Connect with us

Administratie

Bani pentru primăriile din județul Constanța. Unde trimite Consiliul Județean cea mai mică sumă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consilierii județeni au aprobat, vineri, 19 octombrie a.c., propunerea președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, privind privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2018.

Conform documetului care stă la baza votului, cei mai mulți bani merg către UAT Castelu – 300.000 de lei – banii urmând să fie folosiți pentru “dezvoltare locală”. La capătul opus, respectiv cea mai mica sumă – 44.249 lei – va ajunge în comuna Grădina. Documentul arată că suma de bani va fi direcționată la capitolul “dezvoltare locală”.

Vedeți cât primesc celelalte administrații locale din județul Constanța puteți afla studiind documentul pe care îl regăsiți și pe site-ul Consiliului Județean Constanța.

16

 

Comments

comments

Administratie

Încă o tentativă de reabilitare a Cazinoului din Constanța. Licitația va începe în luna mai!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reabilitarea Cazinoului din Constanța, considerată clădire simbol a României, a fost o adevărată piatră de încercare atât pentru autoritățile locale, cât și pentru cele centrale. Deși acest edificiu trebuia refăcut de mult, pentru că se deteriorează pe zi ce trece și este în pericol să se dărâme, încercările de refacere a imobilului au eșuat rând pe rând. Chiar dacă a fost transferat în administrarea Companiei Naționale de Investiții (CNI), ca o ultimă soluție pentru a salva monumentul, proiectul s-a tot împotmolit de mai multe ori. Fie din cauza faptului că CNI a descalificat mai multe firme care s-au înscris în cursa pentru refacerea Cazinoului, fie din cauza faptului că licitațiile au fost contestate în instanța de diverși competitori. Și, uite așa, în loc ca această clădire monument să fie reabilitată, s-a ajuns la situația de a „cârpi lucrurile“, adică autoritățile au efectuat o serie de lucrări de conservare, astfel încât edificiul să nu se degradeze și mai mult.

Încă o încercare de reabilitare a Cazinoului va fi făcută în primăvara acestui an. Concret, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile-Daniel Suciu, a declarat la Techirghiol că luni, 25 martie, va intra la avizare în Comitetul tehnico-economic a treia tură a indicatorilor economici privind proiectul reabilitării și modernizării Cazinoului din Constanța. Apoi, proiectul va fi trimis la avizare interministerială, iar ulterior va fi dată o hotărâre de Guvern. În final, vor fi parcurși pașii pentru organizarea licitației privind stabilirea unei firme sau consorțiu de firme care să se ocupe de reabilitarea acestui edificiu.

„Nu vreau să dau un termen pentru începerea lucrărilor, pentru s-au spus atâtea despre reabilitarea Cazinoului. Știu ce înseamnă acest simbol pentru Constanța și România. Cred că trebuie să ne asumăm cu toții ca acest obiectiv să fie finanțat și reabilitat. Așa cum mă cunosc mulți, sunt destul de încăpățânat să duc și acest obiectiv până la capăt“, a spus Suciu.

Ministrul a mai afirmat că, și în acest caz, la fel ca în multe altele, situația a fost blocată din cauza contestatarilor de profesie, care au dus la blocarea proiectului. Deși ministrul s-a ferit să ofere vreun termen, surse apropiate șefului de la Dezvoltare au declarat că licitația pentru stabilirea câștigătorului care să se ocupe de lucrări va începe în luna mai a acestui an.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(foto) Cum arată adăpostul pentru câinii fără stăpân din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Lucrările la adăpostul pentru câinii fără stăpân situat pe strada Vârful cu Dor nr.5 se apropie de final, informează conducerea Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Conform aceleiași surse, locul a fost complet renovat, oferă condiții decente de cazare pentru animale și, în primul rând, respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică. Totodată, reprezentanții municipalității anunță și că adăpostul beneficiază de cabinet medical dotat cu aparatură performantă, unde câinii vor fi îngrijiți, vaccinați și sterilizați.

Serviciul va fi operațional în curând. Este pentru prima dată când noi avem serviciu propriu. Ce mă interesează cel mai mult este modul în care se face capturarea, sterilizarea, aplicarea de tratamente și păstrarea câinilor conform termenelor legale. Noi încercăm să luăm câinii de pe domeniul public, să îi ingrijim și să îi supunem procedurilor de adopție. Veți vedea că ceea ce facem noi este sănătos, este transparent și este în respect față de aceste suflete”, a declarat primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. În caz contrar, persoanele fizice sau juridice în culpă vor primi sancțiuni contravenționale conform Ordonanței de urgență nr.155 din 21 noiembrie 2001, se mai arată în documentul de presă.

Primele imagini de la adăpost au fost puse la dispoziție tot de reprezentanții municipalității.

De asemenea, vă reamintim și declarația primarului Făgădău, de la finalul ședinței CLM de miercuri, 20 martie a.c.:

Citiți și:

O firmă cu nume pisicesc, Felina Vet, adună câinii din Constanța. Operațiunea începe în 10 zile

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Servicii de publicitate de peste 130.000 de lei pentru proiectul de reabilitare a unui drum județean

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Consiliului Județean Constanța a lansat pe SEAP anunțul privind achiziția directă a serviciilor de promovare și publicitate pentru proiectul “Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ223, Tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin”.

Conform documentului pe care îl puteți studia și pe pagina de internet a administrației județene la secțiunea “Anunțuri achiziții”, obiectul achiziţiei publice îl reprezintă serviciile de promovare și publicitate ce se vor desfășura pe toată durata de implementare a proiectului ”Reabilitarea şi modernizarea drumului județean DJ 223, Tronsonul Cernavod – Rasova – Aliman – Ion Corvin” Cod SMIS 110343.

“Promovarea activităţilor se va realiza printr-un pachet de produse destinate serviciilor de promovare şi publicitate ce urmează a se achiziţiona, constând în realizarea de materiale destinate vizibilităţii proiectului. Serviciile de promovare și publicitate desfășurate în cadrul proiectului vor avea ca dată de începere, data menționată în ordinele de începere aferente fiecărei activități, respectiv: comunicate de presă, panouri temporare, plăci permanente, conferință de presă (mape de presă, agende, pixuri). Serviciile achiziționate nu vor fi demarate decât după constituirea garanției de bună execuție și prezentarea documentului justificativ achizitorului și se vor derula pe toată durata de implementare a proiectului, respectiv până la conferința de presă finală. Promovarea proiectului se va realiza cu respectarea Manualului de Identitate Vizuală pentru POR 2014-2020”, se arată în anunț.

Valoarea estimată a fost stabilită a contractului a fost stabilită la 130.342,86 lei fără TVA.

În ceea ce privește sursa de finanțare a contractului de servicii, administrația județeană constănțeană precizează că aceasta se va face din FEDR – Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6: “Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiție 6.1: ”Stimularea mobilit ții regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”, Operaţiunea: „Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene”, BUGET NAŢIONAL, BUGETUL PROPRIU AL CONSILIULUI JUDEŢEAN CONSTANŢA.

Criteriul de atribuire stabilit este „Preţul cel mai scăzut”.

“Oferta declarată câştigătoare este cea cu preţul cel mai scăzut, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor solicitate prin Caietul de sarcini, demonstrează capacitatea de îndeplinire a serviciilor şi a invitaţie de participare”, se mai arată în anunț.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 25.03.2019 ora 12:00

Durata de valabilitate a ofertei este de 120 de zile, de la data limită de depunere a ofertei.

Toţi operatorii economici interesaţi vor transmite ofertele pe adresa de e-mail licitatii@cjc.ro, sau la Registratura Consiliului Judeţean Constanţa, conform Formular 1 – Scrisoare de înaintare, în care se va preciza obiectul achiziţiei.

Informații complete puteți obține din documentul pe care vi-l punem la dispoziție:

01 Invitatie

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: