Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu va fi reabilitată. Lucrări de peste 2 MILIARDE de lei, scoase la licitație

Published

on

Ministerul Apărării Naționale a lansat o licitație publică pentru achiziția de  ”Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”.

Potrivit anunțului publicat în data de 6 martie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), licitația vizează  lucrări de construcții de aerodromuri, piste de decolare și de aterizare și suprafețe de manevrare.

Valoarea estimată a tuturor serviciilor și lucrărilor incluse în ETAPA 1 a proiectului de investiție este de 2.148.126.437,14 lei fără TVA. Valoarea FAZA I – total valoare 1.434.413.738,84 lei fără TVA compusă din: – 49.401.456,849 lei fără TVA– valoarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică; – 1.385.012.282 lei fără TVA – valoarea lucrărilor de execuție pentru obiectivele 1, obiectiv 12,16,21,23,24. Valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute pentru faza I este de maxim 10 % din valoarea totală de proiectare și execuție lucrări. • pentru următoarele faze, valoarea estimată este de 713.712.698,3 lei fără TVA. Autoritatea contractantă va opta pentru achiziția ulterioară de lucrări de construcții similare până la valoarea de 2.148.126.437,14 lei fără TVA.

Valoarea totală estimată este de 2.148.126.437,14 RON.

Advertisement
palaz

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport preț – calitate.

Durata contractului, concesiunii, a acordului cadru sau a sistemului dinamic de achiziții este de 106 luni.

Potrivit MApN, numărul de candidați preconizat este de 99.

Pentru a putea participa la licitație, orice operator economic este obligat, în termen de 20 zile lucrătoare de la publicarea anunțului de participare, dar nu mai târziu de 30 martie 2021, să își exprime intenția de a participa la procedură, urmând să completeze documentele necesare obținerii avizului de securitate.

Candidații care nu dețin încă o autorizație de securitate o pot obține până la data 30.03.2021. 

Advertisement
palaz

Acest termen este condiționat de procedura de obținere a avizului de securitate (inclusiv acreditarea/deținerea a cel puțin unui sistem informatic pentru nivelul secret de serviciu), ofertanții care nu si-au exprimat intenția de participare în termenul solicitat sunt deplin răspunzători de posibilitatea să nu obțină avizul solicitat, fiind în imposibilitatea de depunere a ofertei în termen, pentru investiția pentru care s-a inițiat procedura.

Va fi o licitație restrânsă. Firmele interesate își pot depune candidatura până pe 27 mai 2021, ora 15.00. Candidaturile vor fi evaluate până pe 28 decembrie 2021. Ulterior, candidații selectați vor putea depune mai departe ofertele propriu-zise.

Tipul de finanțare a acestor lucrări este din fonduri bugetare.

Reamintim că un proiect de investiții în valoare de peste 12 miliarde de lei la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu a  fost aprobat în ultima ședință a guvernului Dăncilă din toamna lui 2019.

Investiția presupune realizarea noii infrastructuri și a unor construcții noi (în general hangare și ateliere, clădiri administrative și clădiri cu funcțiuni complementare) – care să permită funcționarea în condiții optime a zonei operaționale noi, precum și integrarea și dezvoltarea celor existente la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, pentru forțele aeriene naționale și partenerii strategici.

Advertisement
palaz

Proiectul, ce ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 20 de ani, include și investiții în infrastructură, spații de cazare, dar și unități medicale și de învățământ.

În primăvara anului trecut, MApN a solicitat aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniţierea procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie pentru serviciile de proiectare şi execuţie lucrări la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

După finalizarea tuturor investițiilor, baza aeriană de la Kogălniceau ar ajunge una dintre cele mai mari baze NATO din Europa de Est și va putea găzdui 10.000 de militari aliați.

Vezi mai jos nota de fundamentare a acestui proiect.

Advertisement
palaz

NF

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions