Connect with us

Administratie

Astăzi se semnează contractul pentru construirea Spitalului de Pediatrie “Mama și Copilul”

Published

on

Consiliul Județean Constanța va semna, astăzi, cel mai important contract de finanțare pentru construirea Spitalului de Pediatrie “Mama și Copilul”.

„Valoarea pentru realizarea proiectului de investiții cu TVA inclus este de 175.186.704,94 Euro și va fi finanțat din PNRR, dar și din fondurile Consiliului Județean Constanța. Fac precizarea că acest spital nou, destinat mamelor și copiilor, va avea în total 350 de paturi dintre care: Spitalizare continuă – 232 paturi, Spitalizare de zi – 79 paturi, ATI – 39 paturi, Două blocuri de operații, Bloc 1 – Obstretrică-Ginecologie – 5 săli, Bloc 2 – Chirurgie pediatrică – 4 săli. Investiția va fi realizată în două etape, proiectarea urmând să dureze 9 luni, iar execuția lucrărilor – 26 de luni.
Practic, până în anul 2026, vom avea acest proiect realizat!
Vreau să îi asigur pe toți constănțenii, dar în special pe mamele din județul nostru, că semnarea contractului de finanțare este o garanție prin care Consiliul Județean și Guvernul României se angajează ferm să implementeze acest proiect. Din poziția de Președinte al CJ Constanța, am definit ca obiectiv cu prioritate majoră modernizarea infrastructurii sanitare a județului nostru. Cu certitudine nu vom mai folosi acel tren care, de peste 30 de ani, ne ducea la doctorii din București.“, spune președintele CJC, Mihai Lupu.

„Echipa noastră care gestionează acest proiect a răspuns tuturor solicitărilor ministerului din perioada de pre-contractare, iar după 6 contracte de finanțare semnate în Ardeal și Banat, a venit și rândul Dobrogei. În plus, n-am așteptat aceasta semnare și am dat și startul, în paralel, cu clauza suspensivă, a achiziției privind proiectarea și execuția de lucrări, pentru că avem de-a face cu acea constrângere care ne presează să finalizăm investiția până în iunie 2026.

Semnarea acestui contract ne va garanta finanțarea obiectivului de investiții prin PNRR, lucru extrem de important în contextul actual privind riscul în care se află România generat de neimplementarea reformelor asumate în acest program.

Problemele se văd de la cererea de plata II aflată încă în negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene și în baza căreia România vă primi cu 143 milione de lei mai puțin din cauza neimplementării jaloanelor privind electrolizoarele noi și a proiectelor de cogenerare. Vă urma Cererea de Plata III care are probleme cu bine cunoscuta reformă a pensiilor speciale și mai puțin cunoscuta reformă privind Guvernanța Corporativă, acea lege care permite numirile politice în Consiliile de Administrație ale Companiilor de Stat.“, spune vicepreședintele CJC Petre Enciu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta