Connect with us

Actual

Bărbat din Independența, reținut pentru că a vrut să-și OMOARE fratele

Published

on

Un bărbat din comuna Independența a fost reținut sub acuzația comiterii infracțiunii de tentativă de  omor asupra fratelui său.

Prin ordonanţa din data de 30 mai 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ş.A., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma tentativei la omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în noaptea de 29/30 mai 2022, în timp ce se afla în imobilul său din localitatea Independența, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul l-a agresat fizic pe fratele său, C.P., căruia i-a aplicat multiple lovituri cu o bâtă şi cu alte obiecte contondente pe întreaga suprafață a corpului, astfel încât i-a provocat numeroase leziuni traumatice – echimoze, hematoame epicraniene, fractură de piramidă nazală și fracturi costale.

Agresiunea comisă asupra persoanei vătămate, coroborată cu starea de intoxicație etilică acută în care se afla aceasta (alcoolemie de 2,62 g ‰ la momentul prezentării la unitatea de primiri urgențe a spitalului) și cu inacțiunea prezumtivului agresor, care a lăsat victima în stare de inconștiență pe podeaua locuinței, cu uşa deschisă, mai multe ore, fără a solicita prezența unui echipaj medical şi fără a anunța rapid autoritățile, au contribuit la instalarea hipotermiei severe (26 grade C temperatură corporală), cauză care a pus în primejdie viața persoanei vătămate.

Advertisement

În primă fază inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de urmărire penală, când a sunat la 112 şi a anunţat că ar fi găsit la uşa locuinţei sale un necunoscut în stare de inconştienţă, însă ulterior a recunoscut comiterea faptei.

”În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement