Connect with us
Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Sistarea furnizării apei calde către consumatorii constănțeni a fost principalul subiect al unei conferințe de presă organizate, astăzi, la sediul ALDE Constanța. Potrivit lui Gabriel Daraban, președintele organizației municipale a acestei formațiuni politice, jocul de ping-pong dintre Primăria Constanța și CET Palas, în scandalul sistării furnizării apei calde în sistemul centralizat, este unul extrem de dăunător și conduce către perspectiva sumbră a unui colaps. El a spus că Primăria Constanța a achitat doar 20 de milioane de lei către CET Palas din valoarea de 107 milioane de lei a energiei termice vândute anul acesta. ”Dacă nu-i dai bani nici măcar să supraviețuiască, păi unde ajungem?” – s-a întrebat retoric șeful ALDE Constanța. Daraban a acuzat RADET-ul de diletantism, în contextul în care regia a prezentat cifre diferite față de cele comunicate de CET Palas, cu privire la valoarea facturilor restante. Daraban cere ANAF să efectueze un control încrucișat la cele două entități, ”pentru că sunt banii noștri și trebuie să aflăm situația reală”. Pe de altă parte, el a sugerat că datele incorecte sunt cele furnizate de RADET.

Politicianul a mai susținut că Primăria și RADET au inițiat foarte multe procese care nu duc nicăieri. El a opinat că aceste litigii trebuie să înceteze, îndemnând părțile să se așeze la masa discuțiilor în vederea găsirii soluției de preluare a întregii infrastructuri a CET-ului la Primărie și de înființare a unei companii apte să acceseze fonduri structurale pentru modernizare. În momentul de față, CET Palas fiind o întreprindere publică nu poate accesa fonduri guvernamentale, întrucât genul acesta deinanțare ar fi calificat drept ajutor de stat, fiind permis doar cu aprobare specială de la Comisia Europeană. Politicianul a mai atras atenția că infrastructura este critică, iar o parte din cazanele CET-ului își vor termina durata de funcționare în anul 2020. ”În momentul de față, autoritatea publică locală nu are niciun proiect” – a mai semnalat liderul municipal ALDE Constanța.

La conferința de presă a participat și Leonard Tănase, peședintele ALDE Mangalia. Acesta a opinat că perspectiva sistării agentului termic în perioada iernii ar fi devastatoare pentru populație. Tănase a amintit că o astfel de situație a existat la Mangalia în iarna 2011-2012. Deși oprirea căldurii a durat doar două săptămâni, în perioada respectivă ar fi crescut numărul de internări în spital cu aproximativ 20% față de norma uzuală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Marcel Ciolacu: PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului dacă vor fi schimbate legile electorale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului dacă vor fi schimbate legile electorale, dar nu va face acest demers după asumarea răspunderii Executivului pe modificarea legilor justiţiei, OUG 51 privind transportul şcolar şi legea plafoanelor bugetare, a declarat marţi, la RFI, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului pe modificarea legilor justiţiei, OUG 51 privind transportul şcolar şi legea plafoanelor bugetare este suficientă pentru ca PSD să depună o moţiune de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns:

“Nu, nu, nu are nici un… în fiecare an, când vine vacanţa parlamentară din luna ianuarie, se depune aşa ceva. Mai mult, legea cu plafoanele este o lege premergătoare bugetului de stat. Am dori să vedem nişte legi de asumare concrete şi care să nu fie în traseul parlamentar”.

El a explicat apoi în ce condiţii va depune PSD o moţiune de cenzură: “Prima decizie a noastră este că, dacă vor fi schimbate legile electorale, categoric, PSD şi nu numai PSD vom depune o moţiune de cenzură, pentru că nu este corect să schimbi regulile în timpul jocului”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit liderului social-democrat, Cabinetul Orban trebuie “să-şi asume guvernarea”, să vină cu măsuri şi cu explicaţii concrete.

“Fără să fiu interpretat nici ironic, nici prea critic, până acum guvernarea Orban nu există. Singura decizie a guvernării a fost să ne împrumutăm cu zece miliarde şi la costuri destul de substanţiale. (…) Este un impact foarte mare ca într-o singură lună să te împrumuţi 10 miliarde. Semnalele, mai ales economice, prin Ministerul de Finanţe, sunt foarte-foarte slabe şi incoerente. Dânşii trebuie să-şi asume guvernarea. (…) În acest moment există un guvern, chiar şi minoritar, care trebuie să guverneze. Cred că cu “vechea moştenire” este depăşit momentul. După o lună de zile este cazul să vii cu măsuri concrete şi explicaţii concrete”, a spus Marcel Ciolacu. (sursa: agerpres.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liviu Dragnea vrea să iasă din pușcărie. Ce a declarat la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liviu Dragnea a fost adus, marți dimineață, de la Penitenciarul Rahova la sediul instanței supreme, pentru dezbaterea recursului în casație formulat față de condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare din dosarul DGASPC. Dragnea este asistat de avocata Flavia Teodosiu, prodecan al Baroului Bucureşti, cea care l-a asistat şi la DNA, în timpul urmăririi penale.

La ieșire, Liviu Dragnea a spus că nu poate vorbi cu presa.

”Nu pot să vorbesc, îmi pare rău!”, a spus Liviu Dragnea, la ICCJ.

Judecătorii au rămas în pronunțare, iar instanța urmează să stabilească dacă admit de principiu contestația in anulare facuta de cei din dosarul DGASPC. Daca se admite de principiu judecatorii vor discuta fondul contestatiei in anulare, iar la final vor decide daca o resping sau admit, in ultimul caz fiind anulata decizia definitiva de condamnare, iar Liviu Dragnea eliberat.

Amintim că Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestației sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adoptarea moțiunii simple, inutilă. Orban îl susține în continuare pe Cîțu la șefia Finanțelor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu toate că majoritatea din Senat a votat moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe, premierul Ludovic Orban a declarat că îl susține în continuare pe Florin Cîțu. Orban a afirmat că nu o să-l dea pe ministru afară din Guvern și că ar trebui ca fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, „sa dea seama în alta parte pentru dezastrul bugetar lăsat”.

„Ar fi culmea sa accept ca ministrul Finanțelor din guvernul PNL să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii 3 ani. Ultimul partid care poate să exprime o opinie pe tema finanțelor publice este PSD. Asta este o mișcare politicianistă ieftină. În mod normal, dl. Teodorovici, inițiatorul moțiunii, ar trebui să dea seama prin altă parte pentru dezastrul bugetar lăsat”, a zis Orban, citat de stiripesurse.ro.

Amintim că Plenul Senatului a adoptat, în urmă cu câteva minute, moțiunea depusă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu (PNL). Au fost 59 de voturi pentru, 56 contra si 2 abtineri. Adoptarea motiunii nu atrage dupa sine demiterea ministrului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: