Connect with us

Politica

Circ pe bani publici: Primarul din Mangalia îl trimite pe consilierul Moroianu să-și ia pastilele și apoi să facă declarații!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Mai mulți consilieri din cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia au demarat o acțiune care are ca scop strângerea de semnături pentru demiterea primarului Cristian Radu. Referendumul poate fi organizat doar dacă vor fi strânse peste 8.700 de semnături. Nicolae Moroianu – consilier ALDE, inițiatorul demersului susține că acțiunea va fi finalizată după data de 1 septembrie, atunci când vor forma echipe și vor folosi sistemul door to door. La acest moment există 5.000 de semnături, potrivit lui Moroianu.

“Vrem să strângem în jur de 12.000 de semnături, însă acum este greu, majoritatea fiind în vacanță și prinși cu activități de vară. După 1 septembrie se mobilizăm pe echipe și vom aduna numărul de semnături necesare pentru demararea procedurile privind organizarea referendumului de demitere a primarului din municipiul Mangalia. Sunt convins că vom avea un număr cu mult peste ceea ce ne cere legea, nemulțumirea din oraș fiind una uriașă. După toate proiectele promise și nerealizate, am aflat că nici pachetele pentru nevoiași nu s-au acordat, conform hotărârii de Consiliu Local și se discută că primarul ar fi spus că cei mai mulți ar fi semnat pentru demiterea lui. Asta se întâmpla ieri, atunci când am aflat că nu au fost acordate pachetele cu alimente pentru nevoiași. Mi se pare încredibil și sper să se ia măsurile legale, dacă aceste lucruri se petrec în orașul nostru… “, a declarat consilierul local Nicolae Moroianu pentru “Ordinea.ro”.

Cică ar fi doar… 600 de semnături. Numărul este lansat de primarul Cristian Radu!

Acuzații grave, șantaje, toate într-un oraș – stațiune turistică, în plin sezon estival, când toate activitățile ar fi trebuit să conducă la promovarea programelor turistice din Mangalia și cele șapte stațiuni turistice din sudul litoralului, toate fiind în administrarea municipalității. Și asta nu e tot! Contactat telefonic pentru a lămuri situația, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a tunat și a fulgerat, l-a trimis pe Moroianu la… Policlinică să își ia pastilele și apoi să facă declarații și i-a acuzat pe consilierii inițiatori ai referendumului că blochează activitatea de dezvoltare a orașului.

“Moroianu este un om care ar trebui mai întâi să treacă pe la Policlinică să își ia pastilele și apoi să facă declarații. El și ceilalți oameni care îi susțin strângerea asta de semnături blochează activitatea în Consiliul Local, blochează proiectele de dezvoltare a Mangaliei și nu voi comenta declarațiile de acest gen. Care semnături, alea 600 pe care le-au strând din cartierele rău famate ale orașului? Dacă vreți să discutăm, eu promovez proiectele Mangaliei”, ne-a declarat Cristian Radu.

Îi amintim primarului Cristian Radu că Polaris M Holding a scos Mangalia de sub bălării, la fel și arterele care leagă stațiunile din sud, după ce șerpii mișunau în voie, în miezul zilei! Totul se întâmpla primăvara aceasta, iar Ordinea.ro a relatat această situație pe larg! Și asta este doar un exemplu din multele nemulțumiri ale oamenilor!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: