Connect with us

Politica

Circ pe bani publici: Primarul din Mangalia îl trimite pe consilierul Moroianu să-și ia pastilele și apoi să facă declarații!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Mai mulți consilieri din cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia au demarat o acțiune care are ca scop strângerea de semnături pentru demiterea primarului Cristian Radu. Referendumul poate fi organizat doar dacă vor fi strânse peste 8.700 de semnături. Nicolae Moroianu – consilier ALDE, inițiatorul demersului susține că acțiunea va fi finalizată după data de 1 septembrie, atunci când vor forma echipe și vor folosi sistemul door to door. La acest moment există 5.000 de semnături, potrivit lui Moroianu.

“Vrem să strângem în jur de 12.000 de semnături, însă acum este greu, majoritatea fiind în vacanță și prinși cu activități de vară. După 1 septembrie se mobilizăm pe echipe și vom aduna numărul de semnături necesare pentru demararea procedurile privind organizarea referendumului de demitere a primarului din municipiul Mangalia. Sunt convins că vom avea un număr cu mult peste ceea ce ne cere legea, nemulțumirea din oraș fiind una uriașă. După toate proiectele promise și nerealizate, am aflat că nici pachetele pentru nevoiași nu s-au acordat, conform hotărârii de Consiliu Local și se discută că primarul ar fi spus că cei mai mulți ar fi semnat pentru demiterea lui. Asta se întâmpla ieri, atunci când am aflat că nu au fost acordate pachetele cu alimente pentru nevoiași. Mi se pare încredibil și sper să se ia măsurile legale, dacă aceste lucruri se petrec în orașul nostru… “, a declarat consilierul local Nicolae Moroianu pentru “Ordinea.ro”.

Cică ar fi doar… 600 de semnături. Numărul este lansat de primarul Cristian Radu!

Acuzații grave, șantaje, toate într-un oraș – stațiune turistică, în plin sezon estival, când toate activitățile ar fi trebuit să conducă la promovarea programelor turistice din Mangalia și cele șapte stațiuni turistice din sudul litoralului, toate fiind în administrarea municipalității. Și asta nu e tot! Contactat telefonic pentru a lămuri situația, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a tunat și a fulgerat, l-a trimis pe Moroianu la… Policlinică să își ia pastilele și apoi să facă declarații și i-a acuzat pe consilierii inițiatori ai referendumului că blochează activitatea de dezvoltare a orașului.

“Moroianu este un om care ar trebui mai întâi să treacă pe la Policlinică să își ia pastilele și apoi să facă declarații. El și ceilalți oameni care îi susțin strângerea asta de semnături blochează activitatea în Consiliul Local, blochează proiectele de dezvoltare a Mangaliei și nu voi comenta declarațiile de acest gen. Care semnături, alea 600 pe care le-au strând din cartierele rău famate ale orașului? Dacă vreți să discutăm, eu promovez proiectele Mangaliei”, ne-a declarat Cristian Radu.

Îi amintim primarului Cristian Radu că Polaris M Holding a scos Mangalia de sub bălării, la fel și arterele care leagă stațiunile din sud, după ce șerpii mișunau în voie, în miezul zilei! Totul se întâmpla primăvara aceasta, iar Ordinea.ro a relatat această situație pe larg! Și asta este doar un exemplu din multele nemulțumiri ale oamenilor!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele Iohannis, mesaj de la Strasbourg: “Nu cobor standardele în ceea ce privește justiția și statul de drept”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, în cadrul căreia susţine o alocuţiune privind viziunea României în legătură cu acest subiect. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că pledează ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate, iar cheia centrală trebuie să rămână unitatea. Preşedintele a spus că în niciun caz nu se pot repune în discuţie principiile fundamentale pe care proiectul european a fost clădit. El a subliniat că o Europă cu mai multe viteze sau o Europă a cercurilor concentrice nu pot reprezenta soluţii.Klaus Iohannis a subliniat că românii sunt conectaţi la valorile democratice şi şi-au făcut auzită vocea atunci când a fost nevoie, că tânăra generaţie crede în Europa şi ea hrăneşte optimismul.

Întrebat despre poziția președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cel care a cerut un consens în România, în ceea ce privește statul de drept și justiția, înainte ca România să preia conducerea rotativă a Uniunii Europene, în contextul în care, miercuri, președintele a convocat partidele parlamentare la consultări pe situația din justiție, Iohannis a ținut să transmită că el nu va face niciun compromis.

”Poziția mea este următoarea: eu nu sunt dispus să cobor standardele în ceea ce privește justiția și statul de drept. Statul de drept este stat de drept, iar justiția trebuie să funționeze independent. La aceste lucruri eu nu renunț (…) Eu sunt pregătit să asigurăm o președinție de succes a Uniunii Europene și Guvernul pare pregătit și vom lucra împreună pentru o președinție decentă, de succes.”, a declarat Klaus Iohannis citat de stiripesurse.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit, la ora 11.00, ora României, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, fiind întâmpinat de către preşedintele PE, Antonio Tajani. Ceremonia primirii a inclus şi intonarea imnului de stat al României.

sursa foto: Rfi

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vezi ce sumă uriașă au încasat partidele politice de la bugetul de stat anul acesta

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Claudiu Năsui, deputat din partea USR în Parlamentul României, face cunoscute cifrele primite de partidele politice de la bugetul de stat numai în acest an.

Năsui scrie pe pagina sa de Facebook faptul că subvenția partidelor de la stat “a explodat în 2018” și explică și cum a fost posibilă această creștere substanțială a sumelor de bani pe care formațiunile politice le-au primit.

“De ce s-a întâmplat lucrul acesta? Pentru că parlamentul României a votat o lege prin care suma alocată de la bugetul de stat pentru partide politice a sărit de la maximum 0.04% din veniturile din bugetul de stat, la minimum 0.01% din PIB. Adică finanțarea care înainte era maximă a devenit minimă și s-a mai și înmulțit de câteva ori. Am mai vorbit de lucrurile acestea când s-a votat această schimbare de lege. Dar ce se întâmplă acum este că vedem exact amploarea măririi de subvenție. În doar 9 luni, statul a dat deja de 3.7 ori mai mulți bani publici decât în tot anul 2017 pentru partide”, scrie parlamentarul USR pe Facebook.

Într-un grafic, ceea ce scrie Năsui pe Facebook, arată astfel:

Totodată, Năsui precizează că explicația votului pentru o astfel de lege este una simplă: partidele aveau datorii foarte mari acumulate din campaniile electorale și se aflau în imposibilitatea de a le rambursa.

Iată ce scrie parlamentarul USR pe Facebook:

“De ce era nevoie de această mărire? Pentru că partidele aveau datorii foarte mari acumulate din campanii electorale și nu mai puteau să le ramburseze. Așa că și-au mărit propria subvenție ca să poată să-și plătească datoriile din bani publici. Practic și-au plătit datoriile din banii noștri.”

Împotriva acestei legi au votat USR în totalitatea sa, un deputat independent (plecat din USR) și un deputat de la PNL (Daniel Gheorghe), iar PMP s-a abținut.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Statul vrea să se împrumute de la copii. Ce Ordonanță de Urgență pregătește Guvernul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul se pregătește să adopte o nouă Ordonanță de Urgență prin care să se înființeze programul guvernamental gROwth. Prin acesta, Trezoreria Statului va deschide conturi copiilor, iar părinții vor putea depune bani. Statul va veni cu 600 lei anual, dacă în cont s-au depus într-un an mai mult de 1.200 lei. De asemenea, se aplică o dobândă de 3% pe an. Suma va putea fi retrasă doar după ce copilul a împlinit 18 ani, ceea ce înseamnă că reprezintă un împrumut acordat statului în condițiile costurilor din ce în ce mai mari de finanțare atât de pe piața internă, cât și externă.

„Se aprobă Programul guvernamental gROwth – Contul individual de economii Junior care are ca obiect introducerea unui cont special de economisire sub formă de depozit. Titularul contului poate fi orice copil care este cetățean român și are sub 18 ani. Contul se deschide pe numele copilului, automat la unitățile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinți, a altui reprezentant legal al copilului sau împuternicitului acestora”, se arată în documentul prezentat de jurnaliștii de la hotnews.ro.

Începâd cu anul 2019, titlularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la vârsta de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minim 1.200 lei.

  • În cazul în care la finele anului calendaristic suma depusă în anul respectiv este mai mică decât suma minimă de 1.200 de lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat, dar pentru soldul contului se acordă dobândă.
  • Sumele depuse anual în cont nu vor putea depăși un plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a valorii de 100.000 euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent. Titularul contului beneficiază de prima de stat numai pentru suma minimă de 1.200 lei.
  • La soldul contului se aplică o rată anuală de dobândă al cărui nivel se stabilește la 3% pe an. Dobânda se calculează și se plătește când titularul contului împlinește vârsta de 18 ani. Aceasta se va plăti prin bugetul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.
Depunerile pot începe din luna decembrie 2018.

Sumele pot fi retrase mai devreme în caz de cheltuieli de sănătate pentru tratarea minorului în cazul bolilor cu risc de deces ale acestuia și în cazul decesului.

În sectorul bancar, depozitele cu scandența la 3 ani o au o dobândă de maxim 3,8%, astăzi.

Document 2018 10 23 22772680 0 Proiect Oug Program Growth Procedura Reluata

sursa: hotnews.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: