Connect with us

Administratie

Atenție, șoferi! Restricții de trafic pe străzile Meșterul Manole și Lanului

Tatian Iorga

Publicat

la

Circulația autovehiculelor va fi restricționată total mâine și poimâine, în intervalul orar 07:30-15:30, pe străzile Meșterul Manole și Lanului, porțiunile cuprinse între strada Hatman Luca Arbore și Fântânele, anunță Primăria Constanța. Pe strada Meșterul Manole, echipele SC Confort Urban SRL vor interveni cu utilaje pentru turnarea asfaltului. În paralel, pe strada Lanului, se vor executa lucrări de frezare.

Ca urmare a lucrărilor de asfaltare, în perioada 11.11.2020-12.11.2020, traseul 5B circulă deviat, pe ruta:

-Șoseaua Mangaliei – strada Hatman Luca Arbore – strada Comarnic – strada Fântânele – strada Tractorului și retur.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Comments

comments

Administratie

Bugetul Spitalului Județean Constanța, majorat cu aproape 40 de milioane de lei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Sedința ordinară de astăzi, a Consiliului Județean Constanța a avut pe ordinea de zi 19 proiecte de hotărâre. Printre proiectele adoptate se numără rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al județului Constanța precum și rectificarea bugetelor celor două instituții medicale din subordinea CJC. De asemenea, pe ordinea de zi au mai fost trei proiecte care au vizat drumul județean DJ226 dar și cel privitor la aprobarea situațiilor financiare anuale ale Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Tot astăzi, consilierii județeni au mai avut spre aprobare un proiect de hotărâre privind regimul finanțărilor neramburasabile din fondurile de la bugetul local, pe anul 2021 și un proiect privind respingerea unei plângeri prealabile împotriva HCJ Nr. 127 din 26 mai 2021.

Primul proiect de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean a avut ca temă de discuție rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al instituției. Mai exact, vorbim de o influență în minus față de ultima rectificare, cu valoarea de aproximativ 13.000 lei. Această modificare vine ca urmare a diminuării unor subvenții pentru planurile urbanistice generale. Astfel, bugetul CJC este în valoare totală de 459.409.878 lei.

Următoarele două proiecte de hotărâre au fost cele de rectificare a bugetelor Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța și Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. În cazul spitalului județean, consilierii județeni au votat majorarea bugetului cu suma de 39.285.983 lei, de la valoare de 595.317.804 la cea de 634.603.787 lei. Și în ceea ce privește cea de-a doua instituție medicală, vorbim de o majorare a bugetului, cu suma de 6.397.898 lei. Aceste majorări bugetare vin ca urmare a modificărilor survenite la conturile de venituri proprii, ale acestor două instituții medicale.

Proiectele care au vizat drumul județean DJ 226 au fost aprobate și ele de către consilierii județeni. Primul dintre cele trei proiecte dezbătute a fost cu privire la dezmembrarea tronsonului 1 al acestui drum  județean, mai exact vorbim de o suprafață de 2702 metri pătrați suprafață care a făcut obiectul investiției Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA Constanța, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, investiție ce a constat în amenajarea unui sens giratoriu la intersecția dintre DN 22 și DJ 226, în dreptul localității Lumina. Următoarele două proiecte au vizat transmiterea unor solicitări privind transferul unor bunuri imobile din domeniile publice ale UAT Comuna Mihai Viteazu și UAT Comuna Corbu, în domeniul public al UAT Județul Constanța, în vederea implementării proiectului “Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu”.

Un alt proiect important a fost cel al aprobării situațiilor financiare anuale ale Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Regia autonomă, instituție subordonată CJC, se află în proces de reorganizare judiciară, încă din anul 2015, conform încheierii nr. 828/29.12.2015, pronunțată de Tribunalul Constanța. Astfel, conform prevederilor legale în vigoare, RAJDP Constanța are obligativitatea întocmirii situațiilor financiare anuale și transmiterii acestora spre aprobarea CJC. În urma bilanțului contabil întocmit precum și a celorlalte acte contabile necesare întocmirii situației financiare, rezultă faptul că la data de 31.12.2020, profitul net s-a ridicat la valoarea de 15.218.000 lei, în creștere cu 6.452.000 lei, față de anul precedent. De asemenea, activul net al acestei societăți este în creștere față de anul 2019, cu suma de 20.418.000 lei, mai exact, activul net înregistrat în anul 2020 este de 35.728.000 lei.

Consiliul Județean Constanța și-a propus să susțină cu finanțări neramburasabile din fondurile publice ale județului Constanța, atât proiecte sportive cât și proiecte culturale, și în anul 2021. În acest sens, consilierii județeni au adoptat astăzi proiectul de hotărâre privind aprobarea regimului finanțărilor nerambursabile, din fondurile bugetului județean, pe anul 2021. Mai exact, pentru programele sportive și culturale, finanțate conform Legii Nr. 350/2005,  Consiliul Județean Constanța a alocat pentru acest an suma de 1.135.000 de lei.

Un alt proiect dezbătut de către consilierii județeni a fost cel cu privire la respingerea plângerii prealabile înregistrată la Consiliul Județean Constanța sub nr.19575/04.06.2021, împotriva Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr. 127/26.05.2021. Această plangere prealabilă a fost semnată de cinci Unități Administrativ Teritoriale de pe raza județului Constanța, respectiv Comuna Limanu, Agigea, Deleni, Ciobanu și Nicolae Bălcescu, prin care au solicitat revocarea actului administrativ mai sus enunțat. Aceste UAT-uri și-au bazat plângerea, în principal pe nemotivarea actului administrativ cu referire atât în cuprinsul acestuia dar și la actele ce au stat la baza emiterii lui, respectiv, invocarea necunoașterii  in mod concret a algoritmului urmat de Comisia de analiză a solicitărilor unităților administrativ teritoriale de pe raza Județului Constanța, existența/inexistența unei ierarhii a priorităților, cadrul legal pentru stabilirea priorităților. În subsidiar, acestea au mai invocat și încălcarea prevederilor art.33 alin.3 lit.b), alin.4 lit. f) și alin.5 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, precum și încălcarea prevederilor art.7 alin.1 și următoarele, din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională. În referire la motivele invocate de petenți, prin instrumentele de motivare, parte integrantă din proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi, acestea sunt neîntemeiate și nu se poate reține lipsa motivării în fapt sau în drept a actului administrativ contestat, corect fundamentat în rapoartele de specialitate. De asemenea, față de susținerile de necunoaștere a algoritmului urmat de Comisia de analiză a solicitărilor unităților administrativ teritoriale de pe raza Județului Constanța, aceasta, la elaborarea și adoptarea hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.127/26.05.2021 a respectat categoriile de programe stabilite de legiuitor. Această hotărâre a fost adoptată cu un număr de 21 de voturi.

Ședința de astăzi s-a ținută în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 36 de consilieri județeni, dintr-un total de 37 de consilieri.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Radu Mazăre vrea eliberare condiționată, după ce a executat doar doi ani de închisoare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre vrea să iasă din închisoare după numai doi ani de executare din pedeapsa totală de 9 ani. Mazăre a formulat o contestație la executare, iar acțiunea a fost trimisă spre soluționare Curții de Apel București. În cazul în care acțiunea va fi admisă, fostul primar ar putea fi eliberat Curtea de Apel Bucureşti o va supune analizei pe data de 25 iunie. În prezent, Mazare se află după gratii după ce în urmă cu 2 ani a fost extradat din Madagascar, acolo unde fugise chiar cu cateva zile înainte de pronunţarea senţinţei finale. În 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Radu Ștefan Mazăre la o pedeapsă de nouă ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat.

Sursa: B1

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea sa facă parcare multietajată în zona Casei de Cultură și plătește peste 100.000 de lei pe documentație

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța și-a anunțat intenția de a realiza o parcare multietajată în zona Casei de Cultură din oraș și a publicat un anunț pe site-ul insituției prin care informează că achiziționează serviciu de elaborare a documentației publice aferent acestui proiect.

În document, conducerea administrației municipale informează că achiziția pentru proiectul “Achiziționarea Serviciului de elaborare documentație tehnico – economică – Studiu de fezabilitate – Parcare publică multietajată” va fi una directă și va costa peste 100.000 de lei. Mai exact, valoarea estimată, conform aceluiași document, este de 132.000 de lei.

Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică Studiu de Fezabilitate presupune realizarea serviciului in doua Faze principale, conform precizărilor si cerintelor din documentatie:

• Faza 1 – Elaborare studii de teren: studiu geotehnic, studiu topografic avizat OCPI, documentatie cadastrala si studiul de trafic;

• Faza 2 – Elaborare Studiu de Fezabilitate și documentații pentru obținerea avizelor acordurilor.

Durata contractului: 6 luni de la emiterea Ordinului de începere, cu posibilitatea prelungirii cu acordul părţilor, funcție de perioada de obtinere C.U., avize/acorduri și de perioada de evaluare a proiectului. Contractul de prestări servicii va cuprinde și prevederi referitoare la sistarea acestuia.

Valabilitate ofertă: 90 de zile.

Condiții participare: Conform cerintelor si specificatiilor precizate in documentaia anexata prezentului anunt.

Criteriul de atribuire: „prețul cel mai scăzut” – se aplică doar ofertelor declarate admisibile (care îndeplinesc toate cerințele din documentația anexată).

Termen limită depunere oferte, pe adresa de email de mai jos: 07.07.2021 ora: 23:59.

Informații suplimentare: Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite ofertă cu respectarea specificațiilor din prezentul anunț și din documentația anexată, pe adresa de E-mail: achizitiipublice@primaria-constanta.ro.

Ofertanții pot solicita clarificări înainte de data limită stabilită pentru depunerea ofertelor, doar pe adresa de e-mail: achizitiipublice@primaria-constanta.ro

Potențialii ofertanți au obligația de a consulta anunțul de publicitate, publicat pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, în vederea verificării răspunsurilor la solicitările de clarificări, dacă va fi cazul.

sursa foto: flickr.com

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: