Connect with us

Politica

Băsescu, despre măsurile economice adoptate de PE: „Un adevărat Plan Marshall pentru UE!“

Tatian Iorga

Publicat

la

Parlamentul European a aprobat, joi, o serie de măsuri de urgență ca răspuns imediat la criza provocată de pandemia de coronavirus. În cadrul unei sesiuni extraordinare, care a avut loc la Bruxelles, eurodeputații au votat, în mod excepțional, prin e-mail, inițiativa ce permite mobilizarea a 37 de miliarde de euro din fonduri UE. Banii urmează să fie folosiți pentru a ajuta sistemele medicale din țările UE, întreprinderile mici și mijlocii, piața muncii și sectoarele economice mai vulnerabile din UE, arată ziare.com. Totodată, Parlamentul European a decis suspendarea temporară a normelor europene privind sloturile orare pe aeroporturi, măsură ce vine în sprijinul transportului aerian, puternic afectat de criză, mai arată sursa citată. Totodată, s-a mai votat extinderea utilizării Fondului de Solidaritate al UE (FSUE), destinat până acum acordării de sprijin în caz de dezastre naturale, și pentru urgențe sanitare.

Printre cei care au votat aceste măsuri se numără și fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu. Acesta a declarat într-o postare pe Facebook că acest pachet de măsuri economice reprezintă un adevărat Plan Marshal.

„Am analizat cu atenție pachetul de măsuri de repornire a economiei propus de Comisia Europeană, pe care l-am votat ieri în Parlamentul European. O Comisie Europeană curajoasă și orientate spre viitor, a propus Parlamentului spre aprobare un pachet de măsuri credibil și eficient pentru depășirea crizei economice profunde și relansarea economiei tuturor Statelor Membre. În zilele următoare voi explica pe facebook fiecare măsură adoptată de Parlament. Este un adevărat Plan Marshal cu aplicabilitate limitată la data de 31.12.2020. Sper că România va reuși să valorifice momentul având în vedere că este un plan orientat spre investiții și nu spre consum.“, se arată în mesajul fostului președinte.

Comments

comments

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: