Conecteaza-te cu noi

Societate

Automatele de cafea ar putea fi interzise, spre satisfacția cârciumarilor. ANPC: “Scoateți-le voi de bună-voie”

Published

on

Automatele de cafea vor fi vizate de o acțiune de control la nivel național, iar Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va autoriza funcționarea fiecărui aparat, a anunțat Marius Pirvu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

“În prezent, avem o acțiune de control care va începe la nivel național și care se referă la automatele de cafea. Acestea, în momentul de față, în urma specificațiilor tehnice transmise de către producător, reiese că nu au dreptul să funcționeze outdoor, ci numai indoor. De asemenea, nu au voie să funcționeze decât dacă sunt branșate la o rețea de apă și trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beți, respectiv cafea sau… cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreți dumneavoastra… Machiatto nu e machiatto… La automatele de cafea “nicht” cafea măcinată. Intrăm în foarte multe amănunte. Din nefericire, nu voi încasa eu, ca de obicei. Noi decât constatăm și sunt alte entități care vor face asta. ANSVSA va trebui să meargă la fiecare loc în care un automat de cafea se instalează. Acolo va primi autorizație de funcționare. Deja am dat informări către ANSVSA și ANAF”, a afirmat Pîrvu.

De asemenea, șeful ANPC a adaugat și că instituția pe care o conduce a discutat cu patronatele din domeniu “cărora le-am spus, de bun-simț, să le scoată ei, ca să nu venim să le scoatem noi”.

“Am discutat cu patronatele cărora le-am spus, de bun-simț, să le scoată ei ca să nu venim să le scoatem noi… Ei au spus că le vor scoate în următoarea perioadă, de 14 – 15 zile, după care se vor duce frumos ca orice cetățean civilizat să desfășoare o activitate să-și ia toate autorizațiile necesare să funcționeze. Înainte nu existau niște norme, aceste automate fiind amplasate în baza unei autorizații acordate de către primărie, nu de ANSVSA. Mai vorbim aici și de o fiscalizare. Ca idee, sunt cam 100.000 de automate… deci nu sunt puține. Vrem să știm că atunci când mergem la mare și vrem să ne luăm o cafea de la automat să nu fie cu nisip…”, a explicat șeful ANPC.

Ce înseamnă asta?! Matematic, la aparat, o cafea costă în medie 2 lei. Dacă vor fi scoase automatele ca urmare a acțiunii ANPC, consumatorii vor fi nevoiți să cumpere de la restaurante, unde o cafea costă în medie 5 lei. Să fie bine și să prospere cârciumarii!

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions