Connect with us

Politica

Au bătut palma: Lacul Tăbăcăriei va fi administrat de Primăria Constanța!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a efectuat, joi, o vizită de lucru la Constanța. A avut întâlniri cu reprezentanți ai agricultorilor pe care i-a asigurat că subvenționarea agriculturii va fi valabilă până în 2027, i-au fost aduse la cunoștință necazurile pe care aceștia le întâmpină în ceea ce privește lipsa sistemelor de irigații și a făcut o promisiune primarului Constanței, Vergil Chițac. Va demara procedurile de date în administrare a Lacului Tăbăcăriei către Primăria Constanța.

“Toate statisticile ne arată că în ultimii 42 de ani seceta pedologică în această zonă a țării este tot mai accentuată și cu o frecvență din ce în ce mai mare. Apar ani din ce în ce mai secetoși care produc pagube însemnate agricultorilor, așa cum a fost și anul trecut. Sigur, anul trecut, pentru culturilor de toamnă, bugetul ne-a permis să acordăm despăgubiri în valoare de 930 de milioane de lei. Pentru culturile din primăvara anului 2020 nu am reușit acest lucru. Ne canalizăm acum pe acest program național de reziliență prin care vom încerca să finanțăm o bună parte din infrastructura de irigații și desecare drenaj. Prioritare vor fi județele cele mai afectate, fermierii din Dobrogea vor avea o infrastructură de gestionare a apei cât mai bine pusă la punct”, a declarat Adrian Oros, ministrul Adrigulturii la Constanța, fără să avanseze un termen de finalizare a unui astfel de proiect.

Un singur lucru este cert: programul se derulează în perioada 2021-2027.

Deocamdată, potrivit ministrului Oros, suma negociată este de 2,5 miliarde de euro. De asemenea, nici când vin acești bani și câți vor ajunge în județul Constanța nu a știut ministrul Agriculturii să precizeze.

“Cât mai repede, cât mai mulți”, a fost răspunsul ministrului pentru jurnaliștii din Constanța.

S-a bătut palma pentru Lacul Tăbăcăriei

În același cadru, ministrul a fost întrebat ce se întâmplă cu Lacul Tăbăcăriei, care este situația juridică la acest moment.

“Cu siguranță, vom da Lacul Tăbăcăriei în administrare Primăriei ca să-l pună în valoare. Lacul Tăbăcăriei nu mai are nicio valoare piscicolă. Am văzut cum arată, am văzut că are potențial și eu cred că potențialul este mai mare pentru Primărie decât pentru ANPA (Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură). Este foarte greu să dai ceva ce nu-i al tău. Noi tocmai suntem pe cale să-l câștigăm, acum este al nimănui. Când decizia finală a Înaltei Curți de Casație și Justiție ni-l va da nouă, noi vom promova Hotărâre de Guvern sau o lege prin care să treacă la Primărie. Tot al statului român rămâne doar că trece din administrarea ANPA, în administrarea Primăriei Constanța. Asta va însemna tot ce înseamnă floră, faună, luciu de apă. Eu sunt convins că locuitorii din Constanța își doresc să se întâmple cât mai repede”, a punctat ministrul Oros.

Belina lui Chițac

Situația lacului este una scandaloasă, la acest moment, și a fost prezentată de Ordinea.ro într-o amplă anchetă semnată de jurnalistul Adrian Cîrlescu.

Iată detaliile unui transfer cu cântec:

Belina lui Chițac. Argumentele false prin care amiralul vrea să aducă lacul Tăbăcărie la Primărie

 

 

Comments

comments

Politica

Război pentru supremație în PNL. Tișe, mesaj pentru Orban: „Ar trebui să joci table în parc cu Iliescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Apropierea alegerilor interne în PNL reaprind flacăra disputelor. Liderul PNL Ludovic Orban și șeful CJ Cluj, Alin Tișe (PNL) sunt la cuțite de ceva vreme. Liderul clujean îi transmite președintelui formațiunii, Ludovic Orban, că ar trebui să renunțe la șefia partidului și să se ducă să joace table cu Ion Iliescu pentru că nu știe ce înseamnă performanță politică, fiind expert la datul din gură.

„O discuție cu Orban despre competenta și performanța e ca și cum ai discuta cu dinozauri. Orban ar trebui sa joace table în parc cu Ion Iliescu, nu sa facă rău unui partid, pe care îl confunda cu propria persona. Sindromul Dragnea este prezent permanent. Orban demonstrează ca nu cunoaște valoarea muncii și performanța politica, ocupându-se din 1990 cu datul din gura”, a declarat marți Alin Tișe, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Replica lui Tișe vine după ce Orban a zis că a pierdut lamentabil în fața lui Turcan cursa internă de la precedentul Congres.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dăncilă va avea un salariu de 10.000 de lei la BNR. Negoi (USR-PLUS): „S-au terminat toți consultanții din țară“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă să curgă reacțiile după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR. Puși în fața unui val de critici, cei de la BNR au spus că Viorica Dăncilă a fost angajată deoarece cunoaște politicieni din mai multe curente europene, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea. Explicațiile au venit de la  Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR.

„Dna Dăncilă nu va fi consilier al guvernatorului BNR. Vor fi cinci birouri specializate pe direcția trecerii României la euro. Aceste cinci birouri nu vor fi la cabinetul guvernatorului, ci va fi un grup de birouri care va funcționa în BNR și care vor completa comitetul de trecere la euro, care funcționează de 12 ani”, a afirmat la Digi 24 Adrian Vasilescu.

El spune că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la BNR și va aprimi 10.000 de lei lunar. „Nu este o situație ca atunci când se angajează un contabil la BNR. Aici este altceva, este o problemă foarte specială, pentru că vom avea nevoie de un lobby intens”, răspunde Vasilescu la întrebarea dacă se putea înscrie oricine pentru un astfel de post de consultant.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la BNR, Vasilescu a spus: „Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, se cunosc, știu ce pot…(…) La BNR se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European, uși deschise în cabinetele europene… Uși deschise, ăsta este lucru cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

De asemenea, el precizează că fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu se va ocupa de probleme de strategie politică.

Reacție față de această angajare a avut și senatorul de Constanța al USR-PLUS, Remus Negoi.

„S-au terminat toți consultanții din țară și străinătate, așa că acoperitul (din securitatea comunistă) Mugur Isărescu, ditamai guvernator al Băncii Naționale a României, a căutat-o și a găsit-o pe Vasilica-Viorica Dăncilă. Mai mult, pentru că nu era de ajuns, un alt dinozaur pesedist și-a făcut loc în rândul consilierilor BNR, unul care se “pricepe” și la armată și la finanțe, bineînțeles – Ioan Mircea Pașcu. Personajul de cea mai tristă amintire Dăncilă, după dezastrul inimaginabil al perioadei în care a fost sluga lui Liviu Dragnea, a rămas șomeră. Și a luat-o tătuca Isărescu sub aripioara lui. De competentă ce, cu siguranță… Ce credibilitate va avea instituția BNR cu astfel de achiziții?“, a spus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liviu Dragnea cere strămutarea cererii de eliberare condiţionată la altă instanţă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul lider PSD Liviu Dragnea solicită Curţii de Apel Bucureşti strămutarea procesului de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară, potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti. Dragnea ar fi solicitat strămutarea de la Tribunalul Bucureşti pe motiv că judecătorii de acolo au protestat împotriva legilor Justiţiei promovate pe vremea lui, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Procesul privind cererea de strămutare se judecă mâine la Curtea de Apel Bucureşti la ora 16:00. „Se asigură prezenţa prin videoconferinţă a petentului. Se încunoştinţează apărătorul ales”, se arată pe portalul CAB.

Fostul lider PSD, condamnat în mai 2017 la trei ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive, se va prezenta pe data de 19 mai în fața judecătorilor, care se vor pronunța asupra contestației formulate de avocații lui Dragnea împotriva respingerii cererii de eliberare condiționată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: