Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Astăzi începe Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolelor. Prima reprezentație: comedia ”TOC-TOC”

Published

on

Astăzi, 7 iulie, la Constanța începe Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolelor, ce se va desfășura pe parcursul lunilor iulie și august. Timp de opt săptămâni, vor fi prezentate publicului 38 de spectacole susținute de actori din întrega țară, dar și de la Teatrul din Chișinău.

Precizăm că Stagiunea estivală a artelor spectacolelor este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, finanțat de Consiliul Județean Constanța și care are ca partener principal Primăria municipiului Constanța.

Cu acest prilej, a fost organizată o conferință de presă, la care au participat Erwin Șimșensohn, manager al Teatrului de Stat Constanța, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, precum și Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului reședință de județ.

Mihai Lupu a precizat că acest proiect cultural are și o implicație economică. El a spus că, din păcate, nu avem infrastructura necesară organizării acestor spectacole.

”S-au distrus grădini de vară, cinematografe. Și mă refer nu doar la municipiul Constanța, ci de la Neptun până la Mamaia. (…) Acestea ar fi permis tuturor artiștilor să dezvolte proiecte culturale.”, a precizat președintele CJC.

El a mai spus că în această toamnă va trebui să fie gândit un calendar al evenimentelor culturale, care vor fi transparente.

La rândul său, viceprimarul Ionuț Rusu a precizat că investiția în cultură este foarte importantă, atât din punct de vedere turistic, cât și economic.

”Ne dorim ca sezonul estival să fie mai lung, să avem o agendă încărcată în Constanța.”, a spus Rusu.

Înainte de a prezenta programul spectacolelor, managerul Erwin Șimșensohn și-a arătat nemulțumirea vizavi de lipsa unor săli de spectacole în municipiul Constanța. El a făcut un apel către autorități în sensul refacerii infrastructurii culturale.

”Este inadmisibil ca un oraș precum Constanța să nu aibă clădiri pentru spectacole și cinematografe.”, a spus Erwin Șimșensohn.  El a făcut referire la toate spectacolele care au loc în Sibiu, oraș care nu dispune de o sală mai mare decât cea de la Constanța.

”Au găsit soluții. Au transformat o hală industrială în spații de spectacole. Soluții există.”, a precizat managerul TSC.

Iată programul:

Urmează 38 de spectacole. Iată care sunt acestea:

Astăzi, de la ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova prezintă spectacolul „TOC-TOC” de Laurent Baffie, regia Alexandru Boureanu și Raluca Păun.

Vineri  8 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad prezintă spectacolul „CREDITUL” de Jordi Galceran, regia Liana Didilescu.

Sâmbătă, 9 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul de Nord Satu Mare prezintă „METAMORFOZE”, spectacol concert pus  în scenă de trupa Fără Zahăr, pe versurile lui Bobi Dumitraș și în regia muzicală a lui Bobo Burlăcianu.

Tot sâmbătă, 9 iulie, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați prezintă spectacolul „O REPETIȚIE MOLDOVENEASCĂ” de Costache Caragiali, regia Cristi Ban.

Duminică, 10 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „DESCULȚ ÎN PARC” de Neil Simon, regia Liviu Manolache.

Miercuri, 13 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, scenariul și regia Carmen Lidia Vidu.

Joi, 14 iulie, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț prezintă „O SCRISOARE PIERDUTĂ” de I.L. Caragiale, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Vineri, 15 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul „Luceafărul” din Iași prezintă „STAȚIA CLOVNILOR”, regia și ilustrația muzicală Ana Crăciun Lambru.

Sâmbătă, 16 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești prezintă spectacolul „PIATRA DIN CASĂ” deVasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija.

Duminică, 17 iulie, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Odeon din București prezintă spectacolul „CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOOLF” de Edward Albee, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Tot duminică, 17 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați prezintă „PE ARIPILE CÂNTULUI V 2.0.”, scenariu și aranjamente muzicale de Eugen-Dan Drăgoi.

Miercuri, 20 iulie, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „GOI PUȘCĂ” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache.

Foto: Teatrul de vară Soveja

Joi, 21 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, un teatru din București prezintă spectacolul „PROOF” de David Auburn, regia Andrei și Andreea Grosu.

Vineri, 22 iulie, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București prezintă spectacolul „BONJOUR, BONNE NUIT, PARIS!”, scenariul și regia de Dana Rotaru.

Sâmbătă, 23 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul „L.S. Bulandra” din București prezintă spectacolul „FURTUNA” după William Shakespeare, versiune muzicală de Ada Milea.

Duminică, 24 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Globe din București prezintă spectacolul „SPUNE-MI CE-AI FĂCUT CU BANII” de Vasili Sigarev, regia Anca Sigartău.

Joi, 28 iulie, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE” de Eugene Labiche, regia MC Ranin.

Vineri, 29 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Concert de Jazz „GROOVE GARDEN” by Sorin Zlat.

Sâmbătă, 30 iulie, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Centrul Cultural „Lumina” prezintă spectacolul „ȘCOALA NEVESTELOR” de J.B.P. de Moliere, regia Victor Ioan Frunză.

Marți, 2 august, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul de Stat Constanța prezintă „GAIȚELE” de Alexandru Kirițescu, regia Lucian Iancu.

Joi, 4 august, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu prezintă spectacolul „ÎMI PLACE CUM MIROȘI” de Neil Simon, regia Puiu Șerban.

Vineri, 5 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani prezintă spectacolul „EROINE” după Ovidius Publius Naso, regia Andrei Măjeri.

Sâmbătă, 6 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada” Constanța prezintă Spectacolul de folclor susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „BRÂULEȚUL” și invitați.

Tot sâmbătă, 6 august, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău prezintă spectacolul „HAMLET ÎN SOS PICANT” de Aldo Nicolaj, regia Alexandru Cozub.

Duminică, 7 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău prezintă spectacolul „STEAUA FĂRĂ NUME” de Mihail Sebastian, regia Alexandru Cozub.

Marți,  9 august, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul de Stat Constanța prezintă o a doua reprezentație a spectacolului „GOI PUȘCĂ” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache.

Joi, 11 august, ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila prezintă spectacolul „JAKE ȘI FEMEILE LUI” de Neil Simon, regia Erwin Șimșensohn.

Vineri, 12 august, ora 20:30, în Parcul Arheologic, Teatrul „Regina Maria” din Oradea prezintă spectacolul „GENUL ACUZATIV”, scenariul și regia Mimi Brănescu.

Sâmbătă, 13 august, ora 20:30, în Parcul Arheologic, Teatrul de Stat Constanța prezintă o a doua reprezentație a spectacolului „DESCULȚ ÎN PARC” de Neil Simon, regia Liviu Manolache.

Duminică, 14 august, ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național Târgu Mureș, compania „Liviu Rebreanu” prezintă spectacolul „TAKE, IANKE ȘI CADÎR” de Victor Ion Popa, regia Nicu Mihoc.

Marți,  16 august, ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara prezintă spectacolul „SUNT O BABĂ COMUNISTĂ” după romanul lui Dan Lungu, regia Antonella Cornici.

Miercuri, 17 august, ora 20:30, în Parcul Arheologic, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul de improvizație teatrală „MECIUL DE COMEDIE”, regia Dragoș Muscalu.

Joi, 18 august, ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe prezintă spectacolul „DOI MORȚI VII” de Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija.

Vineri, 19 august, ora 20:30, în Parcul Arheologic, unteatru din București prezintă spectacolul „CALIFORNIA SUITE” de Neil Simon, regia Andrei Huțuleac.

Sâmbătă, 20 august, ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „LINIȘTE ÎN CULISE” de Michael Frayn, regia Alexandru Jitea.

Duminică, 21 august, ora 20:30, în Parcul Arheologic, Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „AICI NU-I DE JOACĂ” după Pauline Daumale, regia Catrinel Dumitrescu.

Marți, 23 august, ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca prezintă spectacolul „CHIRITZA ÎN CONCERT” după Vasile Alecsandri, versiune muzicală de Ada Milea.

Joi, 25 august, ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Mic din București prezintă spectacolul „BIGAMUL” de Ray Cooney, regia Gelu Colceag.

Duminică, 28 august, ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Excelsior din București prezintă spectacolul „FAMILIA ADDAMS” de Marshall Brickman & Rick Elice, regia Răzvan Mazilu.

În cadrul campaniei promoționale  EARLY BIRD, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic au prețul redus de 30 lei.

Biletele pot fi achiziționate la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, dar și online, pe platforma MyStage.

În perioada stagiunii, biletele vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrul de Vară Soveja, cu câteva ore înainte de spectacole.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions