Connect with us

Politica

Vânător de funcții publice. Cristinel Dragomir a împușcat, în sfârșit, un loc în CA-ul RAEDPP

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Căzut la vot în luna iunie, proiectul de organizare a Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP) a fost adoptat în ședința ordinară de ieri a Consiliului Local Municipal Constanța. Astfel, în structura de administrare a regiei au fost propulsați fostul vicepreședinte al CJC, Cristinel Dragomir, fostul deputat PSD Florin Gheorghe, omul de afaceri Cristian Solom și fostul jurnalist Sorin Lucian Ionescu.

Cristinel Dragomir revine în prim-planul vieții publice, după o serie de strădanii încununate… de eșec. Ales consilier județean la alegerile locale din anul 2016, Dragomir a sperat să fie propus și votat președinte al CJC. Partidul însă a avut o altă viziune, propulsându-l în funcție pe Horia Țuțuianu, pe atunci o figură cu totul nouă a politicii locale. La alegerile parlamentare din același an, Dragomir și-a trimis CV-ul, de altfel cunoscut de toată lumea, pentru a fi inclus pe lista de candidați pentru Camera Deputaților ce urma să fie întocmită de PSD. Și de această dată, așteptările sale au fost trădate. Respins de partidul său, politicianul a cochetat o vreme cu PRU, fiind vehiculată pe surse posibilitatea unei candidaturi din partea acestei formațiuni. În cele din urmă, s-a dovedit că totul a fost o simplă tatonare.

Rămas simplu consilier județean, Cristinel Dragomir a decis, în vara anului trecut, să renunțe. El și-a prezentat demisia din CJC, declarând că a venit vremea să facă și altceva. La scurt timp, noul său proiect personal a ieșit la lumină. Vorbim aici de planul lui Dragomir de a ajunge președinte al Consiliului de Administrație de la Oil Terminal. Noul plan s-a năruit curând, mai ales că Oil Terminal se afla pe orbita de interese a ALDE. Nici noul eșec nu i-a înfrânt voința. Ca dovadă, politicianul a rămas la pânda unei funcții publice. Anul acesta, după demisia prefectului-catastrofă Ioan Albu, s-a spus în presă că Dragomir ar vâna demnitatea de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Ba chiar, la un moment dat, parcă validând acest zvon, fostul secund al lui Nicușor Constantinescu a încercat să-și facă loc în rândul funcționarilor publici. Funcția de prefect, deși în fapt una politică, este de drept rezervată funcționarilor publici. Legea e ipocrită, dar trebuie respectată, măcar formal. Pentru a îndeplini această condiție, Cristinel Dragomir s-a înscris la un concurs organizat de primăria lui Făgădău, pentru un post de inspector-șef la serviciul de igienă. În mod rușinos, politicianul a căzut examenul cu nota 2,18. Urmarea o știți cu toții: scaunul de prefect i-a revenit lui Dan Jeacă.

Vânătorul de funcții publice și-a continuat vânătoare, iar ieri, în sfârșit, a împușcat un loc în CA-ul RAEDPP. Vorbim aici de o regie cu un trecut greu și plin de fapte. De altfel, anul acesta, DNA Constanța a anunțat că îi anchetează pe membrii fostului CA pentru vânzarea haiducească a unor terenuri și clădiri din patrimoniul orașului.

Comments

comments

Politica

Prezență masivă a românilor din diaspora la urne. Vezi câți au votat până la ora 16.00

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Peste 35.000 de români au votat în străinătate pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale până la ora 16.00, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), cu mai mult de 2.000 față de aceeași oră în primul tur. Până la ora 16.00, 35.199 de români au votat la secțiile organizate în străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Votul pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru desemnarea Președintelui României a început în străinătate, vineri, 22 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secția de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secție de votare organizată în afara granițelor României. Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, sâmbătă, 23 noiembrie 2019, și duminică, 24 noiembrie 2019, în intervalul orar 07.00 – 21.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Românii din Diaspora votează deja pentru turul II al alegerilor prezidențiale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

203 români au votat în primele şapte ore de la deschiderea secţiilor de votare din străinătate pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central.

Astfel, vineri, până la ora 08.00, numărul total al celor care au votat pentru turul al doilea era de 17.706 de alegători, fiind format din cei 17.503 care au votat deja prin corespondenţă şi 203 care au votat în secţiile de vot.

Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început, vineri, la ora 1.00, în Noua Zeelandă şi Australia.

În străinătate au fost organizate 835 de secții de votare.

La cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale românii de peste hotare vor vota între 22 și 24 noiembrie. Potrivit AEP, numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 715.752 de persoane.

De asemenea, numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare, prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro, este de 33.802 de cetățeni.

Ministerul de Externe anunță că a trimis în străinătate, pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, 4.608.175 de buletine de vot și 2.866.260 de timbre autocolante cu mențiunea ”VOTAT”. Instituția precizează că în alegerile în diaspora se vor desfășura în 835 de secții.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD pregătește moțiune de cenzură împotriva ministrului de Finanțe. Replica lui Cîțu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor Florin Cîţu, anunţul fiind făcut de liderul PSD Viorica Dăncilă.

”La începutul săptămânii viitoare, vom depune o moţiune simplă pentru domnul Cîţu în Senatul României, având în vedere creşterea euro, creştere care îi afectează pe români”, a declarat Dăncilă la Antena 3.

Aceasta este prima moţiune care vizează un ministru al Guvernului Orban.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat săptămâna trecută, în prima sa conferinţă de presă ca ministru, că, în ultimii trei ani, economia României a fost condusă după două bugete, după modelul Al Capone, că totul a fost premeditat şi a anunţat că va sesiza instituţiile abilitate. El a estimat că deficitul este de peste 4%. Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a răspuns acuzaţiilor lui Cîţu, spunând că este Al Capone ”aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI” şi acuzându-l că ”nu ştie să citească un buget”. Teodorovici l-a acuzat pe Cîţu că prin declaraţiile sale a adus leul la un minim istoric.

”Cîţu a reuşit ca leul să fie la un minim istoric, iar efectele se vor regăsi în economie. Fac apel la domnul Orban, domnul Cîţu să se abţină de la ieşirile publice, pentru că nu fac decât să se reflecte în economie”, a afirmat Teodorovici.

Replica ministrului Cîțu

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu reacționează joi, pe Facebook, după anunțul făcut de Viorica Dăncilă privind moțiunea de cenzură. Cîțu anunță că „pentru prima oară în istorie” va aduce cu el în Parlament toți directorii din Ministerul Finanțelor și ANAF care au lucrat cu Eugen Teodorovici și cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a reactificării bugetare din august și la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2024.

„Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncila și Teodorovici. Va anunt o premiera in cazul motiunii simple care ma vizeaza, la Senat. Pentru prima oara in istorie voi aduce in Parlament cu mine toti directorii din MFP si ANAF care au lucrat cu fostul minstru si cu Darius Valcov la elaborarea bugetului, a rectifcarii din august si mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021. Vor fi prezenti cu date si documente oficiale care vor arata: Viorica Dancila si Eugen Teodorovici stiau din martie ca vor depasi tinta de deficit, situatia executie bugetare si mai ales estimarile pentru final de an la momentul in care am preluat mandatul. In conferinta de presa pe care o voi tine inainte de motiune, ii voi lasa pe directorii respectivi sa va prezinte datele reale cu documente. Sa vedem atunci cine-i minte pe romani. Va garantez ca rezultatul este unul neplacut pentru Dancila si Teodorovici”, scrie Cîțu pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: