Connect with us

Actual

Autoturisme avariate și deșeuri constând în piese auto, depistate în Portul Constanța

Published

on

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, lucrători din cadrul  Registrului Auto Român, inspectori din cadrul Gărzii de Mediu și comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au descoperit în Portul Constanța, în două containere sosite din SUA și Canada, două autoturisme grav avariate și 10 tone de piese auto second hand, bunuri ce nu pot fi reparate sau comercializate pe piața din România conform legislaţiei în domeniu.

În data de 22.12.2021, o echipa comună de control formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, lucrători din cadrul Registrului Auto Român, inspectori din cadrul Gărzii de Mediu și comisari din cadrul  Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au efectuat controlului fizic asupra a două containere sosite în Portul Constanța.

În primul container, sosit din SUA, s-a constatat că se aflau două autoturisme grav avariate, destinatarii fiind doi cetățeni români domiciliați pe raza județului Constanța. În urma verificărilor s-a stabilit că cele două mașini figurau ca daună totală în urma unor accidente de circulație. Conform legislației în domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operaţiunea de import nu a fost finalizată.

Cel de-al doilea container, sosit din Canada, avea ca marfa declarată piese auto second hand și părți din autoturisme uzate, destinatarul fiind o firmă de pe raza județului Suceava. În urma verificărilor s-a constatat că piesele auto, în cantitate totala de 10 tone, provin de la autoturisme lovite, daună totală, ce nu pot fi reparate sau comercializate pe piața din România, constatându-se că acestea sunt deșeuri. În cele două cazuri s-a dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României și trimiterii containerelor în țările de expediție, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de import ilegal de deșeuri.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement