Connect with us

Politica

Autoritățile din Constanța susțin că sunt pregătite pentru temperaturile extreme din următoarele zile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Meteorologii au emis cod roșu de căldură în județele din vestul țării valabil pentru ziua de mâine. În restul țării, a fost emis cod portocaliu, în această categoric fiind inclus și județul Constanța. Potrivit specialiștilor, vor fi valuri de căldură, temperaturi extreme și discomfort termic accentuat.

Astăzi, prefectul județului, Ioan Albu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a verifica modul în care reprezentanții instituțiilor deconcentrate sunt pregătite pentru temperaturile extreme din zilele ce vor urma. Astfel, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța, Constantin Dina, a informat că li s-a transmis medicilor de familie să reducă programul de lucru,  Serviciul de Ambulanță Județean a suplimentat numărul de echipaje din teren, Serviciul de Control în Sănătate din cadrul instituției verifică apa potabilă din toate localitățile, dar și pe cea de îmbăiere pentru ca acestea să corespundă parametrilor tehnici normali.

“Se vor populariza toate măsurile pe care DSP le va lua, scopul nostru fiind acela de a transmite populației informația corectă, în toate zilele de caniculă. Foarte important de știut ste faptul că le-am transmis medicilor de familie să evite programul cu pacienții în timpul zilei, atunci cțnd temperaturile extreme i-ar putea afecta”, a declarat medicul Constantin Dina în cadrul ședinței CJSU.

De asemenea, reprezentanții Enel, Apele Române, Garda de Coastă, RAJA au transmis că nu sunt probleme în gestionarea situației, RAJA activând și Comitetul pentru Situații de Urgență. Totodată, prefectul județului Constanța a anunțat că primarilor li s-a transmis să asigure permanență la nivelul instituției a cărei activitate o coordonează și să activeze Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.

“Mi s-a transmis că nu există probleme și dacă apar, vă rog să mi le semnalați în regim de urgență pentru a putea interveni”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La ședința CJSU a participat și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, care a transmis celor prezenți că solicită informare la fiecare două ore pentru fiecare caz apărut în teren.

“Luați măsurile potrivite pentru a nu exista evenimente neplăcute în județul Constanța”, i-a informat șeful CJ Constanța pe șefii de deconcentrate.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: