Connect with us

Politica

“Nu plec de la OPC decât împușcat. Dacă Dumnezeu mă ia la el să mă pună șef la OPC-ul Lui, nu îl refuz!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Inspectorul șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu, îi răspunde senatorul PSD Nicolae Moga, după ce acesta i-a recomandat că o lase mai moale cu controalele, dacă nu vrea să sfârșească asemeni comisarului Cattani, împușcat. Constantinescu declară pentru “Ordinea.ro” că îi este recunoscător senatorului Moga pentru susținerea instituțională pe care i-a acordat-o, dar îl informează că nu pleacă de la Comisariat decât în trei situații, respectiv: demis, pensionar și împușcat. La cea de-a treia situație, Horia Constantinescu ne-a oferit și o explicație: “Dacă Dumnezeu mă ia la el să mă pună șef la CJPC-ul Lui, nu îl refuz.”

Șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, s-a aflat de multe ori, vara aceasta, în fața criticilor hotelierilor, a agenților economici, dar a primit aprecieri din partea turiștilor care s-au declarat mulțumți de “curățenia” pe care Constantinescu a făcut-o pe litoral. Ieri, senatorul PSD Nicolae Moga i-a transmis lui Constantinescu să nu aibă cumba soarta comisariatului Cattani, cel care în film a murit ciuruit de gloanțele mafioților pe care acesta îi ancheta.

“Am apreciat munca desfăşurată de această instituţie. Dar de acolo şi până la faptul că faceţi mai mult caz decât ar trebui, este un lucru cert. V-am spus, nu îmi doresc să fiţi un Cattani al judeţului Constanţa, al litoralului românesc pentru că nu vreau să sfârşiţi cum a sfârşit el. Vă rog faceţi-vă datoria. Eu vreau să vă atrag atenţia că dumneavoastră nu aveţi dreptul să ne atrageţi atenţia pentru că dacă procedaţi cu noi aşa mă gândesc cum procedaţi cu un agent economic. Acel agent economic trebuie respectat, pentru că munceşte să câştige un ban, instituţiile statului trebuie să respecte agentul economic şi apoi acolo unde greşeşte să-l îndrume”, a declarat parlamentarul social-democrat.

El i-a mai spus lui Horia Constantinescu să iasă mai puţin în presă cu nenorociri, iar dacă se face mai mult PR decât treabă se creează un deserviciu turismului.

Astăzi, Horia Constantinescu a declarat pentru ziarul nostru că are un respect deosebit pentru senatorul Moga, că recunoaște susținerea pe care i-a acordat-o din punct de vedere instituțional, însă nu va renunța la lupta din… arenă!

“Cu un respect deosebit pe care îl port senatorului Nicolae Moga, vă informez că eu nu am văzut serialul până la capât și îmi asum asta, iar amenințări am primit doar cu lumănări și vă amințiți cazul Pelehra de la Cuptorul cu plăcinte. Înțeleg că personajul principal moare la final, dar eu nu renunț la lupta din arenă și plec doar un următoarele trei situații: demis, pensionar și împușcat – Dacă Dumnezeu mă ia la el să mă pună șef la CJPC-ul Lui, nu îl refuz. Acum, dincolo de situația asta, așa cum vă spuneam, îi sunt recunoacător domnului senator Moga pentru susținere, fără ca vreo apreciere făcută în interiorul partidului să fie făcută public, înțeleg și că l-am supărat din punct de vedere instituțional, dar relația bună pe care am început-o cu prefectul nou al județului Constanța (Ioan Albu n.r.) și discuțiile pe care le-am avut cu pentru pregătirea sezonului viitor, așa cum e normal, mă determină să spun că suntem pe drumul potrivit pentru turismul românesc. Eu cred în schimbarea aceasta! Știți cum era vorba aia: ești prostul satului…. ei, eu sunt prostul județului! Și ca o completare: nenea Moga este unul dintre oamenii tari pe care eu îi cunosc în județul ăsta și eu nu plec din Constanța.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață! Stelian Ion: „Inițiativa lui Tit Brăiloiu alterează de la cap învățământul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de deputatul de Constanța al PSD Tit-Liviu Brăiloiu la un proiect de lege cu modificări în domeniul învățământul militar prevede pentru toate universitățile că „durata mandatului de rector este de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit”. Modificarea legislativă este aspru criticată de deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, care a declarat că măsura le va permite rectorilor să-și înnoiască nelimitat mandatul alterează de la cap învățământul românesc.

„Este o ambiție mai veche a pesediștilor și nu numai a lor, dar modificarea de acum este cea mai abruptă și vine de la Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța, care n-a lăsat nimănui impresia că ar avea insomnii de grija educației din România. Omul s-a remarcat în parlament exclusiv prin replici și gesturi de golan sadea. Ce l-a mânat pe el în această luptă, pe un tărâm care nu-i este tocmai familiar, putem afla doar dacă mergem pe firul prieteniilor lui cu diverși generali de carton. Și mai ales dacă ne uităm puțin atent la miza acestei schimbări.

Conform Legii Educației, rectorul numește prorectorii și decanii. Pe cei din urmă, după un concurs public susţinut in fața unei comisii numite de rector. Este deci simplu să ne închipuim că rectorul îşi poate crea o structura ierarhică de subalterni fideli, care la rândul ei va acţiona pentru păstrarea în funcţie cât mai mult timp a respectivului rector. Se deschide astfel poarta transformării universităţilor în feude şi a rectorilor în baroni. Criteriile academice nu vor mai conta cât va conta loialitatea faţă de coteria dirijată de rectorul în funcţie. În aceste circumstanţe, există posibilitatea ca abuzurile să devină regulă, în sensul că cei care nu sunt pe placul conducerii ar putea să nu primească orele pe care ar trebui să le aibă, să nu li se scoată la concurs postul care le-ar permite să promoveze sau să fie şicanaţi cu tot felul de comisii de etică.

Nu în ultimul rând, partidele vor fi mult mai interesate să-i racoleze pe aceşti rectori deveniţi imuabili şi deci extrem de influenţi, care astfel ar putea să impună o anumită direcţie politică unei întregi ierarhii universitare. Inutil să mai spun că astfel s-ar putea închide sau manifesta discreţionar subiectul plagiatelor şi al fraudei academice în general. Vorbim deci despre una dintre cele mai toxice cu putinţă mişcări legislative pentru învăţământul românesc, susținută de rectori deja înregimentați în PSD și PNL. Şi pentru că am ajuns aici, trebuie spus că este nefiresc ca rectorilor să li se permită să ocupe funcţii în cadrul partidelor politice. Legea Educaţiei prevedea o incompatibilitate în acest sens, care a fost însă eliminată în 2012 de Ecaterina Andronescu…Având în vedere consecințele profund nocive pe care le poate avea o astfel de măsură, îi solicit dlui președinte Iohannis să întoarcă la parlament această lege.“, a scris Stelian pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: