Connect with us

Actual

Au început să ia amploare incendiile de vegetație uscată în județul Tulcea

Published

on

incendiu tulcea

Din păcate, în județul Tulcea, incendiile de vegetație uscată au început să ia amploare odată cu topirea zăpezilor de pe câmpuri.

Numai în cursul zilei de ieri, 25 februarie, peste 110 hectare de terenuri cu vegetație uscată au ars, iar pompierii tulceni împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru limitarea și stingerea acestora.

În apropierea localității Dunăvățul de Jos au ars aproximativ 100 de ha de vegetație uscată și palustră, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea fiind nevoiți să intervină atât pe uscat cu autospeciala de intervenție cât și pe apă cu o ambarcațiune pentru a limita extinderea flăcărilor și stingerea acestora.

Salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au intervenit la două incendii care puteau pune în pericol obiective economice în Sarichioi și Zebil. Intervenția rapidă a acestora dar și a SVSU Sarichioi a făcut ca pagubele sa fie limitate la aproximativ 10 ha de vegetație uscată și stuf.

Toate incendiile au avut ca și cauză probabilă focul deschis în spații deschise.

”Pompierii tulceni trag un semnal de alarmă încă o dată cetățenilor și îi roagă să fie responsabili!

Incendierea suprafețelor de teren de vegetație uscată și palustră este interzisă, iar riscul ca aceste incendii să se propage este unul mărit și crește proporționale cu puterea vântului.

Reamintim că și incendierea suprafețelor agricole este interzisă, iar sancțiunile prevăzute de lege sunt unele mari și pot ajunge chiar și la oprirea plății subvențiilor de către APIA.”, a precizat Daniel Năstase, purtător de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

incendiu tulcea

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!