Connect with us
Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Aurel Moldoveanu este deja un prieten al administrației publice locale din comuna Castelu. În luna mai, artistul a cântat la festivalul Întâlnirea Fiilor Satului Nisipari. Pe 22 septembrie 2018, Moldoveanu a fost fost invitat să susțină un recital și la Întâlnirea Fiilor Satului Castelu, un eveniment ajuns la a XI-a ediție. Artistul a coborât de pe scenă, a cântat cu publicul, inclusiv la mese, iar la un moment dat s-a urcat pe un scaun. După această baie de mulțime, Aurel Moldoveanu a revenit pe scenă însoțit de copiii care asistau la spectacol. Prestația sa de excepție o puteți vedea în clipul atașat. De asemenea, puteți afla mai multe detalii despre evenimentul de la Castelu aici. 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Video

(VIDEO) CMSN caută voluntari pentru singurele activități pe care le va derula în perioada de carantină

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Activitatea cu publicul la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este suspendată.  Această măsura vine ca urmare a intrării municipiului Constanţa în carantină. Au fost închise porţile pentru vizitatori, însă conducerea caută voluntari pentru parcul dendrologic şi pentru echitaţie.

Directorul general al CMSN Constanţa, dr. Adrian Bîlbă a precizat:

“Noi continuăm să ne ocupăm de animale – atât noi – sub formă de două grupe care nu se întâlnesc şi care asigură în acest mod proactiv eventualitatea unei îmbolnăviri şi printre noi, să putem să avem o echipă de rezervă – şi, bineînţeles, voluntarii noştri.

Vorbind de voluntari, vă informez că putem continua să îi primim. Voluntariatul nu se poate face realiza decât în Pavilionul de echitaţie şi în Parcul dendrologic. Nu putem face în spaţiile închise, nu putem face la animalele sălbatice, normal. Însă, acolo unde am menţionat, la echitaţie – sub îndrumarea instructorului – şi în parcul dendrologic – sub îndrumarea angajaţilor noştri – puteţi face activităţi de voluntariat foarte frumoase, mişcare în aer liber, sănătoasă în această perioadă”.

Directorul general al CMSN a ţinut să precizeze faptul că voluntariatul nu se poate face oricum, ci este necesară încheierea unui contract. Doritorii trebuie să scrie pe adresa office@delfinariu.ro.

“Dorinţa dvs. va fi îndeplinită. Noi, la Juridic şi Resurse umane ne organizăm şi vom face grupe de lucru de voluntariat începând de luni încolo. Toate acestea se vor face organizat, frumos, ştiinţific chiar, în ideea de a avea un parc dendrologic frumos, că este al Constanţei, un pavilion de echitaţie frumos, că, nu?, este interesant să avem într-un oraş la mare tentaţia asta, de a călări. Vă mulţumesc şi vă doresc sănătate. De asemenea, vă recomand să respectaţi indicaţiile autorităţilor, fiindcă doar pe această cale putem ajuta la lupta antiepidemică.”, a încheiat Adrian Bîlbă.

Vedeţi mai jos declaraţia sa integrală:

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(VIDEO) Omul care a făcut cele mai multe lucruri pentru turismul românesc. De ce candidează Mircea Dobre

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost ministru al Turismului. Și încă unul cu realizări deosebite: a introdus voucherele de vacanță, a inițiat Legea impozitului specific, a inițiat masterplanul de investiții în turism, pe baza căruia se modernizează și se extinde acum Delfinariul din Constanța; a inițiat proiectul unei legi unitare a turismului. Mircea Dobre candidează acum pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul României.

„Candidez din partea partidului PRO România pentru un nou mandat în Camera Deputaților. Am reușit și finalizat, cu colegii de atunci, Legea nr. 78/2014. Este o lege la care am lucrat îndeaproape cu colegul meu Mihai Sturzu și privește voluntariatul, în așa fel încât acesta să reprezinte vechime în muncă. Tot în primul mandat am reușit și finalizat după doi ani de lupte în Parlamentul României Legea impozitului specific, care îi ajută pe toți cei din turism, dar și statul pentru că cei care sunt operatori economici în turism știu foarte clar cât au de plătit pe an, iar statul știe foarte clar cât are de încasat. Astfel, s-a terminat cu abuzurile anumitor instituții… Au fost cazuri în care se cântăreau scoicile congelate, iar după aceea apăreau diferențe la cântar. Acum lucrurile s-au schimbat și nu mai există acel impozit pe profit, ci există impozit specific pentru cei care au cifra de afaceri de peste un milion de euro sau impozit pe microîntreprinderi, cei care cifra de afaceri până la un milion de euro și plătesc între 1 sau 3%. Această lege am scris-o de la zero. Sunt inițiatorul acestei legi. Bineînțeles, nu am făcut-o de unul singur. Am lucrat cu tot ce înseamnă patronate, federații patronale din turism și asociații de profil. Totodată, pot să subliniez faptul că Normele Metodologice le-am scris în perioada când eram ministrul Turismului și sunt primele norme metodologice din România, cu exemple clare în interiorul acestora, aprobate, bineînțeles, prin hotărâre de Guvern, unde toată lumea înțelege exact cum se aplică legea.“, a spus Mircea Dobre.

Codul Turismului și vocuherele de vacanță

Începutul celui de-al doilea mandat de deputat a fost unul și mai provocator pentru Mircea Dobre. Zorii anului 2017 îl găseau pe parlamentarul constănțean în funcția de ministru al Turismului, o instituție ce a trebuit construită de la zero, pentru că ea dispăruse încă din 2003. Provocările au fost numeroase pentru ministrul Mircea Dobre.

„Am început al doilea mandat la începutul anului 2017, în 5 ianuarie, din postura de ministru al Turismului. A fost un pas important pentru mine, pentru că deveneam ministru, dar un lucru foarte complicat și complex pentru că trebuia să dau naștere unei noii instituții, Ministerul Turismului, minister care dispăruse de la finalul anului 2003. Acolo am descoperit – și am văzut și înainte să devin ministru, știam că există 75 de acte normative, care se ocupă de reglementarea activității de turism în România. Toate acestea trebuiau centralizate, reglementate și resistematizate. La finalul anului 2017, mai exact în luna decembrie, am pus pe masă proiectul de lege a Turismului, a fost aprobată în ședința de guvern și apoi trimis în Parlamentul României.“, a afirmat acesta.

El, spune că, momentan, cei din PNL nu vor să treacă acest proiect de lege. Și nu înțelege de ce, nimeni nu vine cu nicio explicație.

„Operatorii din turism sunt foarte supărați pentru că respectivul proiect nu se transformă în lege. Proiectul legii Turismului este un proiect foarte important și pentru toți operatorii din Constanța. Adică, m-am gândit la constănțeni, pentru că, să fim serioși, mă interesează de ai mei în primul rând.“, a afirmat Dobre.

Un alt lucru important pentru economie, și pentru turism în particular, a fost introducerea voucherelor de vacanță. Pentru mulți dintre români, aceste tichete au fost precum o gură de oxigen, în condițiile în care mulți dintre români nu își permit să se ducă nici măcar într-un concediu pe an. Mircea Dobre spune că ideea acordării acestor vouchere de vacanță era cuprinsă în legislația națională, încă din anul 2009, însă măsura nu se aplica.

„Am reușit după 8 ani de zile, în 2017, mai exact în 30 iunie 2017, să fac o ordonanță de urgență în așa fel încât am resistematizat vechea Ordonanță 8 din 2009. Ca să putem acorda aceste vochere de vacanță pentru tot ce înseamnă angajați în sistemul public. S-a demonstrat că în cei trei ani de zile că lucrurile au funcționat, mai ales dacă luăm în calcul particularitatea anului 2020 în care suntem afectați de criză. Aceste vouchere au fost salvarea litoralului Mării Negre și sezonului estival din acest an.“, a spus Dobre.

În viziunea lui Dobre, voucherele de vacanță nu ar trebui să fie acordate doar bugetarilor, ci tuturor angajaților. De aceea, el a depus în Parlament un proiect de lege prin care nu numai că se propune prelungirea acordării acestor tichete, ci chiar mării valorii voucherelor de vacanță de la 1.450 de lei la 2.230 de lei. Inițiatorul proiectului – coordonatorul PRO România pentru zona Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre – a propus ca aceste tichete să fie acordate și mediului privat, astfel încât contravaloarea acestor vouchere să se deducă din impozitul pe profit, impozitul pe cifra de afaceri în cazul microîntreprinderilor, respectiv impozitul specific. Statul poate face acest efort, pentru români și pentru companiile din România, astfel încât să susțină industria ospitalității și, implicit, economia României, având în vedere faptul că banii se întorc în consumul intern așa cum arăta Mircea Dobre.

Masterplanul de investiții în turism și extinderea Delfinariului

Parlamentarul a afirmat că, în particular pentru Constanța, din postura de ministru al Turismului, a mai inițiat Hotărârea de Guvern nr. 558/2017, materplanul de investiții în turism.

„Delfinariu Constanța se modernizează la ora actuală datorită acestui masterplan. Este o hotărâre de Guvern pe care personal am inițiat-o în calitatea de ministru“, a punctat liderul PRO România, filiala Constanța.

Materplanul de investiții în turism cuprinde și alte proiecte importante pentru Constanța, cu sursă de finanțare de la bugetul de stat. Ne referim aici la patru porturi la Dunăre și la două porturi turistice la Marea Neagră, unul în zona Pescărie din Constanța, iar altul în nordul stațiunii Mamaia. Din păcate, autoritățile locale nu au accesat și aceste proiecte, iar finanțare expiră la finele acestui an. 

De ce candidează?

Întrebat de ce candidează pentru al treilea mandat de deputat, Dobre a spus că vrea să finalizeze, să se voteze și să închidă proiectul Legii Turismului. De asemenea, parlamentarul constănțean a reiterat că își dorește ca voucherele de vacanță să fie acordate tuturor cetățenilor României, și nu doar celor care lucrează în sistemul public , iar companiile să fie ajutate să scadă contravaloarea voucherelor de vacanță din total impozit pe care îl au datorat.

Sursa foto: Marian Ilie/MEDIAFAX FOTO

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Video

(VIDEO) Au început lucrările de înnisipare a plajei în staţiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

De câteva zile au început lucrările de înnisipare a plajei în staţiunea Mamaia.

Precizăm că lucrările de lărgire a plajelor au fost demarate la începutul lunii octombrie. Este cea de-a doua fază a acestui proiect “Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014 – 2020) – lotul II – Protecţia şi reabilitarea Litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia – estimat a se finaliza până în anul 2023.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Peste 2 km de conductă, aliniată pe plajă, a fost sudată, apoi a urmat montarea ei.

De trei zile în stațiunea Mamaia Nord se muncește fără întrerupere la lățirea porțiunilor de nisip – se pompează nisip pe țărm din adâncul Mării Negre de la o distanță de 2 km de țărm. O conductă în lungime de 2 km va aduce pe plajă în total aproximativ 4,5 milioane metri cubi de nisip, pe o lungime de 6.950 ml și se va crea o nouă porțiune de plajă de aproape 53 de ha.

Sezonul estival 2020-2021 va debuta pentru constățeni și turiști cu o plajă generoasă în stațiunea Mamaia.

“Atragem atenția că accesul persoanelor pe timpul desfășurării lucrărilor este strict interzis din cauza pericolului mare reprezentat de utilajele de mare tonaj și a presiunii create de amestecul de nisp și apă care formează un fenomen de tipul nisipului mișcător. Știm că astfel de momente sunt unice pentru mulți dintre noi, însă nu trebuie să vă puneți viața în pericol. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral va publica suficient de multe fotografii și filămări cu evoluția lucrărilor astfel încât publicul larg să se poată bucura de aceste momente.”, au precizat reprezentanţii ABADL.
 Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: