Conecteaza-te cu noi

Politica

Vânător de funcții publice. Cristinel Dragomir a împușcat, în sfârșit, un loc în CA-ul RAEDPP

Published

on

Căzut la vot în luna iunie, proiectul de organizare a Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP) a fost adoptat în ședința ordinară de ieri a Consiliului Local Municipal Constanța. Astfel, în structura de administrare a regiei au fost propulsați fostul vicepreședinte al CJC, Cristinel Dragomir, fostul deputat PSD Florin Gheorghe, omul de afaceri Cristian Solom și fostul jurnalist Sorin Lucian Ionescu.

Cristinel Dragomir revine în prim-planul vieții publice, după o serie de strădanii încununate… de eșec. Ales consilier județean la alegerile locale din anul 2016, Dragomir a sperat să fie propus și votat președinte al CJC. Partidul însă a avut o altă viziune, propulsându-l în funcție pe Horia Țuțuianu, pe atunci o figură cu totul nouă a politicii locale. La alegerile parlamentare din același an, Dragomir și-a trimis CV-ul, de altfel cunoscut de toată lumea, pentru a fi inclus pe lista de candidați pentru Camera Deputaților ce urma să fie întocmită de PSD. Și de această dată, așteptările sale au fost trădate. Respins de partidul său, politicianul a cochetat o vreme cu PRU, fiind vehiculată pe surse posibilitatea unei candidaturi din partea acestei formațiuni. În cele din urmă, s-a dovedit că totul a fost o simplă tatonare.

Rămas simplu consilier județean, Cristinel Dragomir a decis, în vara anului trecut, să renunțe. El și-a prezentat demisia din CJC, declarând că a venit vremea să facă și altceva. La scurt timp, noul său proiect personal a ieșit la lumină. Vorbim aici de planul lui Dragomir de a ajunge președinte al Consiliului de Administrație de la Oil Terminal. Noul plan s-a năruit curând, mai ales că Oil Terminal se afla pe orbita de interese a ALDE. Nici noul eșec nu i-a înfrânt voința. Ca dovadă, politicianul a rămas la pânda unei funcții publice. Anul acesta, după demisia prefectului-catastrofă Ioan Albu, s-a spus în presă că Dragomir ar vâna demnitatea de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Ba chiar, la un moment dat, parcă validând acest zvon, fostul secund al lui Nicușor Constantinescu a încercat să-și facă loc în rândul funcționarilor publici. Funcția de prefect, deși în fapt una politică, este de drept rezervată funcționarilor publici. Legea e ipocrită, dar trebuie respectată, măcar formal. Pentru a îndeplini această condiție, Cristinel Dragomir s-a înscris la un concurs organizat de primăria lui Făgădău, pentru un post de inspector-șef la serviciul de igienă. În mod rușinos, politicianul a căzut examenul cu nota 2,18. Urmarea o știți cu toții: scaunul de prefect i-a revenit lui Dan Jeacă.

Vânătorul de funcții publice și-a continuat vânătoare, iar ieri, în sfârșit, a împușcat un loc în CA-ul RAEDPP. Vorbim aici de o regie cu un trecut greu și plin de fapte. De altfel, anul acesta, DNA Constanța a anunțat că îi anchetează pe membrii fostului CA pentru vânzarea haiducească a unor terenuri și clădiri din patrimoniul orașului.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions