Connect with us

Politica

Cei mai mulți bani de la Consiliul Județean Constanța ajung în casieria unui primar PNL

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

La ultima ședință a administrației județene, aleșii au aprobat lista fondurilor pe care Consiliul Județean Constanța îi va repartiza către unitățile administrative teritoriale. După ce am studiat lista banilor pe care primăriile din județul Constanța îi primesc de la CJ, constatăm că cei mai mulți bani 450.000 de lei – vor ajunge la Primăria 23 August. Primarul Viorel Mugur Mitrana urmează, conform documentelor, să folosească acești bani pentru “Dezvoltare locală”. Și în comuna Saligny, Consiliul Județean Constanța trimite tot 450.000 de lei. Aici, banii vor fi folosiți, potrivit aceluiași document pentru construirea unui teren de sport în satul Ștefan cel Mare.

De asemenea, în top se mai află Primăria Ciocârlia, căreia i-a fost alăcată suma de 350.000 lei, bani ce vor f direcționați pentru modernizarea aleilor pietonale din localitate (300.000 lei) și modernizarea iluminatului public (50.000 lei). Comuna Limanu primește 300.000 de lei pentru realizarea unor lucrări de igienizare la groapa de gunoi din localitate, despre care presa locală a relatat, primăvara aceasta, că este un adevărat focar de infecție pentru locuitori, dar și pentru turiștii din zonă. Mai mult, o sumă importantă de bani primește și comuna Valu lui Traian. CJ Constanța, cu votul aleșilor județeni, repartizează primăriei coordonate de liberalul Florin Mitroi suma de 187.000 de lei. Banii vor fi folosiți pentru extinderea rețelei electrice în cartierul Crețoiu.

Iată lista completă a sumelor repartizate pe unități administrative teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017:

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului Pro România, Nicolae Bănicioiu. Votul a fost 202 pentru și 12 împotrivă. Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă. Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: