Connect with us

Politica

Avem un candidat independent pentru Senat! Neamț, visător, parcă picat din Lună!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi am participat la o conferință de presă pe care am catalogat-o cel puțin neobișnuită. Candidatul independent Corneliu Moth a avut prima întâlnire oficială cu mass-media locală. Deși nu a specificat nicăieri, am aflat că este din Roman, județul Neamț. Ne-a spus că la origini este german. Potrivit mapei sale de prezentare, el are 38 de ani, este inginer și economist și-și dorește să relanseze democrația și bunăstarea în România. Spune că vorbește fluent trei limbi străine și că poate implementa proiecte într-un mandat electoral cât nu a realizat nici un parlamentar în această zonă a țării. ”Cu toată această expertiză obținută în Occident, doresc să mă întorc în România și să particip la schimbarea în bine a țării noastre astfel încât să ajungem în primele 7 poziții din UE. Județul Constanța este casa mea! Este județul cel mai slab dezvoltat din țară și mă voi implica în realizarea urgentă de proiecte pentru repoziționarea lui la nivel de țară și UE.”, menționează Moth în scrisoarea sa de prezentare. Cu toate că ne așteptam ca, pentru început, el să-și facă o scurtă descriere personală, absolut firească – dat fiind faptul că este un mare necunoscut pentru constănțeni – el s-a lansat în expunerea proiectelor pe care le are pentru Senat. A vorbit la microfon, deși în sala hotelului Ibis în care se desfășura această întâlnire nu eram foarte multe persoane, iar sunetul era impecabil. Colegii participanți au murmurat, la fel ca și mine, aproape pe tot parcursul acestei întâlniri, însă a părut zadarnic. Probabil că omul este foarte bine intenționat, probabil că are mari speranțe pentru Constanța și speră să le realizeze, dar nu a părut a dovedi aceste lucruri. Și spun asta deoarece a trebuit să-l tragem serios de limbă pentru a afla câteva amănunte despre el. Și-a început dizertația prin a ne spune că trăiește de 19 ani în Austria și că nu i se pare normal ca imunitatea parlamentară să existe. ”Aceasta trebuie ridicată și voi cere tututor parlamentarilor să voteze acest lucru”, a spus Moth.

Îl sperie corupția din România

El s-a referit la corupția din țară, care a atins cote alarmante și a precizat că este absolut necesară o reformă reală a sistemului bancar. ”Scopul principal pentru mine este să câștig alegătorii”, a spus Moth. Cu chiu, cu vai, jurnaliștii au reușit să-i adreseze mai multe întrebări, chiar dacă candidatul a precizat încă de la început că putem să-i adresăm câte o întrebare. Iar în noi erau foarte multe întrebări care trebuiau a-i fi puse. Încet-încet, a părut că s-a conformat cerințelor jurnaliștilor, după ce inițial ni s-a părut că poartă un război cu noi. După ce a fost luat la ture, ne-a spus că este român, că este inginer și că primul său proiect a fost Băneasa Business Center. ”Am realizat proiecte de peste o jumătate de miliard de euro!”, a precizat Moth. Apoi ne-a dat asigurări că se simte constănțean deoarece încă din anul 2004 are o casă aici, are buletin de Constanța, locuiește aici. El ne-a spus că are această locuință construită de el, că doar e inginer constructor, e o casă energetică și ecologică. De asemenea, a precizat că a strâns deja semnăturile necesare candidaturii sale. ”Pe data de 10 octombrie am fost primul din Constanța care a depus candidatura la Biroul Electoral Central. Pe data de 12 a fost acceptată, altfel nu făceam această lansare”, a precizat Moth. El ne-a mai declarat că a mai făcut politică, a fost consultant politic din anul 2014 încoace. ”Am ajutat mai mulți europarlamentari. Doi români și doi austrieci”, a precizat Moth. A fost apoi întrebat de ce candidează ca și independent. ”În România trebuie să te implici în favoarea comunității ca și candidat independent. Oamenii ca mine trebuie să ne gândim dacă vrem să mergem cu partidele politice. Nu vedeți că politicienii se ocupă de imunitatea lor?”, a spus Moth. Tot el a subliniat faptul că trăim un genocid live, motiv pentru care este convins că va deveni senator. ”Interesul de aici a fost mereu blocat. Proiectele mele vor dezvolta infrastructura (autostrada costieră, de exemplu), industria. Proiectele de energie au fost blocate, am fost consultant și știu. Principala lege pe care trebuie să o dăm va fi aceea de a ușura deciziile. Puterea în parlament vine din principiul democrației. Vine când transparența legislativă va fi transmisă online. În Austria există această soluție. Tot ceea ce se discută în parlament poate fi vizionat live. Puterea poporului e cea mai importantă într-un stat”, a precizat Moth. Întrebat fiind ce proiecte concrete are pentru Constanța, el a spus că în primul rând se va axa pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. ”Fără acest aeroport, Constanța e moartă!”. Apoi se  va îndrepta spre proiecte de investiții. Concret, aici s-a referit la domeniul cercetării și a luat drept exemplu tinerii din județ care trebuie să fie implicați direct în aceste proiecte, încă din perioada studenției.  Într-un final, ne-a spus că va mai organiza conferințe de presă. Noi sperăm să fie mai bine pregătit!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu: „Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Răzvan Filipescu, candidat PRO România la Senat, spune că din situația dezastruoasă în care a adus țara actualul guvern PNL, cu complicitatea celor care l-au votat – respectiv PSD și USR – vom putea ieși doar dacă se aplică, în cel mai scurt timp, un plan de măsuri foarte bine gândit, pe care echipa PRO România l-a pregătit. Acesta se întreabă retoric dacă PSD-iștii sunt mulțumiți că au votat, în martie, Guvernul Orban, că au lipsit de la moțiunea de cenzură din septembrie, și de modul în care susțin, tacit, acest Guvern.

„Vom scoate din nou țara din criza în care a băgat-o guvernul PNL. Să nu uităm de anii de criză 2009 – 2011 și de eforturile care s-au făcut apoi, în guvernarea lui Victor Ponta, pentru a se obține redresarea economică. Dar nici de faptul că în 2015, la finalul guvernării Ponta, deficitul României era de numai 1 miliard de euro, iar astăzi s-au depășit toate recordurile la deficitul bugetar, ajungându-se la 20 de miliarde! Guvernul PNL a împrumutat atât de mult, încât vom plăti doar pentru dobânzi 1 miliard de euro în plus, an de an“, explică Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că echipa PRO România a luat în calcul toate măsurile care pot fi aplicate pentru a reveni la echilibru și creștere economică, în cel mai scurt timp.

„De data aceasta trebuie să rezolvăm trei crize, în loc de una: economică, medicală și de educație. Prima este cea mai importantă, pentru că le va adânci și pe celelalte, dacă nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp“, mai spune candidatul PRO România la Senat.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Valentin Olivian Trofin (PRO România): „Guvernul ia măsuri haotice și dă vina pe populație“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Avocatul Valentin Olivian Trofin, candidat din partea PRO România Constanța pentru Camera Deputaților, explică de ce este aberantă, discriminatorie și falimentară decizia de carantinare a localităților și a închiderii piețelor, în condițiile în care locurile cele mai aglomerate – deci și cele mai periculoase, din punct de vedere al contaminării – sunt în continuare scăpate de sub control.

„Vedem că așa-zisele măsuri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-COV2 sunt ineficiente, tocmai pentru că s-au înmulțit și s-au înăsprit restricțiile, dar cifrele sunt în continuare în creștere. În timp ce Constanța și alte localități din județ sunt în carantină, în alte părți ale țării se circulă în continuare cu mijloacele de transport în comun, în aglomerație, iar acolo este cel mai mare risc de contaminare”, explică Valentin Trofin.

Candidatul PRO România mai spune că actualul guvern nu poate mai mult decât să preia haotic niște idei din alte țări, fără să le adapteze situației reale din România.

„Probabil pentru că nici membrii guvernului, nici consilierii lor n-au circulat vreodată cu trenul, autocarul, microbuzul sau metroul, au impresia că pot implementa strategiile din alte țări. Ce nu știu ei este faptul că în România reală, cei mai mulți angajați sunt navetiști, iar pentru a preîntâmpina situația dramatică a transportului în comun, ar fi trebuit să se gândească de la început la o schemă de ajutor pentru transportatori, astfel încât să existe mai multe mijloace de transport, în toată țara. Ei eu făcut exact pe dos. Iar la metroul din București s-au limitat la a da recomandări pentru diminuarea aglomerației și au plătit publicitate pentru a li se explica oamenilor să nu circule la ore de vârf și să evite aglomerația, deși toți cei care circulă cu metroul se plâng de dublarea sau chiar triplarea timpului de așteptare, față de situația anterioară pandemiei. Guvernul ne arată în continuare că nu poate decât să ia măsuri haotice sau pe jumătate, pentru a da apoi vina pe populație. Dacă ar fi vrut diminuarea numărului de cazuri, ar fi întărit transportul în comun, în toată țara, încă din luna martie”, mai spune Valentin Trofin.

Candidatul PRO România afirmă că pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minima este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% din angajați de la finalul anului 2020 pe toată durata anului 2021.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Eugen Tomac (PMP), la Constanța: Reducerea numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, condiții pentru a susține un Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PMP, Eugen Tomac, împreună cu Elena Băsescu, candidat pentru Camera Deputaților, și Claudiu Palaz, candidat al PMP pentru un post de senator, au susținut, astăzi, la Constanța, o conferință de presă. În cadrul acesteia, Elena Băsescu a declarat că ea duce o „campanie la firul ierbii“, pe care a învățat-o de la tată ei, Traian Băsescu, și de la vechii PDL-iști și PD-iști.

„Campania la firul ierbii mi se pare cea mai eficientă, pentru că, mergând la pas prin localități și vorbind cu sute sau chiar mii de oameni, am constatat cu amărăciune că județul Constanța este dezvoltat cu trei viteze. Prima este municipiul Constanța, care are resurse care nu sunt exploatate la maxim, adică la platforma continentală a Mării Negre, ori la poziția geostrategică a Portului. A doua viteză este reprezentată de stațiunile de la Marea Neagră și aș vrea să includ și Mihail Kogălniceanu, care găzduiește baza Nato. A treia viteză este reprezentată de restul localităților care par uitate de autoritățile locale și centrale. Sunt multe localități care nu au apă și canalizare, gaze, iar locuitorii se încălzesc la sobe cu lemne. Angajamentul PMP Constanța este să nu mai existe acești cetățeni de mâna a doua și a treia. Ne dorim să sprijinim autoritățile locale ca până în 2024 80% dintre localități să aibă gaze, să sprijinim micii agricultori și să aducem internet în toate școlile, unde nu ar mai trebui să existe toalete în afara unităților de învățământ. Ne mai dorim să îi ajutăm pe cei care doresc să facă agroturism și să refacem sistemul de irigații, iar apa pentru fermieri să fie mai ieftină.“, a declarat Elena Băsescu, care a mai spus că mulțumește organizației PMP de la Constanța, unde s-a simțit ca pe vremuri în vechiul PDL.

„PMP, singuul partid care vrea cu adevărat eliminarea pensiilor speciale“

Eugen Tomac a declarat, la rândul său, că Elena Băsescu este un candidat model în ceea ce privește implicarea în campania electorală.

„Veți vedea puțini politicieni care tratează cu atâta responsabilitate acest exercițiu democratic cum sunt alegerile. Un candidat trebuie să aibă curajul de a merge să discute cu cetățenii, indiferent dacă este sau nu susținut. Din acest punct de vedere o felicit pe Elena Băsescu, pentru că știe ce are de făcut și pun mare speranță în tandemul Băsescu – Palaz la Constanța.“, a spus Tomac.

El a afirmat că, având în vedere că peste criza sanitară se va suprapune o criză economică fără precedent, PMP are obligația să vină cu soluții. El a spus că a observat cum în această campanie mulți politicieni, vechi sau noi, vin și promit lucruri care sunt deja promovate de ani buni de Mișcarea Populară. Spre exemplu, spune Tomac, este vorba de povestea eliminării pensiilor speciale.

„Este o gogoașă. Nici PSD, dar nici USR nu au făcut mare lucru și inclusiv inițiativa PNL a fost construită în așa fel încât să nu reușească. Singurul partid care a propus în parlament inițiative legislative prin care așa cum au fost instituite să fie abrogate aceste legi este PMP. Noi nu am propus o lege pachet, ci inițiative prin care eliminăm pentru anumite categorii, dar să rămână, spre exemplu, pentru militari care au fost în teatrele de operațiuni, unde și-au riscat viața pentru demnitatea României. De asemenea, trebuie să menținem pensii speciale pentru foștii deținuți politici. În rest, toate pensiile trebuie eliminate (pentru funcționari parlamentari, pentru parlamentari, aleși locali), iar pentru militari și magistrați trebuie plafonate. Inițiativa noastră pentru eliminarea pensiilor speciale este în Camera Deputaților și mai are nevoie de un vot.“, a spus Tomac.

Condiții pentru intrarea la guvernare

El a criticat și faptul că unele partide au promis că vor reintroduce alegeri în două tururi pentru primar, ceea ce este o minciună, pentru că legea este în Parlament și a fost propusă de PMP. La fel este și în cazul reducerii numărului de parlamentari, propunere care nu au fost acceptată de niciun alt partid. Tomac a afirmat că PMP este singurul partid care a propus un pachet de legi pentru a reforma sistemul de sănătate. Liderul Mișcării Populare a punctat că dacă legea sănătății propusă de formațiunea sa ar fi fost acceptată, nu s-ar mai fi întâmplat tragedia de la Piatra Neamț, asta pentru că PMP propunea depolitizarea sistemului de sănătate. Eugen Tomac a mai afirmat că dacă viitorul Guvern își va asuma propunerile PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 și eliminarea pensiilor speciale, formațiunea sa este dispusă să discute pentru a da țării un Executiv.

Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, a criticat, la rândul său, modul haotic în care statul a organizat desfășurarea campanie electorale, în condițiile în care mesajele nu ajung așa cum trebuie la cetățeni.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 11200012

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: