții site-ului rablaelectrocasnice.ro.

Foto: Adevarul.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

ISU ”Delta” Tulcea face angajări. Sunt vacante 43 de posturi

Publicat

la data de

Scris de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea a scos la concurs 43 de posturi prin încadrare directă atât din sursă externă cât și internă.

24 din aceste posturi sunt de soldați gradați, iar acestea sunt distribuite astfel: 12 posturi în cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, 8 posturi în cadrul Secției de Pompieri Măcin și 4 posturi în cadrul Stației de Pompieri Babadag.

Condițiile specifice de participare la concursul pentru ocuparea unui post de soldat gradat, sunt următoarele:

 •  să fi urmat învățământul general obligatoriu, conform Legii Educației Naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare.
 • să aibă vârsta cuprinsă între 18 – 25 de ani.

De asemenea, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea sunt disponibile, prin încadrare directă din sursă externă, 6 posturi de ofițer și 9 posturi de subofițer. Locurile vacante sunt pentru ocuparea posturilor din compartimentele și serviciile cu deficit de personal.

Recrutarea în vederea încadrării directe are drept scop identificarea și atragerea persoanelor care îndeplinesc condițiile legale, criteriile specifice și cerințele pentru ocuparea posturilor vacante, altele decât cele care au calitatea de cadru militar/polițist în activitate.

Toate informațiile necesare, condițiile specifice și generale pentru ocuparea posturilor vacante, pot fi găsite pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,DELTA” al județului Tulcea, la adresa: www.isudelta.ro/Cariera.html

De asemenea, toate relațiile suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului, modul de completare a formularelor de înscriere, autobiografia, tabelul cu rude etc. se vor obține doar telefonic la nr. 0240.524.300 / 0240.524.301, interior 27010 în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Vremea devine caniculară. Vezi ce temperaturi anunță meteorologii

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 28 iunie, în Câmpia și Dealurile de Vest va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi ridicat.

De mâine, vremea se va încălzi foarte tare și va fi un val de căldură în toată țara. Pentru zilele de 29 și 30 iunie, precum și pentru 1 iulie, meteorologii ANM au emis coduri galben și portocaliu.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29, 30 iunie și 1 iulie
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat

În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29, 30 iunie și 1 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat

În aceste zile, valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

La ora 14.00, la stațiile meteorologice din județul Constanța se înregistrau următoarele temperaturi:

 • Adamclisi – 27,2 grade
 • Cernavodă – 28,8 grade
 • Constanța – 25,2 grade
 • Constanța Dig – 24,7 grade
 • Hârșova – 29,8 grade
 • Mangalia – 25,2 grade
 • Medgidia – 26,3 grade

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Unitatea specială de jandarmi de la Cernavodă face angajări. Sunt 40 de posturi vacante

Publicat

la data de

Scris de

Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny“ Cernavodă a început luni, 27 iunie, a.c., campania de angajare a 40 de subofițeri, prin încadrare directă și rechemare în activitate, pe durată nedeterminată. Vârsta minimă a candidaților este de 18 ani, iar cei interesați trebuie să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat.

Candidații se pot înscrie între 27 iunie  și 8 iulie, a.c., perioadă în care se pot depune dosarele de recrutare. Conform anunțului postat pe pagina web a unității, documentele se transmit doar online, în aceeași perioadă.

Potrivit graficului de concurs, prima probă eliminatorie va angrena candidații, în perioada 19-24 iulie, la susținerea unei evaluări a performanțelor fizice. Traseul este descris în anunțul postat pe pagina web, iar proba este complexă. La concursurile anterioare, circa 30% dintre candidați au picat evaluarea, din cauza grabei, a echipamentului sportiv neadecvat, sau necunoașterii traseului probei.

La ultimul concurs de amploare, organizat în toamna anului 2021, candidații, a căror medie de vârstă s-a situat la nivelul de 30 de ani, au optat să intre în rândurile Jandarmeriei Cernavodă pentru a obține un loc de muncă stabil, cu o salarizare sigură, normă de hrană și normă de echipare, calificări gratuite și oportunități de dezvoltare în cariera militară.

”Cerințele, condițiile de încadrare, calendarul concursului și formularele necesare sunt postate pe pagina web www.jandarmeriacernavoda.ro (Anunțuri-angajări), alături de adresa de corespondență angajari@jandarmeriacernavoda.ro.”, a subliniat col. Dan-Marius Nicolae, purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: